Ömrünü MHP’nin bitmesine adayan dönek!

Sıtkı Şeremetli

Ömrünü MHP’nin bitmesine adayan dönek!

(Yıldıray ÇİÇEK)

Adam hakkında (lafın gelişine dayalı sıfat) yazdığım yazılar nerdeyse bir kitap oldu. Namık Kemal Zeybek isimli kibir abidesi, ego şişmesi yaşayan adamdan bahsediyorum.

Bu adamın ömrü “MHP bitti” demekle geçti. 44 yaşında da “MHP bitti” diye açıklamalar yapıyordu. Yaşı 75 oldu hala “MHP bitti” diyor.

Euronews Türkçe’ye konuşan Namık Kemal Zeybek “MHP’nin bir anlamı kalmadı ki. Nedir MHP? Ne söylüyor, ne istiyor, niye var? MHP’de takım tutar gibi parti tutan, üç hilale aşık birtakım mensuplar vardır. Onların bir kısmı yeter artık diye bırakırlar. Ama bir kısmı ne olursa olsun bu adam yanlış ama yine gider üç hilale basarım der. Burada çok akılcı değerlendirmeler yok.” demiş… Hem yine “MHP bitti” diyor, hem de MHP’ye gönül verenleri aşağılıyor.

Adam, Başbuğ Alparslan Türkeş döneminde de, MHP Lideri Devlet Bahçeli döneminde de “MHP bitti” demek için doğmuş sanki…

 

Başbuğ Türkeş’e düşmanlığını “MHP Misyonunu Tamamladı” diye göstermişti.

Hürriyet Gazetesi’nde, 3 Temmuz 1988 günü “Pazar Sohbeti” adı altında Emin Çölaşan’la yapmış olduğu bir söyleşi var ki, onun gerçek yüzünü herkese daha iyi göstermemize çok yardımcı oluyor. Defalarca rezil olsun diye yayınladım. Ama adamdaki yüz derisi çok farklı…

31 yıl önce bakın o röportajda neler söylemişti:

Emin Çölaşan:

– MHP ve Ülkücü kuruluşları biraz eleştirsenize. Koptuğunuza göre bir sebebi olması gerekir.

Namık Kemal Zeybek:

– Bir kere ben, bunu kopmak diye almıyorum. MHP bitti, misyonunu tamamladı ve tarihteki yerini aldı diye bakıyorum. Bugün artık MHP diye bir şey olduğuna inanmıyorum. MHP belli bir görev yapmıştır ve tarihteki yerine intikal etmiştir.

Emin Çölaşan:

– Peki ama bugün o partinin devamı olan MÇP var. Eski MHP takımının bir bölümü, Başbuğ Türkeş’in liderliğinde yine orada toplanıyor. Acaba Ülkücü Hareket de bitti mi?

Namık Kemal Zeybek:

– Ülkücü Hareket diye bir şeyi de ben bugün mevcut saymıyorum.

Emin Çölaşan:

– O da MHP gibi tarihe mi karıştı?

Namık Kemal Zeybek:

– Evet… Ülkücü Hareket de görevini yapmış, çok ciddi ve vatansever kadrolar yetiştirmiş ve tarihe karışmıştır. 1980’den sonra kendisine “Ülkücü” diyen bir hareket zaten görünmüyor.

Emin Çölaşan:

– Yani Türkeş artık devrini tamamladı mı?

Namık Kemal Zeybek:

– Hizmet tamamlanmıştır. Türkiye artık değişmiştir. Türkiye, yeni bir Türkiye olmuştur. Her şeyi değişmiştir ve bu değişikliklere cevap vermek üzere ANAP kurulmuştur. Artık eski MHP gibi bir partiye ihtiyaç yoktur. Böyle bir partinin şansı da yoktur. Bu yüzden de sayın Türkeş’in çizgisinden ve kendisinden ayrılan eski MHP’lilerin büyük çoğunluğu, ANAP’lı olmuştur.

Emin Çölaşan:

– Ve size göre, Türkeş bundan sonra köşesinde mi oturmalıdır? 

Namık Kemal Zeybek:

– Oturmalıdır. Tabii kendisi bir siyasi parti olarak ortaya çıkmayı doğru buluyorsa, kendisine başarılar dileriz.

Emin Çölaşan:

– Yani Türkeş’e veya partiye karşıtlığınız var mıydı?

Namık Kemal Zeybek:

Bir takım şeyler vardı.

Bu sözleri üzerinden 31 yıl geçti, “MHP bitmedi” fakat Namık Kemal Zeybek’in ömrü sadece bu temenniyle tükendi gitti.. Yatıyor “MHP bitti”, kalkıyor “MHP bitti”.

Ben Namık Kemal Zeybek’teki ikiyüzlülüğün bizzat şahidi olduğum için onun ismi bende sadece tiksinti uyandırıyor. 2014 yılında Ankara Kalesindeki bir lokantada tesadüfen karşılaştığımda bana “Devlet Bey her konuda haklı çıktı. Biz onu anlayamadık. Çok çok selamlarımı iletin” demişti. Hem de bu sözleri MHP’yi ele geçirme operasyonlarında yer alıp, başaramayınca MHP’den ayrıldıktan yıllar sonra söylemişti.

Ama bu sözlerine rağmen aylar sonra Doğu Perinçek’in Ulusal Kanal’ına çıkıp, yine MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye iftiralar sıralamıştı. Ben de o günlerde “ANKARA KALESİ’NDEKİ ZEYBEK HAVASI BAŞKA, ULUSAL TV’DEKİ ZEYBEK HAVASI BAŞKA” başlıklı yazıyla bu ikiyüzlülüğü yazmıştım. MHP’den umduğunu bulamayınca hemen gerçek yüzünü gösteren bir tip…

Namık Kemal Zeybek’in terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile ittifak yapan, Kandil’de ve yurt dışındaki tüm terör örgütü yöneticilerinin desteğini alan CHP’ye oy veren birisi olarak MHP’ye akıl vermesi kendisinin ahlaksızlığı, terbiyesizliğidir.

MHP gerçekten bitiyorsa Namık Kemal Zeybek bir tarafına kına yakıp HDP’yle beraber yer aldığı ittifakın keyfini sürebilir.

Fakat en başta Namık Kemal Zeybek de biliyor ki herkes biter, her şey biter; MHP bu topraklarda kıyamete kadar yaşar…

Anladın mı ismi dev gözüküp, karakteri cüce kalan Namık Kemal Zeybek…

Gerçekten sendeki nasıl bir psikoloji?

Ömrünü MHP’nin bitmesini temenni ederek tükettin?

Kendin tükendin gittin…

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ