• Siyaset
  • 12 Nisan 2019 11:19
  • 1.465

HDP’nin ilk icraatı bayrak indirmek

Kandilin siyasi uzantısı HDP’de skandallar bitmiyor. 31 Mart yerel seçimlerinden halkın tokadını yiyen HDP’li belediyelerin ilk icraatı yine gerilim ve tahrik oldu.
Mardin’in Kızıltepe Belediye Başkanlığına seçilen HDP’li Nülifer Elik Yılmaz, ilçe seçim kurulundan mazbatasını alarak göreve başladı. Yılmaz’ın ilk işi ise kayyum döneminde belediye binasına asılan Türk bayraklarını kaldırmak oldu. Vatandaşlar “HDP’nin bayrak hazımsızlığı daha ilk günden başladı” diyerek tepki gösterdi.

undefined
7,5 YIL CEZA ALMIŞ
Erzurum’un Karayazı ilçesinde belediye başkanı seçilen HDP’li Melike Göksu’nun ise ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 7,5 yıl hapis cezası aldığı ortaya çıktı. Dosyası şu an Yargıtay’da olan Göksu hakkındaki gerekçeli kararda çarpıcı bilgilere yer verildi. Terör örgütü PKK’nın sözde mahkemesindeki yargılamalarda görev alan Melike Göksu’nun, öldürülen teröristlerden ‘şehit’ diye bahsettiği belirlendi.

MAZBATA BAHANESİ
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kamudan ihraç edildiği halde yerel seçimlerde aday olup seçilen belediye başkanlarına mazbata verilmemesine karar verdi. YSK, mazbatayı yarışı ikinci sırada tamamlayan isimlere verileceğini açıkladı. HDP, 9 KHK’lı başkanın mazbatasının iptalini de gerilim aracı yapmak istiyor. Öte yandan Diyarbakır’da yerel seçim sonuçlarını kutlamak için HDP tarafından düzenlenen program, skandal görüntülere sahne olmuştu. Bölücü örgüt PKK’yı ve teröristleri övücü sözde marş okuyan HDP’liler, ölen hainler için “saygı duruşunda” bulunmuştu. Savcılık skandal kutlama için soruşturma başlatmıştı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ