Yanındaki açılım saçılımcılar kim peki?

Sıtkı Şeremetli

Yanındaki açılım saçılımcılar kim peki?

          Meral Akşener İP’i nasıl kurduğunu anlatırken “Bizim partimizi kurarken Sayın Gül ile görüştüm, fikir aldım, tavsiye aldım. Sayın Gül’den ona yakın olan bazı isimleri istedim. Mümkünse partimizin kuruluşunda bulunmalarını istedim. Kendisine karşı kötü hiç fikrim yok” cümlelerini kurmuştu. Abdullah Gül’den görüş, akıl, tavsiye ve adam alarak kurulan parti olsa olsa sakat doğum olur. Nitekim bu sakat doğum hali İP’in her organında kendini göstermektedir. Aynı hal bakın Ali Babacan’da, Ahmet Davutoğlu’nda da var. Hele bir de FETÖ’nün yaşam koçluğu sözleşmen varsa o partiden hayır mı gelir?

Bu parti kurulurken önceleri çoğu MHP’den ayrılan kişiler ön saftaydı. Fakat sonradan birçoğu CHP-HDP çizgisindeki ihanetleri görerek teker teker istifa etmeye başladı. Önümüzdeki günlerde bu istifaların devamı gelecek. Ama bazıları makam ve para sevdası adına kraldan çok kralcı davranışlar sergilemektedir. İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere ihale akışları bunların gözünü kör, nefsini doyumsuz yaptığı için her ihaneti savunmayı mecburiyetten yapıyorlar. Onların rezil sonlarını hep birlikte göreceğiz.

Partiyi kurduğu ilk yıl “İYİ Parti’yi CHP ve HDP ile yan yana getirme çabasını çirkin, saygısız ve çok ayıp buluyorum” şeklinde cümleler kurup tribünlere üçlü çektirip alkış alan Meral Akşener, bir yıl sonra yapılan ilk seçimde İP’in kullanım haklarını ve hatta tapusunu CHP ve HDP’ye teslim etmişti. Meral Akşener geçtiğimiz gün bir ortağının CHP, diğer ortağının HDP olduğunu hesaba katmadan ve yanında kimlere görev verdiğini unutarak “Burada bulunan arkadaşlarımın tümü, 2013’te, 2014’te, 2012 ve 2011’de açılım, saçılım sürecine karşı çıkmış insanlarız” cümlesini kurdu.

Açılıma, saçılıma karşı çıkmış arkadaşlarından birisi Bahadır Erdem’dir!

Bahadır Erdem “Leyla Zana işareti verir demedim mi ellerimizi taşın altına koyarak Apo’yu ev hapsine yollayacağız” sözünün sahibi olarak Meral Akşener’in genel başkan yardımcısıdır. Açılıma en radikal desteği veren daha birçok açıklaması vardır. Açılıma, saçılıma karşı çıkmış arkadaşlarından birisi de Mehmet Salim Ensarioğlu’dur. Mehmet Salim Ensarioğlu “Bana göre Öcalan’a daha ılımlı işte bir ev hapsi gibi imkân tanınarak, ister televizyonla, ister telefonla, görüntülü, görüntüsüz, gibi bir ortam sağlanması gerekir. Bu insanların dağdan inmeleri için bir yol verilmelidir. Nedir bu yol? Bu yol aftır” sözünün sahibi olarak Meral Akşener’in genel başkan yardımcısıdır.

Bu açılım, saçılımcıları adam yerine koymuyor musun Heval Meral hanım?

Meral Akşener’in bir de ABD’den getirdiği “Dahi Çocuk” sıfatıyla pazarladıkları Taylan Yıldız’da vardı. Meral Akşener onu da genel başkan yardımcısı yapmıştı. Kimdi bu Taylan Yıldız?

PKK ile yakınlığı ile bilinen HDP’ye ve Demirtaş’a seçim müzikleri yapan Kardeş Türkülerin alt grubunda vokalistlik yapan kişi…

Açılım, saçılım adına örnek verecek çok olay, çok kişi var da, bu isimler bile sanırım yeterlidir.

“Açılım saçılım” derken ortağınız açılım sürecinin ortağı HDP değil mi?

Ben bu cümleyi kurunca hemen sevindiniz değil mi?

“Aha yakaladık, açılım sürecinin diğer ortağı AKP ile Cumhur İttifakı kuran da sizsiniz” diye…

Haklısınız çözüm sürecinde en ağır eleştirdiğimiz AKP ile Cumhur İttifakı kurduk. İttifakı kurduğumuz günden bugüne PKK’ya kan kusturduğumuz da doğrudur. Peki, açılım sürecinin diğer ortağı olan şu an sizin ortağınız olan HDP PKK’ya yardım ve yataklıktan bir saniye olsun vazgeçti mi?

Son 6 yılda 18 bin 800 terörist öldürmüş, HDP’nin PKK’ya yardım ve yataklık eden tüm unsurlarını hukuk içinde cezalandırmış, PKK’nın tüm gazete ve televizyonlarını kapatmış hükümete geçmişini hatırlatıyorsunuz da, geçmişi ve varlığı hep aynı olan ortağınız HDP’ye niye sahip çıkıyorsunuz?

          “HDP Kürtlerin siyasi temsilcisidir” diyerek zaten en büyük açılımı saçılımı sen yapmadın mı Heval Abla?

Terörist Demirtaş ile evinde kahvaltı hayalin gibi bir açılım, saçılım kimin aklına gelirdi?

Teröristbaşı Öcalan’ın “eşit vatandaşlık” kavramını parti programına koyup suçüstü yakalanınca hemen çıkaran, Öcalan’a ev hapsi, özgürlük isteyenleri genel başkan yardımcısı yapan Meral Akşener istersen bu işlere sen hiç girme bence…

Meral Akşener bir de açılım, saçılım vurgulu konuşmasında “megri megri şarkılar, kafalardan temizlenen konfetiler, 29 Ekim’de geçen peşmergeler” hatırlatmaları yapmış… Evet, bunlar AKP’nin geçmişindeki rezaletlerdi. Bu konularda kaç yazı yazdığımı bile hatırlamıyorum. Çünkü bu konularda kitap boyutunda yazılar yazmıştım. Peki, 5 ay önce resmi ortağın CHP heyet göndererek PKK-Barzani çatışmasına aracı olmasına ve Barzani’ye “Kürt sorununu CHP olarak biz çözeriz” demesine niçin zerre tepki göstermediniz?

Cumhur İttifakı 2017 yılında Barzani’nin bağımsızlık referandumuna şiddetle karşı çıkıp sonuç alırken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Barzani’ye desteğini Özgürlük ve Sosyalizm Partisi Genel Başkanı Sinan Çiftyürek “Kemal Kılıçdaroğlu görüşmemizde bütün milletlerin olduğu gibi Güney’in de referanduma gitmeye hakları olduğunu söyledi” şeklinde deşifre ettiğinde niye bir tepki göstermemiştiniz?

AKP’nin geçmişte düzenlediği o programda megri megri’yi kim söylüyordu?

Şivan Perver değil mi?

Peki, Şivan Perver Afrin operasyonunda sizin safınızda değil miydi?

Meral Akşener parti sözcün Aytun Çıray’a “Tek adam rejimini kalıcı kılmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmeyecek ve beka sorunu yaratabilecek Afrin savaş senaryolarına tamamen karşıdır” açıklamasını sen yaptırmadın mı?

Peki, Şivan Perver Afrin operasyonuna nasıl karşı çıkmıştı?

“Ey Kürt halkı, ey Kürdistan! Kürdistan’da ve tüm dünyada kurbanınız olayım. Eğer Afrin’i bırakırsanız düşman daha da güçlenecek, daha fazla Kürdistan’a yüklenecek. Afrin’in elden gitmesine izin vermeyin. Afrin cennetin gelinidir. Afrin Kürdistan’ın cennetidir. Elden bırakmayın, sahip çıkın.”

Bu sözlerle değil mi?

Kim kimin safına geçmiş?

Demek ki “Megri megri’yi söylediğime, AKP kongresine katıldığıma pişmanım” diyen Şivan Perver artık sizin safınızda, sizinle birlikte Türk devletine karşı mücadele ediyor.

Afrin operasyonunda Türk devleti 4600 leş alarak ortada megri megri, Şivan Perver mi bıraktı Heval Meral?

          ‘’Büyük Orta Doğu Projesi’ni hayata geçireceğiz’’ diyen Kemal Kılıçdaroğlu BOP’un yeni taşeronu, sizde BOP’un yeni figüranları değil misiniz?

Heval Abla harbi hiç konuşmadan otur bence. Her kurduğun cümle seni rezil ediyor. Bir ideolojin, bir davan olmadığı için yıllardır parti parti savrulup duruyorsun. Abdullah Gül’den görüş, akıl, tavsiye ve adam alarak kurduğun parti anca bu kadar olur…

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ