Kimse yanlış hesap yapmasın (Orhan KARATAŞ)

Sıtkı Şeremetli

Kimse yanlış hesap yapmasın
(Orhan KARATAŞ)
HDP, CHP’den diyetini istemeye başlamıştır. İP’in neye ve kime hizmet ettiği iyot gibi ortaya çıkmıştır. Cumhur ittifakı Türk milletinden ezici bir şekilde onay ve destek almıştır.

Seçim öncesinde Cumhur ittifakının karşısında oluşturulan çok aktörlü malum cephe her ne kadar umduğunu bulamamış olsa da, kazanılan belediyeler üzerinden kaldıkları yerden devam edeceklerini daha ilk günden göstermişlerdir.

Bundan sonraki bütün tartışmalara ve gelişmelere mihenk oluşturacak bir gerçeği, altını çizerek ve bir defa daha hatırlatalım: Sandıktan çıkan oy oranı, kazanılan belediyeler ve belediye meclis üyelikleri, bu seçimin galibinin Cumhur ittifakı olduğunu hiçbir tartışmaya ve yoruma yer bırakmayacak şekilde, kesin olarak ortaya koymaktadır. Türk milleti her ne ölçü alınırsa alınsın, her alanda Cumhur ittifakına yüzde 50’nin üzerine destek vermiş ve onaylamıştır. Dolayısı ile bir siyasi kriz ve istikrarsızlık hesabı yapanlar ağır ve kesin bir yenilgiye uğramışlardır.

KRİZ VE KAOS ARAYIŞI

Bu açık gerçeğe rağmen, ülke ve milletle meselesi olanların, son derece zorlama yorumlarla, aslı ve astarı olmayan gerekçelerle ve bazı belediyelerin ele geçirilmiş olmasının şımarıklığı ile harekete geçtiklerini ve gerçek niyetlerini sergilemeye başladıklarını ibretle izliyoruz. Öncelikle İstanbul seçimi tartışmalarının gölgesinde kalan Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim gecesi açıklamasına dikkat edilmesi gerekiyor. Kılıçdaroğlu, konuşmasında söze adaletsizlik kışkırtmasıyla başlamış, sonrasında da ekonomi üzerinden bir yerlere açık mesaj vermiştir. Hiç yeri ve sırası olmamasına rağmen, IMF göndermesi bulunmuş ve bir kriz ve kaos arayışında olacağını net şekilde ortaya koymuştur. Bu kirli cephenin merkezinde yer alan HDP hemen pozisyon almış ve CHP’den diyetini istemeye başlamıştır. İP’in neye ve kime hizmet ettiği ise iyot gibi ortaya çıkmış, siyasi ömrünün son hamlesi ile vatan-millet düşmanlarında ümit ve heyecan oluşturmuştur.

TÜRK MİLLETİ İTİBAR ETMİYOR

Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim gecesi ekonomiyi öne çıkaran açıklaması, piyasalarda bir belirsizlik oluşturmak, istikrarsızlık havası yayarak bir panik meydana getirmek çabasına dayalıdır. IMF hatırlatmasıyla da, ekonomimiz üzerinden Türkiye’ye ayar vermeye uğraşan malum yerlere mesaj gönderip, bu alçak saldırılara devam edilmesine göz kırpıyor. Özellikle Atatürk’ün partisi olduğunu iddia edenlerin, ümitlerini ve geleceklerini karanlık mahfillere bağlamış olmaları çok hazin, çok acı bir durumdur. Kılıçdaroğlu, bazı belediyeleri kazanmış olmalarına rağmen, aldıkları oy oranı ile bu milletin kendilerine hiçbir zaman itibar etmeyeceğinin, iktidar vermeyeceğinin farkındadır. Her zaman olduğu gibi iktidarı olağanüstülüklerde, puslu havalarda arıyor. Bu arayışları bu seçimde de Türk milletinin yüksek sağduyusu ile karşılıksız bırakılmıştır. Birkaç belediye fazla almış olması bu gerçeği değiştirmediği gibi, bundan sonra izleyeceği siyasete, tavır ve gidişata bağlı olarak sonuçları da farklı olabilecektir.

HDP PAYINI İSTİYOR

Kemal Kılıçadaroğlu’nun bu kadar ileri gidebilmesinin asıl sebebi, HDP’den aldığı destek ve İP’in yancılığına olan güvenidir. HDP’nin zillet içindeki yeri ve etkisinin ne olduğu, ne kadar olduğu henüz ayrıntılı biçimde ortaya çıkmamıştır, ama payına düşeni almak için harekete geçmekte hiç vakit kaybetmemiştir. HDP sözcülerinden gelen açıklamalar, önceden bazı paylaşımlar yapılmış, sözler verilmiş ve vaatlerde bulunulmuş olabileceğinin de göstergesi olmaktadır. Kaldı ki, bir değerlendirme yapabilmek için elimizde bazı veriler mevcut. İP’in HDP ile yaptığı ortaklığın en çarpıcı sonuçlarını Kars ve Iğdır’da net biçimde görebiliyoruz. Bu iki ilimizde de seçim sonuçlarına itiraz edildiğinden kesin bir şey söylemek için henüz erken olsa da, HDP’nin bu kadar öne çıkabilmesinin tek ve değişmez sebebi, İP’in yardım ve desteğidir. Sandık sonuçları, Kars ve Iğdır’da 24 haziran seçimlerinde İP’in aldığı oyların çok büyük bir kısmının HDP’ye gittiğini belgelemektedir.

KARS VE IĞDIR BİR ISTIRAP

Bu arada, kendi ilim Kars’ta her ne sebeple olursa olsun HDP’nin seçim kazanacak seviyeye gelmesinden çok büyük bir ıstırap duyduğumu ve buna sebep olanları, destek verenleri, katkıda bulunanları ne tarihin, ne o toprakları canlarıyla, kanlarıyla vatan yapan atalarımızın ve aziz şehitlerimizin affetmeyeceğini belirtmek istiyorum. Aynı şey Iğdır için de geçerlidir ve bu illerimizin biran önce silkinip ayağa kalkması ve tarihlerine, şanlarına ve temsil ettikleri misyona uygun bir duruş ortaya koymaları şarttır. Bunun yanında doğduğum, büyüdüğüm, memleketim ve sevdam olan Sarıkamış ilçesinde üç hilalin burca dikilmiş olmasından gurur ve onur duydum. Belediye Başkanı seçilen Harun Hayali kardeşimi yürekten kutluyorum.

MEYDAN BOŞ DEĞİL

Zilletin hesapları ve beklentileri, siyasetin akışını etkileme ve değiştirme girişimleri beyhudedir. Milli irade Cumhur ittifakı Türk milletinden ezici bir şekilde onay ve destek almıştır. Hükümet görevinin başındadır ve çok rahat çalışabileceği bir desteğe ve 4,5 yıl gibi zamana sahiptir. Kimse yanlış hesap yapmasın, meydanı boş zannetmesin ve başka yollara tevessül etmesin. Hukuk ve demokrasi tam da bu durumlar için önemli, değerli ve anlamlıdır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ