Seyahat İzin Belgesinin Kapsamı Ve Uygulamaları İle İlgili Açıklama…

Seyahat İzin Belgesinin Kapsamı Ve Uygulamaları İle İlgili Açıklama…

Seyahat İzin Belgesinin Kapsamı Ve Uygulamaları İle İlgili Açıklama…
Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeni ile her geçen gün vaka sayısı ve can kaybı artmaya devam etmektedir.
Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere İçişleri Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız, diğer Bakanlıklarımız ile Valiliğimizce sürekli tedbirler alınmakta ve alınan bu tedbirler siz değerli vatandaşlarımızla paylaşılmaktadır.
Bu salgının yayılmasının engellenmesinin en etkili yolu ise sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamaktır.
İller arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlarımız, kaymakamların koordinesinde oluşturulacak Seyahat İzin Kuruluna başvurarak seyahat belgesi düzenlenmesi talebinde bulunacaklardır. Talebi uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergâhı ve süresini de içerecek şekilde “Seyahat İzin Belgesi” düzenleneceği belirtilmektedir.
Bu çerçevede;
SEYAHAT İZİN BELGESİNİ KİMLER ALABİLİR?
Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ya da daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan, kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olan, ölüm nedeni Covid-19 olanlar hariç olmak üzere cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişiye), Balıkesir’e son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyenler (5 gün içinde geldiğini belge, bilgi ile ibraz edenler), askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen, özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan, ceza infaz kurumlarından salıverilen, yurt dışından geldikten sonra yerleştikleri yurtlarda 14 günlük karantina/gözetim süresi dolan kişilere ‘Seyahat İzin Kurullarınca’ seyahat izin belgesi verilebilecek.
SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?
Seyahat İzin Belgesi taleplerinin alınması için, İçişleri Bakanlığına ait Alo 199, İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi, kaymakamlıklardaki seyahat izin kurullarına doğrudan başvuru usulleri geçerli olacaktır. Seyahat izin belgeleri çıkış illerinden tek gidiş ya da gidiş/geliş şeklinde düzenlenecektir. Seyahat izin belgeleri tek gidiş için düzenlenecek ise 36 saate kadar, gidiş-geliş amacıyla düzenlenecek ise 72 saate kadar geçerli olacaktır. Seyahat izin belgeleri, özel araçlar için yolcu taşıma kapasitesi ile sınırlı, D2 yolcu taşıma belgesine sahip maksimum 20 yolcu kapasiteli ticari araçlar için ise yolcu sayısı kapasitesinin yarısını geçmemek şartı ile kullanılabilecektir. Evden çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların seyahat edebilmeleri için düzenlenen seyahat izin belgeleri, kısıtlı şehirlerden giriş/çıkışları için de geçerli olacaktır.
Kişilerin, yukarıda belirtilen durumların varlığı halinde Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan “Seyahat İzin Kurullarınca” “Seyahat İzin Belgesi” verilebilecektir.
Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilecek.
E-devlet ekranından seyahat izin belgesi almak için öncelikle T.C. kimlik no ve e devlet şifresi ile giriş yapılıyor. Giriş yapmanın ardından İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan “e Başvuru” kısmına giriliyor. Seçenekler arasından “Seyahat İzin İşlemleri” seçilerek form doldurulma işlemi gerçekleştiriliyor.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ