Kepsut’ta 6 asırlık Oruçbey Camii’nin tekrar ibadete açıldı

Kepsut’ta 6 asırlık Oruçbey Camii’nin tekrar ibadete açıldı
Tarihimizin izleri geleceğimize ışık tutacak. Kepsut İlçemizde bulunan 6 asırlık Oruçbey Camii’nin Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından titizlikle yürütülen restorasyonun tamamlanması ile tekrar ibadete açıldı
Kepsut Belediye Başkanı İsmail CANKUL  şöyle dedi;”Tarihimize, Kültürümüze ve en değerli yönüyle manevi birliğimize ev sahipliği yapan mabetlerimizin başında gelen camilerimizin ecdatlarımızdan kalan mirasları olan bu eserlere sahip çıkarak gelecek nesillere bu maneviyatımızı aktarmak asli görevimiz. Bunun bilinciyle bu eserlere sahip çıkmaya ve yaşatmaya devam edeceğiz.
Bugün düzenlediğimiz açılış programımıza katılan değerli misafirlerimiz;
Balıkesir Valisi Sn. İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Milletvekilleri Sn. İsmail Ok, Dr. Mustafa Canbey, Sn. Ali Taylan Öztaylan, Kepsut Kaymakamı Sn. Harun Arslanargun, Garnizon Komutanı Tümg. Sn. Nurettin Alkan, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Sn. Hasan Yiğit, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Mehmet Birol Şahin, Balıkesir Müftüsü Sn. Celal Sürgeç, Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürü Sn. Mikail Akıllı , STK Başkanları, İlçe daire amirleri ve çok kıymetli Vefalı Yurt Kepsut’lu hemşehrilerimiz ile açılışı gerçekleştirdik. Değerli misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum, yeniden ibadete açılan camimimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ