Tıkırtı İBB’den geliyor

Sıtkı Şeremetli

          “Arsızın kıçına kazık çakmışlar bu tıkırtı nerden geliyor demiş” sözü adeta CHP ve ittifak kuyruklarının propaganda unsurları için üretilmiş gibi… Buna son örnekleri de Adana’da İBB’ye ait cenaze nakil aracında 24’ü esrar tozu olmak üzere 144 kg esrar yakalanması sonrası geliştirdikleri propaganda yöntemleri olmuştur.

          Cenaze nakil aracının her yerinde İBB yazıyor, her yerinde İBB logosu var ama savunmalarını “Kiralanmış araç olması” üzerine kuruyorlar.

          İBB’nin kontrolündeki aracın Diyarbakır’a cenaze götürdükten sonra Adana’da uyuşturucuyla yakalanmasına dair şunu sormak lazım; Diyarbakır’a cenaze götürürken sizin sorumluluğunuzda olup, Adana’da 144 kg esrar yükleyince sorumluluk başkasına mı geçiyor?

          Ekrem İmamoğlu’nun korkulu rüyası gazeteci Cengiz Alçayır, “Bir CHP’liye anlatır gibi anlatacağım; Uyuşturucu dolu cenaze aracı PLATFORM adlı şirketten İBB tarafından ihale yoluyla

          KİRALANMIŞ, 45 araçtan 1’i, Personel de yine ihale kapsamında çalışıyor, TAŞERON yani, kimin çalışacağına ise İMAMOĞLU karar veriyor! Başka sorusu olan?

          Çirkin bir ALGI ile “Cenaze aracı Kiralık Araç, İBB ile alakası yok” dediklerine İNANMAYIN; O araçların hepsi RUHSATLARI, KASKO ve ZORUNLU TRAFİK POLİÇESİ ile birlikte 3 yıllığına İBB’ye teslim edildi ve sınırsız KM 7/24 kullanım esasına göre İBB tarafından kullanılıyor” şeklindeki belgeli değerlendirmesiyle pişkinliklerini yüzlerine vurmuştur. Ama onlar için inanın bir tesiri olmaz. Çünkü onlar “Tıkırtı nerden geliyor?” arayışına devam edeceklerdir.

          CHP’nin Özgür Özel ile birlikte en geveze milletvekili olan Ali Mahir Başarır İBB’ye ait olduğu iddia edilen uyuşturucu bulunan cenaze aracının, “tanıdık” bir ailenin damadının şirketine ait olduğu ortaya çıktı. Alçak iftiralar, kirli algılar yine tutmadı! “ demiş…

Kiraladığın arabada her haltı ye, suçu da kiralama şirketine at. Mantığa, zekâya bakar mısınız?

          İşin garip tarafı ise AKP’li şirket dedikleri Platform Turizm şirketine 17 ihalede 2 Milyar TL’den fazla Araç Kiralama işi verilmiş…

          Platform Turizm şirketi olayla ilgili yaptığı açıklamada “Habere konu olan 34 DMM 776 plakalı şirketimize ait olan araç ve bu aracı kullanan şoförler şartname ve sözleşmemiz gereği İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yönetim, denetim ve kontrolündedir”  cümleleriyle kamuoyunu da bilgilendirerek, aynı zamanda gazeteci Cengiz Alçayır’ın bilgilerini de teyit etmişlerdir.

          Elbette “İBB cenaze nakliye aracında ele geçirilen 144 kg uyuşturucunun Ekrem İmamoğlu’nun bilgisi dahilinde sevkiyatı yapıldı” diyen yoktur. Ama İBB sorumluluğunda olan bir konuyu örtbas etmek için ahmakça da savunma propagandaları yapılmaz ki…

          Benzer durum Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanmıştı. 19 ayrı suç kayıtı olan, sicili bir hayli bozuk ve Mansur Yavaş’la da fotoğrafı olan ABB’deki şeflik yapan birisi resmi araç kartıyla İstanbul’dan Ankara’ya uyuşturucu sevkiyatı yaparken yakalanmıştı. Daha sonra ABB şirket çalışanı da dahil 3 kişinin daha uyuşturucu taciri olduğu çıkmıştı.

Kendilerinden çıkınca öyle inkâr senaryoları yazıyorlar ki, inanın onlar şeytanın aklına gelmez.

          Hep “İnkâr et, salağa yat, cambaza bak oyna, başkalarını suçla” taktiği uyguluyorlar. CHP, İP, Gelecek, HDP gibi partilerde birçok uyuşturucu ticareti yapan, kullanan yakalanmıştı. Ama bunlar yüzsüzce, pişkince başkalarını suçlayabilmişti.

          144 kg esrar ile kim bilir kaç kişinin hayatı kararacaktı. Öncelikle bunu yakalayan NARKOTİK yetkililerini tebrik etmek lazımdır. İBB de  cenaze nakil aracında ölümü yoksa ölüler yaratmak için uyuşturucu mu taşındığını takip etmelidir.

Tıkırtı İBB’den geliyor. Sesi başka yerde aramayın…

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ