HDP BALIKESİR’DE 9 AYDA ERİDİ

Büyükşehir yarışının belki de en büyük tartışma konusu HDP’nin Balıkesir’de Millet İttifakı lehine çalışmasıydı. DSP Büyükşehir Adayı Tamer Kamber’in “İttifak kapsamında İsmail Ok Büyükşehir’i kazanırsa oy karşılığı HDP’ye bir genel sekreter yardımcılığı ve 3 daire başkanlığı vaadetti” iddiası son haftaya damgasını vurdu. HDP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Kenanoğlu’nun Balıkesir’de çeşitli adreslere gönderdiği mektupla millet ittifakını işaret etmesi “HDP-Millet İttifakı” işbirliğini gözler önüne sermişti.

Millet İttifakı’nın Büyükşehir Adayı İsmail Ok, önce iddiayı ortaya atan Tamer Kamber’e kameralar önünde alenen küfür etti ardından “HDP’yle PKK’yla işbirliği yapan da şerefsiz ve veledi-zinadır” dedi.

Fakat seçim sonuçları HDP’nin İsmail Ok’u desteklediğini açık bir şekile ortaya koydu. Daha 9 ay önce yani 24 Haziran genel seçimlerinde Balıkesir’de %4.3 oy alan HDP’nin oyu 31 Mart yerel seçimlerinde adeta buhar oldu! HDP’ye sadece %1.2 oy çıktı. Yani rakamlar Tamer Kanber’i doğrularken İsmail Ok’u yalanladı.
(Yeni Söz Gazetesi)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ