2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlıkları Değerlendirildi

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlıkları Değerlendirildi
2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlıkları Değerlendirildi
Vali Hasan Şıldak başkanlığında 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı için yapılan hazırlıklar ile Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi çalışmalarının değerlendirildiği toplantı gerçekleştirildi.
Balıkesir Öğretmenevinde yapılan toplantıda Balıkesir’in eğitimine değer katmaya devam edecek olan Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi yeni dönem hazırlık çalışmaları da ele alındı.
Vali Şıldak, öncülüğünde ve bizzat takip ettiği çalışmalarla Balıkesir’de eğitimi birinci gündem maddesinde tutmaya devam ediyor. Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında sahada ve tüm ilçelerde yaptığı okul ziyaretleriyle eğitimin heyecanına ortak olan Vali Şıldak projesinin getirdiği enerjinin bu yıl da devam edeceğini vurguladı. Eğitim yılı öncesinde İl genelinde yapılan hazırlık çalışmalarının da ele alındığı toplantıda, yeni dönemde uygulanacak BİGEP Projesi yönergesi görüşüldü.
BİGEP’in sahada aynı motivasyonla devam edeceğini söyleyen Şıldak, projenin bu yıl akademik başarıya daha çok odaklanacağını vurguladı. Projenin başlıkları arasında yer alan danışman öğretmenlik, deneme sınavları ve ödüllendirme çalışmalarının sinerji ve motivasyonu arttırmaya devam edeceği de toplantıda ifade edilenler arasında yer aldı.
Şıldak, “LGS’de Yüzümüz Güldü”
Vali Hasan Şıldak toplantıda yaptığı değerlendirmede eğitimin ve kapsamında yer alan faaliyetlerin, en kaliteli ve standardı yüksek şekilde gerçekleştirilmesinin temel hedeflerden biri olduğunu söyledi. Şıldak, “Bu hedef doğrultusunda hep birlikte çalışıyoruz, yol arkadaşlığı yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl da elimizden gelenin ötesinde bir performans göstererek en iyisini yapmaya çalıştık. Bir yol haritası dahilinde eğitim süreçlerini bütün okullarımıza canlı tutmaya, teşvik edici olmaya, motive edici olmaya ve ödüllendirme yöntemlerini kullanmaya gayret gösterdik. Bunun yansıması olarak ortaokul düzeyindeki LGS sınavında yüzümüz güldü diyebiliriz. Yani Türkiye ortalamasının 17 soru üstünde bir başarı elde ettik. Bu memnuniyet verici sonuç, uzun süreden beri alınan güzel bir sonuçtur” şeklinde ifade etti.
Vali Şıldak BİGEP kapsamında yürütülecek çalışmaların akademik başarıya odaklanacağını belirttiği toplantıda 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılının sağlıklı ve huzurlu bir ortamda geçmesi, herkesin çok daha istekli bir gayret içinde olması temennisinde bulundu.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ