HDP’nin gözünde “Daha bir kadın” olamadı

Sıtkı Şeremetli

HDP’nin gözünde “Daha bir kadın” olamadı

          Meral Akşener PKK’ya, HDP’ye ve terörist Demirtaş’a yönelik ne şirinlik yaparsa yapsın kendini oraya tam kabul ettiremedi.

“HDP Kürt siyasal hareketinin temsilcisi” dedi. Olmadı!

          “Selahattin Demirtaş serbest bırakılsın” ve “Selahattin Demirtaş ile evimde kahvaltı yaparım” dedi. Olmadı!

          “Abdullah Öcalan serbest bırakılsın, ev hapsine çıkarılsın” diyen iki kişiyi İP Genel Başkan Yardımcısı yaptı. Olmadı.

HDP ve terörist Demirtaş’a seçim müziği yapan Kardeş Türküler grubunun alt grubunda vokalistlik yapan, çalgı çalan kişiyi ABD’den getirdi İP Genel Başkan Yardımcısı yaptı. Olmadı.

Yerel seçimlerde İstanbul’da, Ankara’da, Mersin’de, Antalya’da, İzmir’de, Adana’da HDP ile birlikte CHP Belediye Başkan adaylarını destekledi. Olmadı.

Afrin’deki Zeytin Dalı Operasyonu’na HDP ile birlikte beraber karşı çıktı. Olmadı.

“Türkiye mozaik” dedi. Olmadı.

“Babamın ailesi Yunanistan’a Diyarbakır’dan gitme.“ dedi. Olmadı.

“HDP yasal ve meşru parti” dedi. Olmadı.

HDP’nin de içinde bulunduğu partilerle anayasa taslakları hazırladı. Olmadı.

Irak ve Suriye tezkerelerine göstermelik “Evet” veriyor gibi yaptı. Oylamaya çoğu İP milletvekili katılmadı. Katılanların içinde HDP gibi “Hayır” oyu verenler vardı. Olmadı.

HD(P)KK’nın oksijen kaynağı olmuş olan CHP’ye tüm siyasi iradesini teslim etti. Olmadı.

Olmadığını PKK’lı Pervin Buldan sözleriyle bir kez daha gösterdi.

Pervin Buldan katıldığı bir televizyon programında aynen şunları söylemiş:

          “Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı adaylığına çok sıcak bakmıyorum. Çünkü daha demokrat, daha bağımsız, daha özgürlükçü ve gerçekten daha bir kadın olması gerekiyor Türkiye’yi yönetecek kadının. Ben elbette Akşener’in siyasetine karışacak bir insan değilim, herkes kendi siyasetini yapar ancak durduğu çizginin ve anlayışının, yönetim anlayışının cumhurbaşkanlığına çok uygun olmadığını düşünüyorum.”

İlginçtir, Pervin Buldan’ın “Daha bir kadın olması gerekiyor” yorumuna ne Meral Akşener’den ne de 6’lı masanın mensuplarından bir tepki gelmedi.

Aynı yorumu Sayın Erdoğan ve Bahçeli ya da Cumhur İttifakı’nın herhangi bir mensubu yapmış olsaydı, bunlar “Cinsiyetçi yaklaşımlar ve hakaretler” diye feryat figan ortalığa düşmezler miydi?

Sesleri çıkmadığı için Pervin Buldan’ın bu sözlerinden kıllanmamakta mümkün değil.

Acaba “HDP ile iş birliği ve ittifakın” bugüne kadar Meral Akşener’in sırtında yük olduğunu bilen CHP-HDP ikilisi İP’in tabanını rahatlatmak için HDP eliyle mesafe mi ayarlıyor? Her konuda iş birliği yapanlar şimdi niye durduk yere arasına mesafe koyuyor gibi yapıyor ki?

Yerel seçimlerde ittifakı aleni yapanlar, niçin çok önemsedikleri 2023 seçimleri öncesi mesafeli rolü oynuyor ki? Balığın suya muhtaçlığı gibi bunlar birbirine muhtaç değil mi?

Aynı rolü belli ki terörist Demirtaş’a da vermişler. HDP Eş Başkanı iken her organından kan akan terörist Demirtaş şimdi “Barış, kardeşlik” rolleri oynuyor? Onun görevi de HDP’nin kanlı yüzünü seçime kadar gizleyip, CHP başta olmak üzere 6’lı masanın mensuplarını rahatlatmak…

HDP Eş Başkanı iken terörle mücadele eden askerimize, polisimize “Siz ancak bu toprakların kanalizasyonunu temizlersiniz” diyen terörist Demirtaş, şimdi Çanakkale şehitliğine gidip dua edebileceğini söylüyor. Terörist Demirtaş böyle davranmalı ki, Kemal Kılıçdaroğlu “Demirtaş’ı serbest bırakacağız” şeklindeki propaganda alçaklıklarını daha rahat yapabilsin…

Buradaki oyun PKK’lı Pervin Buldan Meral Akşener’in partisini, PKK’lı terörist Selahattin Demirtaş ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisini rahatlamak üzerine kurulmuş anlaşılan…

Tüm iradesini CHP’ye teslim etmiş ve siyasi olarak varlığını CHP’ye borçlu olan Meral Akşener’in HDP ile gerçekten kavga etmesi ve araya mesafe koyması mümkün değildir. Ara sıra hamamın namusunu kurtarmaya yönelik oyun oynuyorlar sadece…

PKK’lı Pervin Buldan’ın “Gerçekten daha bir kadın olması gerekiyor” sözüne takılı kaldım. “Daha bir kadın” nasıl oluyor? Meral Akşener “Torunum bana dede der” dediği için mi ironi yapıyor?

Ya da “Bizim gibi PKK’ya çok açıktan destek veren kadın gibi olsun” mu diyor?

İP’li sünepeler, niçin PKK’lı Pervin Buldan’a susuyorsunuz?

Niçin “Sen kimsin ki Meral Akşener üzerinden Cumhurbaşkanı adayı kriteri belirliyor ve karşı olduğunu söylüyorsun” diyemiyorsunuz?

“Daha bir kadın olması gerekiyor derken neyi kastediyorsun?” diyemiyorsunuz?

HDP ile bir kavgaya tutuşursanız şahsi ve siyasi tüm menfaatleriniz çökecek değil mi?

O yüzden HDP bir taraftan, siz bir taraftan rolünüzü oynuyorsunuz. Kemal Kılıçdaroğlu ile yol yürümeyi midesi kaldıranlar için, HDP çok da bir sorun olmaz değil mi?

PKK’ya, HDP’ye, terörist Demirtaş’a adanmış gönül olan Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adaylığını açıkladığında göreceğim sizleri…

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ