Milli irade kaçkını siyaset şaşkını

Milli irade kaçkını siyaset şaşkını

Milli irade kaçkını siyaset şaşkını

Siyasi hayatı parti değiştirme ve milli iradeyi yok saymakla geçen İP Genel Başkanı Meral Akşener, zillet ittifakının dağılma sürecine girmesi ile birlikte seçmeni hatırlayıp, siyasi etikten bahsetmeye başladı. FETÖ’nün yargı ayağındaki yardımıyla MHP’yi ele geçirmek için 4 milletvekili ile korsan kongre düzenleyip, hayali delege imzası toplayan Akşener, milli irade ve siyasi ahlakı hiç aklına getirmedi.

Milli irade kaçkını siyaset şaşkını
03.02.2021 09:40 

Kadir Yıldız / TÜRKGÜN

İP Genel Başkanı Meral Akşener, MHP’ye operasyon düzenlerken, sipariş milletvekilleri ile grup kurarken, yanlışlarını söyleyenleri partiden atarken hiç aklına gelmeyen milli iradeyi, HDP’den duydukları rahatsızlık sebebiyle CHP’den istifalar söz konusu olunca hatırladı ve ahlak abidesi kesildi.

1 Kasım 2015 seçimleri sonrasında MHP’yi ele geçirmek isteyen isimlerin başında gelen Meral Akşener, FETÖ’nün yargı ayağının da işe el atmasıyla korsan kongre düzenlemiş, hayali delege imzaları toplamıştı. Bu süreç içinde MHP’den 4 milletvekili istifa etmiş ve sözde muhalif hareketin TBMM’de temsilcisi olmuşlardı. Ümit Özdağ, Yusuf Halaçoğlu, İsmail Ok ve Nuri Okutan gibi MHP’den milletvekili seçilen isimler Meral Akşener ile hareket ederek MHP’yi ele geçirme operasyonunda yer almışlardı.

15 Temmuz 2016 FETÖ darbe girişiminin bastırılmasıyla birlikte MHP’yi ele geçiremeyeceklerini anlayan sözde muhalif hareket 16 Nisan 2017 referandumunda da MHP’nin karşısında yer almıştı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi oylamasında ‘Hayır’ propagandası için çalışan sözde muhalifler bu süreçte CHP ve HDP ile birlikte çalışmaktan da gocunmamışlardı.

2017 HATIRLATMASI

16 Nisan 2017 referandumunda da istediğini alamayan sözde muhalif hareket 25 Ekim 2017 tarihinde partileşme yoluna girerek İP adı altında birleşmişlerdi. MHP’den istifa eden 4 milletvekili İP’in kuruluşunda yer almış ve bu süreçte Meral Akşener, MHP’den istifa eden milletvekilleri için “seçmene hesap verecekler” uyarısında bulunmamıştı. MHP’den Bursa Milletvekili seçilen Kadir Koçdemir de 26 Nisan 2018 tarihinde partisinden istifa ederek sözde muhaliflere destek olan isimler arasında yer almıştı.

CHP’den istifa ederek İP’e katılan İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile birlikte İP’in TBMM’deki sandalye sayısı 5 olmuştu. O günlerde MHP ve CHP’den istifa ederek İP’in yoluna revan olan milletvekilleri için seçmene hesap muhasebesi yapmayan Meral Akşener, CHP’nin HDP ile yakınlaşmasından rahatsız olduklarını ifade ederek partilerinden istifa eden üç CHP milletvekilinin seçmene hesap vereceklerinden bahseder hâle geldi.

CHP SEFERBER OLDU

24 Haziran 2018 Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimlerine gidilen süreçte Cumhurbaşkanı adaylığını bahane eden Meral Akşener için CHP seferber olmuştu. TBMM’de grup kurma sayısına ulaşabilmesi için CHP’den 15 milletvekili zorla istifa ettirilmiş ve İP’e katılmaları sağlanmıştı. TBMM’de düzenlenen basın toplantısıyla birlikte istifa ettikleri açıklanan 15 milletvekilinin ağlamaklı gözleriyle verdikleri görüntüler ve içine düştükleri acınası hâlleri medyanın en önemli gündem başlığı olmuştu. Siyasi partiler tarafından ‘Güneş Motel’ ve ‘Hülle’ olarak tanımlanan bu hadise de tarihe geçmişti.

CHP milletvekilleri ve seçmenleri bu olay karşısında sessiz kalmamışlar ‘Madem öyle DSP’ye neden transfer yapmıyorsunuz’ diyerek tepki göstermişlerdi. Bu süreçte İP Başkanı Meral Akşener zorla istifa ettirilen milletvekilleri için ‘seçmene hesap verecekler’ diyememiş, aksine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ömrü boyunca minnettar kalacağını ifade etmişti.

HDP İTTİFAKI, CHP VE İP’İ PARÇALADI

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde HDP ile aynı ittifak içinde yer alan İP’e milletvekili düzeyinde tepkiler yükselmişti. İlk tepki Manisa Milletvekili Tamer Akkal’dan gelmiş ve partisinin HDP ile olan ittifakından rahatsız olduğunu söyleyerek istifa etmişti. Aynı rahatsızlığı daha sonra Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ve Antalya Milletvekili Ayşe Tuğba Çokal’ın istifaları izledi. HDP ile gizli olarak ortak anayasa çalışmalarının ayyuka çıkmasının ardından Adana Milletvekili İsmail Koncuk partisinden istifa etmiş, gizli anayasa çalışmasını ortaya çıkaran İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ ise ihraç edilmişti. Özdağ daha sonra yargı yoluyla partisine geri döndü.

CHP’de ise HDP ile olan ittifaktan rahatsızlığı dile getiren İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel partilerinden istifa etti. Bu istifaları ‘seçmene hesap verecekler’ şeklinde değerlendirenler, HDP ile yaptıkları ittifaka henüz bir açıklama getiremediler. Zilletin başı CHP de diğer ortaklarından geri kalmadı. Terör partisi HDP ile ittifak için her şeyi göze alan CHP, bu hazin durumu kendi milletvekillerine bile anlatamadı. Terör partisi ile iş birliğinde ısrar edilmesi üzerine partilerinden istifa eden milletvekilleri “saray operasyonu” diye suçlanıp, dikkatler başka yere çekilmek istendi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ