İŞ İMKÂNLI MESLEK LİSESİ

İŞ İMKÂNLI MESLEK LİSESİ
İstihdama en büyük kapı;
BALOSB Meslek Lisesi Öğrencilerini Bekliyor
İŞ İMKÂNLI MESLEK LİSESİ
Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan ‘Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü’ kapsamında 2019-2020 eğitim öğretim yılı itibarıyla proje okulu olarak hizmet vermektedir. Okul Yönetim Kurulunda Balıkesir Ticaret Odamız, Sanayi Odamız ve Ticaret Borsamız yer almaktadır.
Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından da desteklenen okul, gelişen teknolojiye uyumlu, yüksek öğrenim ve istihdama yönelik eğitim öğretim hizmeti sunmaktadır. 2021-2022 Eğitim öğretim yılı itibarıyla hizmet vermeye başlayacak okula sınavla yerleşen tüm öğrencilere burs verilecektir. Okulun 96 kişilik pansiyon binası tamamlanmıştır.
Mesleki Eğitim Atölye binası son teknolojilerle donatılmış olup 2020-2021 eğitim öğretim yılı itibarıyla kullanılmaya başlanmıştır Meslek Lisesinde hâlihazırda Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ve Ulaştırma Hizmetleri bölümlerinde öğrenciler eğitim almaktadır. Sanayicilerden gelen talep ile Metal işleme ve Tekstil bölümleri ilave edilmiştir.
Yeni açılan Metal İşleme Teknolojisi alanını tercih eden tüm öğrenciler burslu olmakla beraber okurken mesleklerini icra edip beceri kazanacaklardır. Tekstil Teknolojisi Alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Okulda bulunan mevcut alanlardan Yenilenebilir Enerji Teknolojileri bölümünün amacı; meteorolojik, mekanik, elektronik ve yazılım bilimleri kullanılarak elektrik enerjisinin üretmek ve endüstriyel kullanım uygulamalarını gerçekleştirecek kalifiye eleman yetiştirmektir. Ulaştırma Hizmetleri bölümü Lojistik dalı ve Sivil Havacılık Dalı olmak üzere iki dala ayrılmıştır. Sivil havacılık ürün veya hizmetlerin hedef pazarlara, daha ekonomik ve hızlı bir şekilde ulaştırılmasını, uçuş harekâtı yönetimi, sivil hava ulaştırma ve havacılık yönetimi konularını içermektedir. Lojistik dalı ise siparişlerin alımından mal bedellerinin tahsiline, gümrük ve transit geçiş evraklarının hazırlanmasından depolamaya ve tüm iş süreçlerinin hizmet ile entegrasyonuna kadar çok geniş
alanları kapsamaktadır. Endüstriyel Otomasyon ise endüstride otomatik üretim yapan makinelerin bakımı, onarımı, programlanması ve temel olarak imalatı, otomasyon sistemlerinin ağ yapılarını kullanarak üretimin ölçümü, izlenmesi ve denetlenmesi için donanım ve yazılım işlemlerini yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Robot teknolojisinin her alanında yaygın şekilde kullanılmasını sağlamaktır.
Okulda verilen teorik eğitimin yanı sıra öğrencilerin pratik eğitimine destek sağlayacak Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi yer almaktadır. Bu merkez bünyesindeki atölye ve dershaneler ile hem OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atölye ihtiyacı karşılanacak hem de bir meslek sahibi olamamış gençlerin burada düzenlenecek eğitimlerle alacakları sertifikalarla meslek sahibi olmaları sağlanacaktır. Merkezde eğitim almış bu kişiler, daha sonra OSB’deki fabrikalarda istihdam olanağı bulacaklardır.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ