6’lı masadakilere yalvarsana bay Kemal

Sıtkı Şeremetli

          Kemal Kılıçdaroğlu’nun son aylardaki yoğun açıklamaları kendisinin “Cumhurbaşkanı adayı” olacağını çok netleştirmiştir. Bu kadar sözden sonra dönebilmesi mümkün değildir. Dönerse zaten kendini siyasi olarak tamamen bitirmiş olur. Gerçi bitmemiş hâli buysa, bitmiş hâli ne olur orasını bilemiyorum.

Hele ki “Bir de şu Kılıçdaroğlu’nu deneyelim, nasıl bir adam bir görelim. Verdiği sözün arkasında durur mu durmaz mı bir görelim. Gerçeği görmesi lazım, verilen sözün ne anlama geldiğini görmesi lazım” açıklamasıyla kendini hedefe tamamen kilitlemiştir. Bu saatten sonra onun dilindeki şarkı sadece “Ah, dönülmez akşamın ufkundayız, vakit çok geç” olacaktır.

Kemal Kılıçdaroğlu topluma “Bir de şu Kılıçdaroğlu’nu deneyelim” yalvarmasını sürdürse de hâlâ 6’lı masadan adaylık ruhsatı alamamıştır. Hele CHP beslemesi İP’in Kemal Kılıçdaroğlu’na ruhsat vermeyeceğine dair açıklamaları gerçekten büyük bir trajedidir.

Sen, bu İP’i kuranlara MHP’ye operasyon yapmaya kalktıkları günden itibaren sahip çık. Bugünleri düşünerek onları her manada besle, eğit, yönlendir. CHP’nin Belediyelerinde, medyasında her türlü imkânı ver, alan aç ama her “Aday olacağım” duruşunu sergilediğinde bunlar tarafından siyasi aşağılamalara maruz kal…

Mehmet Akif Ersoy’un “Kime ok atmayı öğrettimse, bir gün beni nişan aldı” sözündeki gibi Kılıçdaroğlu’nun da hâli…

Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu kendisine talimat olarak verilen siyasi projeleri hayata geçirmek için MHP üzerindeki FETÖ’nün ele geçirme operasyonuna “Bugünlerde lazım olacak” düşüncesiyle her türlü desteğini vermişti. Onlara parti kurdurdu. Bu parti “Seçime rahat girsin” diyerek gözü yaşlı 15 CHP milletvekilini onlara verdi. Kurdukları partiyi bünyesinde meclise taşıdı. Yerel seçimlerde ittifak yaptı. Kazanılan Büyükşehir Belediyelerinde ihale ve kadro alanı bunların hizmetine sunuldu.

Bu gidişattan CHP beslemesi İP’de çok memnundu. İP Genel Sekreteri ne demişti: Sağdan CHP’ye oy taşıdık.

Meral Akşener şimdi ne diyor? “Bir şımarıklık çöktü ama siyasilere değil. Genellikle CHP’yi destekleyen ve onu tanzim etmeye çalışan insanlarda. Sağcılar diye bir kavram çıktı. İpin ucu kaçtı. Masaya davet ettiniz geldik. Sağcı istemiyorsanız etmeyin kardeşim. Problem yok biz bunları anlıyoruz ama sonuçları itibarıyla bu zararı herkes görür. Kazanılamadığı taktirde bu zararı herkes görür.”

***

Bak bak laflara bak…

Hem de bu cümleleri nerde kuruyor biliyor musunuz?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 1 Kasım 2015 seçimleri sonrası “MHP üzerindeki FETÖ’nün ele geçirme operasyonu başarılı olsun” diye kapılarını, ekranlarını sonuna kadar bunlara açtığı CHP’nin televizyon kanalı olan Halk TV’de…

CHP’nin kendi televizyon kanalı Halk TV’de sadece Meral Akşener değil ki, birçok yazaryorumcu yapıyor bunu. Herhâlde Kılıçdaroğlu’nun bu durumuna “Kendi kazdığı çukura düşen şaşkın” denir.

Kemal Kılıçdaroğlu topluma “Bir de şu Kılıçdaroğlu’nu deneyelim, nasıl bir adam bir görelim” diye yalvarmak yerine 6’lı masa toplantısında ittifak ortaklarına yalvarsa daha iyi olmaz mı?

Masa toplantısında Meral Akşener’e dönüp “Ey nankör Meral hanım yaptığım bunca iyiliğin karşılığı bu mu olacaktı?” diye sorarak bir başlangıç yapabilir. Kemal Kılıçdaroğlu ABD’nin arka sokaklarında hamburger peşinde koşacağına, tiyatro sahnesine çevirdiğin evinin mutfağında “Yumurtalı Köfte” yapmayı öğrenseydin Meral Akşener’i belki de senin adaylığın konusunda ikna edebilirdin.

İP’e geçen Fakıbaba ne demişti: Bir arkadaşım gelmişti. İkimizin (Meral Akşener’i kastediyor) ortak tanıdığı. Eşim yumurtalı köfte yapmıştı. O arkadaşım demiş ki Ahmet Fakıbaba’nın eşi çok güzel yumurtalı köfte yapıyor. Bir baktım telefon… Meral hanım dedi ki ‘Yumurtalı köfte yemeye geliyorum’. Yok mu diyecektim.”

***

İP’e her türlü kıyağı geçtin ama “Yumurtalı Köfte” etkisini gösteremedin Bay Kemal… Belki de sizi “Maklube” yemeği orta noktada buluşturacaktır.

Kemal Kılıçdaroğlu seni böyle çaresiz, aciz, şaşkın görünce ve ittifak ortakların karşısında aşağılanmış görünce inan içimin yağları eriyor. Öyle hak ediyorsun ki bu durumu… İnan duygu ve düşüncelerimin tarifini yapamam…

vKıvranıp durma… 6’lı masanın en büyük partisi sensin. Artık adaylığını açıkla ve ittifak ortaklarının seni siyasi maskara yapma teşebbüslerine son ver… Bak HD(P)KK’da doğal olarak seni istiyormuş…

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ