Ortakları HDP tarafından aşağılanan kolpacılar!

Sıtkı Şeremetli

Ortakları HDP tarafından aşağılanan kolpacılar!

(Yıldıray ÇİÇEK)

Aslında CHP, HDP, İP arasındaki ilişkinin, beraberliğin, iş birliğinin, ittifakın tartışılacak bir yönü yoktur. “Böyle bir birliktelik olmadı” diyen kim varsa ya deli, ya da bildiğiniz bir yüzsüzdür. Biraz bu tartışmaları zorlayan Meral Akşener’in kurduğu partinin çirkeflikleri, inkârları, yalanları olmaktadır. Terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP ile yaptıkları hain iş birliğini gizlemek için beyhude bir çaba veriyorlardı.

Geçtiğimiz günlerde Mecliste yaşanan tartışmada, HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Meral Akşener’in partisini rezil eden ve bu tartışmalara son noktayı koyan şu konuşmayı yaptı:

“İYİ Parti, size söylüyorum: Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka, HDP ve PKK’ya içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP’nin oylarıyla oturuyorsunuz. Bu ittifakta, CHP’yle yaptığınız ittifakta HDP’nin oylarının etkisi vardır. Ne yapacaksınız şimdi? Ne diyeceksiniz şimdi buna? Siz şunu bileceksiniz: En köşede oturuyorsunuz. Bakın, aritmetiğe bakın. Zar zor şu kapıdan içeri girdiniz, en köşede oturuyorsunuz, kapının eşiğinde oturuyorsunuz.( HDP sıralarından alkışlar) Böylesi bir partiye “Haddinizi bilin.” “Şunu deyin, bunu deyin.” Diyemezsiniz”

Meral Akşener’in “Kürtlerin siyasal temsilcisi” olarak gördüğü HDP, beraber CHP’ye oy taşıdığı partiyi ancak bu kadar aşağılayabilirdi. İzlediğimiz böyle bir aşağılamaydı.

Daha önce de CHP’li Bülent Tezcan’ın, Akşener’in yardımcısı Koray Aydın’a,“Haddinizi bilin! Sizin varlık nedeniniz biziz!” dediğini ve CHP Bodrum eski İlçe Başkanı İbrahim Turan’ın “İYİ Parti kim? Sokağın çöpçüsü bunlar. Sokağın çöpçüsü.” dediğine de şahit olmuştuk. Bunlar gördüğünüz gibi iyi bir şamar oğlanı oldular. CHP’den sonra HDP de bunları hem kullandığını, hem aşağıladığını topluma göstermiş oldu.

Meral Akşener’in partisi, HDP’ye ve PKK’ya yaranmak için her şeyi yaptı. Teröristbaşı Öcalan’ın kavramlarını parti programına koydular, Kürdistan’ı parti program taslağında kabul ettiler, HDP’yi “Kürtlerin siyasal temsilcisi” yaptılar,“Öcalan ev hapsine çıkarılsın” diyeni genel başkan yardımcısı yaptılar, Afrin operasyonuna karşı çıktılar, “HDP onurumuzdur” diyeni parti kurucusu yaptılar, büyükşehirlerde HDP ile birlikte CHP’ye oy taşırken mutluluk pozları verdiler. Daha neler yaptılar neler. Ama tam yaranamadılar galiba…

“Dişi Kurt, Asena” sahte sıfatları kullanan Meral Akşener “Biji, Heval Akşener’e” dönüşse de HDP kendine dokunan olduğu vakit, ortağı da olsa gördüğünüz gibi affetmiyor. Oysa ne güzel başlamışlardı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde dönemin HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen “Akşener ikinci tura kalırsa destekleriz” demişti. PKK’lı Selahattin Demirtaş “Oyunuzu CHP ve İP’e verin “ açıklamasını yapmıştı.

Daha dün İstanbul seçimlerini beraber kutlayan HDP ve İP’in, bugün kavga ediyor görüntüsüne elbette aldanmayız. Ama buradaki aşağılama halini de görmezlikten gelemeyiz. Buradaki kavga, Meral Akşener’in partisinin HDP ile kavgasını bir aklama metodu olarak kullanılmaya çalışmasıdır ama aynı zamanda ortaya saçılan CHP, HDP, İP birlikteliğinin kendi ağızlarından ispatıdır.

Teröristbaşı Öcalan’ın mektubu, terörist Osman Öcalan’ın programı üzerinden kendi ihanet pisliğini örtmeye çalışanların bizzat kendi ortakları tarafından tokatlanması Allah’ın bir adaletidir. Siz Kandil ve HDP kucağında daha neler görecek ve yaşayacaksınız.

DEMİRTAŞ’I CHP GENEL BAŞKANI YAPIN, KURTULUN

CHP’de anket yapın “CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nu mu yoksa Selahattin Demirtaş’ı mı genel başkan olarak görmek istersiniz?” diye, emin olun öncelikli olarak CHP Genel Merkezi, milletvekilleri, PM üyeleri, il başkanları, ilçe başkanları, belediye başkanları Selahattin Demirtaş’ı tercih edecektir. CHP’de böyle bir Demirtaş aşkı ve sevgisi vardır. Demirtaş kim PKK’lı, Demirtaş kim terörist, Demirtaş kim şu an terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklıktan cezaevinde onanmış cezasını yatan ve hâlâ onlarca bölücülük dosyasından yargılanmaya devam eden kişi…

 

Daha iki gün önce CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, PKK’lı Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etti. CHP’de Demirtaş’ı ziyaret etmeyen milletvekili kalmadı gibi…

CHP içinde filizlenen yeni proje Ekrem İmamoğlu da geçtiğimiz günlerde “Hapishanedeki Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmek ister misiniz?” sorusuna şu yanıtı vererek bir kez daha Demirtaş aşığı olduğunu göstermiştir:

“Sayın Demirtaş’a 23 Haziran öncesi söylemleri ve ortaya koyduğu teşvik ve destekten ötürü teşekkür etmiştim. Bu tutum ve davranışlar elbette bizim için çok değerli. Elbette ki imkân olsa ziyaret etmek isterim” Bir de utanmadan “Tutuklu ama yani niçin tutuklu? Bunu herkes gibi ben de anlamak istiyorum. “demiş… Sanırsın ekmek çalarken, baklava çalarken yakalandı. Herhalde Ekrem İmamoğlu zekâsı bunu çağrıştırıyor.

Çakma Atatürkçü, çakma Trabzonlu Ekrem İmamoğlu, “Gazetelerine bir bakın. Büyük temizlik operasyonuymuş. Silip süpürme operasyonuymuş. Siz kimsiniz ya? Kimi nereden süpürüyorsunuz? Bu toprakların ancak kanalizasyonunu temizlersiniz. Başka da bir şeyi temizleyemezsiniz. Haklıyız, kazanacağız” diyen birinin niçin tutuklu olduğunu anlamayacak kadar mı kapasitesiz bir adamsın?

 

793 asker ve polisimizin şehit edildiği hendek, çukur olaylarında “Bugün küçümsediğiniz barikat, hendek dediğiniz şey darbeye karşı direniştir. Darbe yapılmıştır. Buna karşı toplum sessiz mi kalacak?” diyerek PKK’lı teröristleri harekete geçiren Demirtaş nerede olacaktı?

Doğu ve Güneydoğu’daki terör eylemlerini “Cizre, Sur, Nusaybin, Silopi kahramanca direniyor. Bu halk boyun eğmiyor. Yarın Kürt halkının tarihi yazıldığında bugünler çok özel olarak tarihe not düşülecektir. Cizre, Sur, Silvan, Nusaybin, Gever, Kerboran, Derik, Silopi, Şırnak… Gerçekten tarih yazıyorlar.”şeklinde öven ve destekleyen biri nerede olacaktı?

PKK’lı teröristlerin cenazesine katılmayan HDP’li milletvekillerine “Ben çok açık söyleyeyim; Halkımızın acısına sahip çıkmayan milletvekiliyle ilgili kusura bakmasınlar ben soruşturma açtırırım, parti disiplini gereği. Sen oy almışsın o insandan, hassasiyetine dikkat edeceksin arkadaşım. Cenazesine de gideceksin, taziyesine de.” şeklinde seslenen biri nerede olacaktı?

PKK’lı bir teröristin mezarı tahrip edildi diye “Buradan halkımıza açık çağrı yapıyorum ve hatta partililerimize açık talimat olarak belirtiyorum. Mezarlar kutsaldır. Mezarlıkları kıranın gerekirse siz de kafalarını kırın” şeklinde seslenen biri nerede olacaktı?

Kobani olaylarında “halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz” diyerek PKK’lıları sokaklara çıkarıp, 53 kişinin ölümünü sağlayan, Yasin Börü gibi gençlerin ölümüne sebep olan bir katil nerede olacaktı?

“PKK’lı gençler (terörist) onurumuzdur. Onlara her daim sahip çıkacağız” diyen terörist Demirtaş nerede olacaktı Ekrem İmamoğlu? PKK’lı Selahattin Demirtaş’ı CHP Genel Başkanı olarak görmek istiyorsan açık söyle… Ekrem İmamoğlu, çakma Atatürkçü, çakma Trabzonlu olmasaydın zaten “Tutuklu ama yani niçin tutuklu? Bunu herkes gibi ben de anlamak istiyorum. “ şeklinde bir cümle kuramazdın.

Selahattin Demirtaş PKK’lı olduğu için, terör örgütüne destek çıkıp, teröristleri yönlendirdiği için, katil olduğu için, Türk ordusunu aşağıladığı için, bölücülük yaptığı için, kin ve nefret tohumları ektiği için şu an hapistedir. 15 Temmuz kahramanı şehit Ömer Halisdemir’in isminin caddeye verilmesine “İsim enflasyonu olur” diyen biri, PKK’lı Selahattin Demirtaş için “Niçin hapiste?” diyorsa orada bir ihanet ve proje vardır!

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ