2423 hasta iyileşti

2423 hasta iyileşti

2423 hasta iyileşti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca açıklama yapıyor: 2423 hasta iyileşti

Koronavirüs Bilim Kurulu, Kovid-19 pandemisine ilişkin son gelişmeleri değerlendirmek adına bugün saat 16.00’da video konferans yöntemiyle toplandı. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca’nın konuşmasından öne çıkanlar:

2 BİN 423 HASTAMIZ İYİLEŞTİ
Türkiye salgınla mücadele en baştan beri kafa karışıklığı yaşamamıştır. Türkiye’de virüsün duyurulduğu andan itibaren gerekli önlemleri almıştır. Özellikle sağlık çalışanlarımız bu süreçte fedakarlıklar göstererek çalışıyor. Bu sayede şu ana kadar 2 bin 423 hastamız iyileşti.

HAREKETLİ GÜNLERE ARA VERELİM
Virüse karşı bir şey olmaz düşüncesi yanlıştır. Toplum içinde tanısı konmamış hasta olabileceğini düşünmeliyiz. Kimse “O temizlik konusunda hassastır. Ona bulaşmaz” demeyin. Siz dahil herkese virüs bulaşabilir. Bizim yapabileceğimiz en önemli şeylerden birisi tedbir almak. Virüsle mücadeleyi hafife alırsak bunu kontrol altına almamız zaman alır. Hareketli günlere ara verelim.

Tedbirleri uygularsak hastalığın başkalarına bulaşmasına engel olacağız. Bu sözler sadece bizim değil, sahada görev veren sağlık personelimizin de sözleri ve talepleridir.

Artık Nisan ayındayız ve havalar ısınıyor. Güneşin sokakların çekiciliğine biraz daha direnmek zorundayız. Lu ana kadar ki kazanımı kaybetmeyelim.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ