TASAV’dan terörle mücadele çalışması!

Sıtkı Şeremetli

TASAV’dan terörle mücadele çalışması!

Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı (TASAV) yayınlarına bir yenisini daha ekledi.

TASAV’dan terörle mücadele çalışması!

Türkiye’nin Terörle Mücadelesinin anlatıldığı çalışmada mücadelenin kavram, örgüt ve aktörleri üzerinde duruldu. Doç. Dr. Göktuğ Sönmez’in derlediği çalışmada alanında uzman birçok akademisyen makaleleri ile destek verdi.

Türkgün/Kadir Yıldız

TASAV tarafından hazırlanan çalışmaya makaleleriyle destek veren akademisyenler arasında Prof. Dr. Hilmi Demir, Prof. Dr. Ragıp Kutay Karacaca, Dr. Cemil Doğaç İpek, Dr. M. Bora Sanyürek, Dr. Kürşad Korkmaz, Dr. Mehmet Şahin, Dr. Selim Öztürk, Dr. Müge Yüce, Dr. Aytekin Cantekin, Bilgay Duman, Sercan Çalışkan, Şerife Akıncı, Gökçen Yılmazlı, Çağatay Balcı, Süreyya Erdoğan ve Ahmet Cülük yer aldı.

Türkiye’nin Terörle Mücadelesinin anlatıldığı çalışmanın sunuşunu TASAV Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Faruk Aksu yazdı. Aksu; terörizmin Türkiye’ye yönelik düşmanlığın en etkili aracı haline geldiğini belirtti.

Türkiye’nin terör yoluyla istikrarsızlaştırılmak ve hedeflerinden uzaklaştırılmak istendiğini kaydeden Aksu şöyle devam etti; “Türkiye, Birleşmiş Milletler’in ilgili tüm terörle mücadele metinlerine taraf olmak suretiyle; 2006 yılında kabul edilen BM terörle mücadele stratejisini güçlü bir şekilde desteklemektedir ve BMGK kararlarını ciddiyetle uygulamaktadır. Haklı olarak Türkiye, bu anlayış ve yaklaşımı diğer devletlerden de beklemektedir. Türkiye, ASALA terör örgütüyle başlayarak, on yıllardır PKK’dan FETÖ’ye, YPG’den IŞİD’e, DHKP-C’den El-Kaide’ye çeşitli organizasyonel ve operasyonel kapasitelere sahip, farklı motivasyonlardan beslenen terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir.”

TASAV’ın konuyu derinlikli ve çok yönlü bir şekilde ele alan bir çalışma yapılmasının gerektiği olduğu kanaatiyle meseleyi bilimsel esaslara göre tüm boyutlarıyla ele aldıklarını ifade eden Aksu, “Kitapta; terörizmin tanımı, terör örgütleri, terörü önleyici tedbirler, terörün tarihi arka planı, terörle mücadele yöntemleri, Türkiye’nin mücadele ettiği terör örgütleri, terör örgütlerinin fikri zeminleri, öne çıkan taktikleri ve tarihi serüveni, terörün maliyeti ve finansmanı, sosyal medya, propaganda ve terörizm ilişkisi, yabancı terörist savaşçılar, kadınlar, gençler ve terörizm ilişkisi ve dünyada öne çıkan terörle mücadele yöntemleri ile Türkiye’nin bu alandaki tecrübesi bütün boyutlarıyla ele alınmış, istatiksel verilerle desteklenmiştir” diye yazdı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ