MHP’de başka, CHP ve HDP yanında bambaşka hava

Sıtkı Şeremetli

MHP’de başka, CHP ve HDP yanında bambaşka hava

            MHP’den son kez milletvekili adayı gösterildiği 7 Haziran 2015 seçimlerinden önce MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’yi “Devlet Bey tam bir Adanalı’dır. Adanalıların sohbetleri muhteşemdir. Devlet Bey de çok hoşsohbettir. Fevkalade mizahi bir tarafı vardır. Gençleri çok sever. Samimi ve inanmış bir demokrattır. Son derece yardımseverdir ama yardımlarını gizli yapar. Çok iyi de bir stratejik akla sahiptir. Satranç oyuncusudur, hep 5 hamle sonrasını görür. Bazı şeyleri göze alır, ama demokrasinin yanında durur. Partiye zarar getirecek bir şey Türkiye’ye faydalıysa, onu yapar. Rastgele konuşmaz. Çok edeplidir. Çocuğu yaşında birini de ceketini ilikleyerek karşılar. Devlet Bey’i kamuoyuna doğru düzgün anlatamamamız bizim eksikliğimizdir. Devlet Bey ile daha rahat ve sükûnet içinde çalışılıyor. Fikirlerimizi çok rahat ifade edebildiğimiz biri.” (3 May 2015/Haber Türk) şeklinde öven Meral Akşener’in partisindeki siyasi sünepeler, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tanıyınız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı anlayınız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı anlatınız” sözleri üzerinden hizmet ettikleri CHP-HDP birlikteliğine siyasi propaganda üretmeye ve alan açmaya halen devam ediyorlar. Bu siyasi sünepelere geçtiğimiz günlerde sordum, yine soruyorum Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olduğunda, ülkeye ihanet sıcaklığını her daim koruyan böyle birine nasıl oy toplayacaksınız?

Bizim günümüz şartlarında Sayın Erdoğan’ı tanıtmaya, anlamaya ve anlatmaya çok örneğimiz var da, siz Kemal Kılıçdaroğlu’nu nasıl anlatacaksınız?

            “En büyük projesi terörist Demirtaş’ı serbest bırakmak ve ülkeyi onunla inşa etmek” derseniz yeterli olur mu?

Aslında onun buna benzer yüzlerce örneği var. Anlat anlat bitmez.

MHP Lideri Devlet Bahçeli peşinden gittiğiniz Meral Akşener’e göre “Samimi ve inanmış bir demokrat” ise…

“Çok iyi de bir stratejik akla sahip” ise…

“5 hamle sonrasını gören satranç oyuncusu” ise…

“Demokrasinin yanında durur” ise…

“Partiye zarar gelse bile Türkiye faydası için adım atıyor” ise…

“Rastgele konuşmaz” ise…

            “Rahat ve sükûnet içinde çalışılan, fikirlerin rahat ifade edildiği biri” ise bu övgüleri bırakıp, şimdi tam tersi açıklamaları niye yapıyorsunuz?

Niye olacak şimdi siyasi ve kişisel menfaatlerini CHP ve HDP ortaklığında kovaladıkları için…

Siyasi menfaat ve kişisel çıkarlar için her kılığa girenlerin MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin siyasi duruşunu anlaması mümkün değildir. Anlasalar bile onunla yol yürümeleri de mümkün değildir.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin siyasetinde siyasi ve kişisel menfaatler yer almaz. Öyle olsaydı Türkiye’de ihanetlerin sembolü olmuş Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran 2015 seçimleri sonrası Sayın Devlet Bahçeli’ye “Gel CHP, MHP ve HDP hükümet kuralım. Sen de gel Başbakan ol” teklifi yaptığında ona haddini bildirmez, sizin yerel seçimlerde yaptığınız gibi CHP, HDP ve İP koalisyonuna benzer bir ittifak kurardı. Bu süreçten sonra, sizin gidip CHP ve HDP’ye yancı olmanız zaten neyin peşinde olduğunuzu göstermişti.

İlginç olan ise nedir biliyor musunuz?

Meral Akşener İP isimli partisini kurduğunda ilk aylarda “İYİ Parti’yi CHP ve HDP ile yan yana getirme çabasını çirkin, saygısız ve çok ayıp buluyorum.” Cümlelerini kuruyor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında da şu yorumları yapıyordu:

  • Tayyip beyin FETÖ’cülüğü yoktur,
    FETÖ terör örgütü ile yapılan mücadelede
    Sayın Cumhurbaşkanı çok samimi.
    “Gazi Mustafa Kemal’den, Aziz
    Atatürk’e” geçiş son derece sevindiricidir.
    Ayakların, Türk Milliyetçiliğinden
    çekilerek Malazgirt ovasına Otağ kurmaya
    yönelişi, Kızılelma seslenişi gayet memnuniyet
    vericidir.
    “Kerkük” sözcüklerinin duyulacak
    kadar seslendirilmesi bile, tarafımızda
    memnuniyetle karşılanmaktadır.

 

***

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin “Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tanıyınız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı anlayınız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı anlatınız” sözünden binbir çeşit propaganda çıkaran İP’in sünepeleri, CHP’nin müptezelleri buyursun Meral Akşener’in bu sözleri üzerinde de çalışma yapsınlar… Meral Akşener’in bu söyledikleri yalansa “Yalan söylüyor, yalakalık yapıyor” diye kamuoyuna açıklasınlar.

Ya da MHP’nin AK Parti ile kurduğu Cumhur ittifakına kara çalanlar, İP’in milletvekilleri ve yöneticilerinin 2018 seçimleri sonra AK Parti’ye yaptıkları şu çağrılar üzerinde yorumlarda bulunsunlar:

İP Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş: “İktidarın Meclis’te tek başına çoğunluğu yok. İttifak kurduğu MHP ile birlikte götürecektir. Ola ki olumsuzluk yaşarsa İYİ Parti ile ittifak olur mu, olmaz mı; onları bilemem ama biz Meclis tıkanmasın, devlet çalışsın noktasında milletin hayrına olan her şeyde elimizi taşın altına koyarız”

İP kurucusu Mehmet Aslan: “Sadece kanun çıkarmakla ilgili Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bir avuç milletvekiline ihtiyacı var. Bunu İYİ Parti’den de alabilir eğer devletin bekası, milletin geleceği ve millet için faydalı bir kanunsa MHP’ye ihtiyacı yok, İyi Parti ile de çıkarabilir”

İP milletvekili ve eski Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan: (AKP ile koalisyon yapma konusu sorulduğunda) “Yaparız. Ben söylüyorum yaparız. Öyle MHP gibi otopark, büfe alıp da koalisyon olmaz. En az 5-6 tane sağlam Bakanlık isteriz”

Tüm bunlardan ne görüyorsunuz?

Siyasi ve kişisel menfaatler için her türlü deliğe ve kılığa girdikleri çok net anlaşılıyor değil mi?

PKK açılımı yapılırken söylediklerimizi ve yazdıklarımızı, 35 bin teröristin öldürüldüğü, terörle mücadelenin en başarılı olduğu bu süreçte de yapmamızı istiyorlar.

Ermeni açılımı yapılırken söylediklerimizi ve yazdıklarımızı, Ermenistan’ın 30 yıldır süren Karabağ işgaline son verdiğimiz bu süreçte de yapmamızı istiyorlar.

Rum açılımı yapılırken söylediklerimizi ve yazdıklarımızı, KKTC’nin milli çizgiye geldiği süreçte de yapmamızı istiyorlar.

Geçmişte FETÖ ilişkisine dair söylediklerimizi ve yazdıklarımızı, FETÖ ezilirken de yapmamızı istiyorlar. Geçmişte BOP ilişkisine dair söylediklerimizi ve yazdıklarımızı, BOP’un planları bozulurken de yapmamızı istiyorlar.

Bizden bunu isteyenler kendileri ve ortakları PKK’cı, Kandil’ci, FETÖ’cü, BOP’cu, Yunancı, Ermenici, Amerikancı, Rumcu ittifakta yer alıyor. Ama kendilerine dair zerre eleştirileri yoktur. Çünkü siyasi ve kişisel menfaatleri için koşturanlar için Türkiye’nin varlığı ve geleceği önemsizdir.

Her şart ve zeminde Türkiye’nin varlığını ve geleceğini düşünen MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi anlamayacak zekâ ve karakterlerin sergilediği tiyatro, sadece kendi menfaatlerine ulaşmak isteyenlerin sahiplerine yaranma çabası ve gösterisidir.

MHP’de iken “Devlet Bahçeli çok iyi de bir stratejik akla sahiptir. Satranç oyuncusudur, hep 5 hamle sonrasını görür.” Diyenler, CHP ve HDP yanında tam tersi söylemde bulunuyorsa bu karaktersizliğin tedavisi asla yoktur.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ