Başkan Yücel Yılmaz ile ilgili GENAR memnuniyet anketi

Başkan Yücel Yılmaz ile ilgili GENAR memnuniyet anketi

Yücel Yılmaz’ı nasıl bilirsiniz?

Yerel seçim hızla yaklaşırken, ikinci kez adaylığının açıklanmasını dört gözle bekleyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Yücel Yılmaz, GENAR’a ‘memnuniyet anketi’ yaptırdı. GENAR’ın Aralık 2023 dönemini kapsayan ve her kesimden 6 bin kişiyle yaptığı anket kantitatif araştırma yönteminin yanı sıra bilgisayar destekli telefon anketi kullanıldı. Anket Balıkesir merkezi ve 20 ilçede 6 bin kişiyle gerçekleştirildi.

 

 

Yücel Yılmaz’ı nasıl bilirsiniz?
     

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın yaptırdığı ankette çarpıcı sonuçlar çıktı

 

POLİTİKA / Yerel seçim hızla yaklaşırken, ikinci kez adaylığının açıklanmasını dört gözle bekleyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Yücel Yılmaz, GENAR’a ‘memnuniyet anketi’ yaptırdı.

GENAR’ın Aralık 2023 dönemini kapsayan ve her kesimden 6 bin kişiyle yaptığı anket kantitatif araştırma yönteminin yanı sıra bilgisayar destekli telefon anketi kullanıldı. Anket Balıkesir merkezi ve 20 ilçede 6 bin kişiyle gerçekleştirildi.

 

BALIKESİR’İN EN ÖNEMLİ SORUNU NE?

Yücel Yılmaz’ın GENAR’a yaptırdığı ankette, Balıkesirlilere ‘en önemli sorun nedir’ sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 22,1’i yol, altyapı, kanalizasyon sorunlarına dikkat çekti. Herhangi bir sorun olmadığını söyleyenlerin oranı ise yüzde 14.

Yüzde 10,8’lik kesim işsizlik ve istihdamın, yüzde 7’lik bir kesim ekonomi, hayat pahalılığı veğ geçim sıkıntısı, yüzde 5,7’lik kesim ulaşım, yüzde 4,9’luk kesim imar ve kentsel dönüşüm, yüzde 2,7’lik kesim trafik, yüzde 2,2’lik kesim ise çevre sorunlarına dikkat çekti. Anketin bu bölümünden çıkan sonuç, Balıkesir’de en önemli sorunun yol, altyapı ve kanalizasyon sorunları olduğunu ortaya koydu.

 

BALIKESİR’İN SORUNLARINI HANGİ PARTİ ÇÖZER?

Ankette Balıkesir’in karşı karşıya olduğu sorunları hangi partinin çözebileceğine yönelik soruya ise yüzde 28,5’lik bir kitle AK Parti yanıtını verdi. Ankete katılanların yüzde 21,3’ü hiçbir partinin çözemeyeceğini belirtirken, yüzde 20,4’lük kesim ise sorunları CHP’nin çözeceğine dikkat çekti. Anketin bu bölümünde İYİ Parti diyenlerin oranı yüzde 6,1, MHP diyenlerin oranı yüzde 3,3 çıktı. Bu arada yüzde 18’lik bir kitle ise sorun olmadığını ileri sürdü.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN HİZMETLERİ BAŞARILI MI?

Ankette Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin başarılı mı başarısız mı olduğu da soruldu. 6 bin kişiyle yapılan ankette yüzde 11,5 hizmetleri çok başarısız bulduğunu ifade deerken, yüzde 18,3’lük kesim ise başarısız olarak değerlendirdi. Ne başarılı ne başarısız diyenlerin oranı 27,2 çıkarken, yüzde 29,4’lük kesim başarılı, yüzde 13,5’lik kesim ise çok başarılı bulduğunu belirtti.

 

YÜCEL YILMAZ’IN ADINI BİLİYOR MUSUNUZ?

Ankette Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın adının bilinip bilinmediği de soruldu. Ankete katılanların yüzde 65,5’İ bildiğini, yüzde 34,5’i bilmediğini söyledi. ‘Biliyorum’ diyenlerin 99,4’ü Yücel Yılmaz’ın ismini söylerken, 0,2’lik kesim hatırlamadığını söyledi. Yine 0,2’lik kesim ise Hasan Avcı’nın ismini verdi.

Ankette ayrıca Yücel Yılmaz’la karşılaşıp karşılaşmadıkları, kendilerinde nasıl bir izlenim bıraktığı şeklindeki soruya da yanıt arandı. Yüzde 62,2’lik kesim daha önce hiç karşılaşmadığını belirtirken, evet karşılaştım diyenlerin oranı yüzde 37,8 çıktı.

Yücel Yılmaz’ı samimi bulanların oranı yüzde 36, güler yüzlü ve sempatik bulanların oranı yüzde 23,6, ‘hiç bir etki uyandırmadı’ diyenlerin oranı yüzde 16,3, ‘halk ile iç içe görünüyor’ diyenlerin oranı 7,2, pozitif enerji saçıyor diyenlerin oranı yüzde 5,8, iyi bir izlenim bıraktı diyenlerin oranı ise 1,1 çıktı.

 

BİLGİLİ, KÜLTÜRLÜ, TECRÜBELİ, VİZYON SAHİBİ…

GENAR’ın anketinde katılımcıların yüzde 71,6’sı Yücel Yılmaz için ‘bilgili – kültürlü – eğitimli’ ifadesini kullandı. ‘Çalışkandır’ diyenlerin oranı yüzde 70,9 çıktı. ‘Vizyon sahibidir7 diyenler yüzde 70, ‘işinde uzmandır’ diyenler yüzde 68,4, sorumluluk sahibidir diyenler yüzde 67,9, adaletlidir diyenler yüzde 66,7, vaatlerini yerine getirir diyenlerin oranı ise yüzde 65,1.

 

YÜCEL YILMAZ BAŞARILI MI BAŞARISIZ MI?

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın başarılı olup olmadığı şeklinde 5 puan üzerinden yapılan değrelendirmede ise 3,30’luk bir puan ortaya çıktı. Çok başarısız diyenlerin oranı yüzde 9,4 çıkarken, başarısız bsulanlar 19,4, ne başardılı ne başarısız diyenler yüzde 21,7, başarılı bulanların oranı yüzde 31, çok başarılı bulanların oranı ise yüzde 18,5.

 

YÜCEL YILMAZ AK PARTİ’DEN ADAY OLURSA OY VERECEK MİSİNİZ?

Sorulardan biri de Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın 2024 Mart seçimleri için yeniden AK Parti’den aday gösterilmesi durumunda oy verip verilmeyeceği şeklindeydi. Ankete katılanların yüzde 36,2’si hayır derken, yüzde 47,9’luk kesim evet yanıtını verdi. Kararsızların oranı ise 15,9 çıktı.

 

           

 

KAYNAK.BASIN/Balıkesirimnet/Politika

 

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ