YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

İP Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırıldı. Kaldırıldığı hastane “Sayın Akşener, hafif bir çarpıntı şikâyeti ile hastaneye başvurmuştur. Yapılan tetkiklerinde sorun tespit edilmemiştir” açıklaması yapmıştı. Ne diyelim? Kendisine geçmiş olsun!

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, 1 Kasım 2015 seçimleri sonrasında, hastanede ameliyata girdiği gün, MHP’yi ele geçirmek için topladıkları imzayı MHP Genel Merkezi’ne getirecek kadar gözü dönmüşlere öncülük eden, nezaketi, vicdanı, saygıyı bir kenara bırakarak, gözü dönmüş gibi kurguladıkları planı hayata geçirmeye çalışan Meral Akşener’e “geçmiş olsun” derken, o günleri de asla unutamadığımı vurguluyorum.

Meral Akşener’in bu hastaneye kaldırılma olayını kimileri “Gündeme gelebilmek” adına kurgu görürken, kimileri de parti içi kavganın yansıması olarak gerçekten yaşandığını vurgulamıştır. Medya ve anketçi gazıyla, olduğundan farklı bir güçle sunulan İP, kendi içinde şu an güç kavgaları yaşamaktadır. Meral Akşener’in hastaneye kaldırılma sebebi de işte bu güç kavgasıdır. Kendisinin de olduğu makam odasında parti yöneticilerinin “Ankara il başkanı kim olmalı ve olacak?” kavgasında sözlü-fiziki birbirlerine girmeleri Meral Akşener’in çarpıntılarını artırmıştır.

Bu kavgada İP genel merkez yöneticileri Koray Aydın, Uğur Poyraz ve Ümit Dikbayır başroldeydi. Bu isimlerin hepsi “Bir il başkanı adayı” etrafında taraf olduğu için, kavga bu sebeple ateşlenmiştir. Meral Akşener, huzurunda yapılan kavgadan nasıl bir korku yaşadıysa “çarpıntı” sebebiyle hastaneye zor yetiştirilmiştir.

İP’in son Ankara İl Başkanı Koray Aydın’a yakın bir isimdi. Onun tasfiye edilmesini gören Koray Aydın cephesini ve konumunu korumak için Serdar Tunç diye birini Ankara il başkan adayı yapmak için uğraşıyordu. Bu şahsın da 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı mücadele edenlere karşı ağır hakaret ve küfürlerinin çıkmasına rağmen o kişi üzerinde ısrar etmesi de ayrı bir tartışma konusu olmuştu. Bu kavgadan sonra Ankara il kongresi ertelenmiş ve sonradan yapılan açıklamayla Meral Akşener’in istediği kişinin kongrede tek aday olacağı açıklanmıştır. Bu savaşı kaybeden Koray Aydın, çarpıntılarıyla kazanan ise Meral Akşener olmuştur. İP’te Koray Aydın’ı tasfiye girişimi ilk olarak onu İP’in teşkilat başkanlığından alarak başlatılmıştı. Önümüzdeki kongrede de nefes alamaması için ona yakın kim varsa görevden alınarak devam etmektedir. Hizipçi kimliğiyle bilinen Koray Aydın elbette kendisine yapılan bu muameleyi unutmayacaktır. Ama önümüzdeki İP kongresinde gücü ne yapmaya yetecek onu da bekleyip göreceğiz.

İP içinden görüştüğümüz kişiler partinin çok karışık olduğunu söylüyorlar. Meral Akşener’i hastaneye kaldıracak kadar kavgaların yaşanması da bunun delilidir.

6’lı masa ve İP içinde yaşanan kavgalar Meral Akşener’in sağlığını zedeleyecek gibi görünmektedir.

Geçmişte MHP’ye tuzak kuranlar, MHP’ye ne yaşattılarsa bugün aynısını kendileri yaşamaktadır.

MHP’de iken çok pespaye karakter sınavı verenler, aynısını ayrıldıktan sonra da sürdürüyorsa, bu durumu muhatapları düşünmelidir. İP inceliyor ve inceldiği yerden kopacaktır.