Sıtkı Şeremetli

Aslında casus gün gibi ortada!

Deniz Baykal’a kurulan kaset komplosuyla CHP Genel Başkanlık koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu, şimdi de CHP’li bir isim tarafından casuslukla suçlandı. Kılıçdaroğlu’nun, MİT tırları belgelerini Enis Berberoğlu’na verdiği, Ankara’dan başlayan yürüyüşü de Berberoğlu’nun hapiste konuşmaması için yaptığı iddia edildi.

Son Güncelleme: Aslında casus gün gibi ortada!

TOLGA POLAT/TÜRKGÜN

2010’da, ‘Aklım netleşti, aday ol-mayacağım’ sözlerinin üzerinden çok geçmeden CHP Genel Başkan- lığı için adaylığını ortaya koyan Kemal Kılıçdaroğlu, 11 senedir her seçimde aldığı mağlubiyetler, gayrimilli açıklamaları ve HDP sevdasıyla bilinen, konuşma yaptığı şehrin demografik yapısına göre şekil alan bir siyaset anlayışıyla karşımızda. Gün geçmiyor ki, Kılıçdaroğlu için yeni bir iddia ortaya atılmasın. CHP Genel Başkanlığı koltuğuna FETÖ’nün Deniz Baykal’a karşı oynadığı kumpas sayesinde gelen Kemal Kılıçdaroğlu, şimdi de bir başka FETÖ girişimi olan MİT tırlarının durdurulmasıyla alakalı gündemde. 1 Ocak 2014’te Hatay’ın Kırıkhan ve 19 Ocak 2014’te Adana’nın Ceyhan ilçesinde, Milli İstihbarat Teşkilatına ait olduğu belirlenen ve içinde Suriye’ye gitmek üzere askerî mühimmat bulunan tırların durdurulması olayı, Fetullahçı Terör Örgütü’nün ilk silahlı eylemi olarak biliniyor. İşte bu olay sırasında yer alan görüntüler, FETÖ unsurları tarafından çekilmişti. CHP eski İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, Adana’daki görüntülerin Enis Berberoğlu’na, CHP Genel Başkanı tarafından verildiğini söyledi.

Berberoğlu için yürümedi

Sevigen, Enis Berberoğlu için sözde adalet amaçlı yapılan yürüyüşe liderlik eden Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bu yürüyüşün Berberoğlu için değil, hapiste konuşmaması için yapıldığını da sözlerine ekledi. Can Dündar, “Tutuklandık” isimli kitabında; kendisine getirilen görüntülerin solcu bir milletvekili tarafından ulaştırıldığını yazmıştı. Devlet sırrını ifşa ettiği iddia edilen Kılıçdaroğlu, Mehmet Sevigen’in açıklamalarıyla ilgili henüz bir cevap vermiş değil! Televizyon programında Kemal Kılıçdaroğlu’na sorular da yönelten Mehmet Sevigen, ‘Sana aday ol’ baskısını kim yaptı diye de sordu. Gece, maskeli adamların Deniz Baykal’a ait kaseti Kılıçdaroğlu’na getirdiğini ifade eden Sevigen, bugüne kadar parti zarar görmesin diye sustuklarını ama 500’e yakın eski CHP’li vekille Anadolu’yu gezerek gerçek yüzlerini ortaya sereceklerini söyledi. Mehmet Sevigen’in iddiaları üzerine sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Enis Berberoğlu, “Bu iddialarla partimi karalamak, beni yargısız infazla mahkûm etmek isteyenlerden hukuk önünde hesap soracağım. Paralarını alıp, öğrenci bursu olarak dağıtacağım Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım” dedi.

CHP’Yİ LEŞ KARGALARINA TESLİM ETMEYİZ

Mehmet Sevigen, iddiaları reddeden Enis Berberoğlu’na cevaben sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Beni tehdit eden çakallar şunu iyi bilsin ki ben bu partinin içinde bulunan FETÖ’cüleri, PKK sempatizanlarını ve Atatürk düşmanlarını Cumhuriyet Halk Partisi’nden temizleyinceye kadar durmayacağım. Bu vatan için siyasete girerken, iki gömlek giydik. Birisi idamlık birisi bayramlık. Biz bu vatanı ve Cumhuriyet Halk Patisi’ni ortada bulmadık. Leş kargalarına yem etmeyiz” ifadelerini kullandı.

HDP İÇİN ASLA DİYEMEDİ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Öze Dönüş Platformu’nun İstanbul’da düzenlenen 2022-2023 dönemi haziran ayı toplantı- sında kaçak güreşti. Bir katılımcının, “HDP, CHP’den içişleri, adalet ve milli savunma gibi kritik bakanlıkları talep eder mi? Sorusuna “Biz bu ülkenin birliğinin, bera- berliğinin garantisiyiz” ifadeleriyle yanıt verdi. Öztrak’ın, terör örgütü PKK’nın siyasi ayağı olarak bilinen HDP ile ilgili sorulan soruya ‘Asla’ diyememesi dikkatlerden kaçmadı. Öztrak cevabında, “CHP, PKK, PYD ve HDP ile yol yürüyebilir mi? HDP, CHP’den içişleri, adalet ve milli savunma gibi kritik bakanlıkları talep eder mi? CHP yönetimi HDP’nin taleplerini nasıl karşılar?” sorusuna, “Biz, Kuvayımilliye ile Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk unsurlarını genlerinde taşıyan bir partiyiz. Biz, bu ülkenin birliğinin, bütünlüğünün, tekliğinin garantisi olan partilerden bir ta- nesiyiz. Biz, ‘Her türlü terörün Allah belasını versin’ diyen partiyiz. Onun için bizim durduğumuz yer bellidir. Biz, bu ülkenin birliğinin, beraberliğinin garantisiyiz” sözleriyle popülist bir yaklaşım sergiledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ