2023 İYİ Mİ OLACAK SANKİ? (Ramazan KARACA)

Sıtkı Şeremetli

2023 İYİ Mİ OLACAK SANKİ?
(Ramazan KARACA)
Acı tatlı günlerin yaşandığı bir 365 günü daha geride bırakarak 2022 yılını tamamladık. Artık bütün beklentiler, umutlar ve hayaller 2023 için yapılacak. Evet, hayalleri de ekledim, çünkü insan hayal etmeden isteklerine kavuşamaz. Hayal etmek, üzerinde gayret göstermek ve istediğini elde etmek… Bütün bunlar için yine önümüze bakacağız. Bakacağız bakmasına da sanki 2023 iyi mi olacak?..
Hemen baştan söyleyeyim hiç umudum yok iyi olacağına dair. Çünkü memlekette artık insanlar o kadar bencilleşti ve bozuldu ki; Allah selamet versin. Bu düşünce, hareket tarzı ve zihniyetlerle nasıl daha iyi olalım?
Her şey maddiyatlaştı varsa yoksa para…Para para para. Menfaat menfaat menfaat. Başka hiç bir şey düşünülmeyen bir duruma geldik. Arkadaşlık, dostluk, komşuluk, memleket, vatan, millet, beldemiz, şehrimiz aklınıza gelen ne varsa anlamını bitirmeye başlamış. İkiyüzlülükler ve ardından kuyu kazmalar bitmek bilmedi 2022 yılında ve sanki bunlar 2023’te olmayacak mı?
Bakın makyavelist bir düşünce ürünü olan “Hedefe gitmek için her yol mubahtır” sözünü bizim milli ve manevi anlayışımıza sığmadığı halde hemen hemen her kesim tarafından “Her yol caizdir” e dönüştüğünü gözlemliyoruz. Yani haram helal ver Allah ya da ne bileyim sözde “Darül Harb”…
Ben bu karamsar tabloyu sunduktan sonra fikrimi söylemek elbette isterim… İnsanda öncelikle vicdan olacak, Allah korkusu olacak, ihlaslı bir iman olacak. Bunlara sahip olan insan bugün yaşadığımız birçok şeyi yapar mı ya da yapılmasına müsaade eder mi? Ben etrafımda ve ülkede olan birçok şeyden zaman zaman şikâyet ettiğimde bir bakıyorum bazen, birçok kişi gidişattan memnun. Ben bunları değiştirebilir miyim diye kendi kendime sorduğumda iç sesim “Nerede” diye cevaplıyor. Peki, nasıl değişecekler. İşte onu tarihlere baktığımızda hep görmüşüzdür. İnsanlar hem ferdi hem toplumsal anlamda, başlarına bir felaket geldiğinde ancak akıllarını başlarına almışlardır.
Şimdi gelelim 2023’e…Yeni yıla girmeden iki önemli karar açıklandı. Birincisi asgari ücret bir diğeri de EYT. İkisi ile ilgili de haberler ve çekimler yaptık. İnanın kimse memnun değil. Ne bu ücreti alacak olanlar ne de verecek olanlar. O zaman problem ücrette değil; başka bir şeyde… Yine EYT konusu da böyle, yararlanan sayısı kapsam dışında kalanlardan az olunca alamayanlar bu defa başladılar isyana. Hatta şunu belirteyim, aşırı bir tepkileri var. Ya hep ya hiç olmalıydı diyorlar. Kime göre; elbette ki kendilerine göre…Alın size bir paradoks daha.
Ama bitmedi şimdi sırada emekliler var ve söylemleri de şu: ”Bizlerin içinde maaşı asgari ücretin altında kalanlar var. Bunu düzeltin ve bize buna göre bir artış verin” Haklılar mı? Tabii ki haklılar ama kime göre, elbette ki kendilerine…
Dedim ya hepimiz kendimizi düşünüyoruz diye… Maalesef artık bu duruma geldik ve şimdi birçok kesim 2023 seçimlerine bağlamış umudunu. Peki, seçimler ülkenin bu durumuna çare olacak mı? Şu anda bekleyip görmekten başka fazla yapacak bir şey yok.
Sen, Adem Taniş, TC Irfan Bilgen ve 21 diğer kişi
1 yorum
Beğen

Yorum Yap
Paylaş
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ