“Sancı” öksüz kaldı!

Sıtkı Şeremetli

“Sancı” öksüz kaldı!

 

Milli romanları ile Türk Edebiyatına damga vuran Yazar Emine Işınsu bu sabah vefat etti.

“Sancı” öksüz kaldı!

  • Milli romanları ile Türk Edebiyatına damga vuran Yazar Emine Işınsu bu sabah vefat etti. Türk edebiyatının önemli kalemlerinden, roman ve oyun yazarı Emine Işınsu, 83 yaşındaydı.
Balkan Türklüğünü, Kırım Türklüğünü, Türkmeneli Türklüğünü romanlaştıran, her Ülkücünün kendi mücadelesinden bir parça bulduğu “SANCI” romanının ve daha bir çok milli ve tasavvufi romanların müellifi olan Emine Işınsu’nun cenazesi yarın (6.Mayıs.2021 Perşembe) saat 12.30′ Hacı Bayram Veli Camii’nde kılınacak cenaze namazının Gölbaşı Mezarlığına defnedilecek.
EMİNE IŞINSU KİMDİR?
20’yi aşkın eserin sahibi olan Emine Işınsu Öksüz, 17 Mayıs 1938’de Kars’ta dünyaya geldi.
Cumhuriyet döneminin tanınmış şair ve yazarı Halide Nusret Zorlutuna ile Tümgeneral Aziz Vecihi Zorlutuna’nın kızı olan yazar, annesinden dolaylı sürekli edebiyattan söz edilen ve şiir okunan bir çevrede, babasının görevlerinden dolayı da Sarıkamış, Şanlıurfa ve Karaman gibi yurdun çeşitli yerlerinde yaşayarak büyüdü.
KİM NE DEDİ?
Emine Işınsu’nun vefatının ardından yayınlanan başsağlığı mesajları şöyle:
Prof. Dr. Kamil AYDIN (MHP Genel Başkan Yardımcısı): ancı, Çiçekler Büyür ve Azap Toprakları gibi edebiyatımıza kazandırdığı şaheserleriyle milli hassasiyetimizin güçlü ve zinde kalmasına vesile olan Emine Işınsu Hakk’a yürümüştür.
Merhumeye Allah’tan rahmet; ailesine, Türk edebiyatı camiasına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.
Bahadır Bumin ÖZARSLAN (MHP Genel sekreter Yardımcısı): “Sancı” ile Dursun Önkuzu’yu, “Azap Toprakları” ile Bekir’i, “Çiçekler Büyür” ile İlay’ı tanıdık. Yabancılık çekmedik çünkü “Biz”i anlatmıştı.
“Sancı”da dediği doğrulandı. Halkamız hep büyüdü, büyüyor, büyüyecek. Rahmetle…
Mustafa MİT (MHP 26. Dönem Ankara Milletvekili): Ülkücülerin ablası Emine Işınsu Öksüz rahmeti Rahmana kavuştu.Ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.
Önder KAHVECİ (Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı).  Münevver Türk kadını, Türk Edebiyatı’nın çınarı, güçlü ve zarif kalemiyle bizleri Azap Toprakları’na götürürken ruhumuzdaki sızıyı, gönlümüzdeki Sancı’yı adeta tarihe şerh olarak düşen Sayın Emine Işınsu’ya Allah’tan rahmet diliyorum.
Aybüke YALÇIN: ‘Küçük Dünya’ daki Nur’u,
‘Azap Toprakları’ ndaki Bekir’i,
‘Çiçekler Büyür’ deki İlay’ı,….. ve dahasını bizimle tanıştıran, ‘Sancı’ mızı yürekten hisseden ve hissettiren, bir neslin yetişmesinde emeği olan Emine Işınsu…
Başımız sağolsun.
Ülkühan TÜRKOĞLU: “Ülkü Ocakları’nda ülkü büyüyor,ya Dev Genç’te ne oluyor?..Sizi kimler yönetiyor, Ruslar mı, Çinliler mi? Yoksa Amerika mı?..”
Kelimelerini Ülküden yana seçmiş,camiamızın güçlü kalemlerinden olan kıymetli #EmineIşınsu Hanımefendi ebediyete göçmüştür. Ruhu Şad Olsun,Rahmet ile…

Kaynak: ucuncusayfahaber.com

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ