SYAL jet hızıyla tamamlandı..

SYAL jet hızıyla tamamlandı..

SYAL jet hızıyla tamamlandı…

Geçtiğimiz yıl 27 Eylül’de yıkılıp yeniden inşaatına başlanan Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi büyük bir inşaat hızıyla 1 yılda tamamlandı. Rona Yırcalı, oğulları Sinan ve Sırrı Yırcalı ile bugün basın mensuplarına okulun son halini gezdirerek bilgi verdi. Okulda 25 Kasım’da eğitim başlayacak.

SYAL jet hızıyla tamamlandı...

  Şehrimizin ve ülkemizin en prestijli okullarından birisi olan ve Merhum Sırrı Yırcalı tarafından yapımı üstlenilen okulun temeli 7 Aralık 1985 tarihinde atılmıştı. 1987 yılında tamamlanan ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından eğitim ve öğretime açıldı. 72 öğrenci ve 8 öğretmen ile eğitim hayatına başlayan SYAL şu an 825 öğrenci ve 62 öğretmen kadrosuyla eğitim hayatına devam ediyor.
Okul 2021 yılı itibarıyla ülkemizden eğitim ve öğretimi ile yabancı dil eğitimine sahip Türkiye’deki 12 Anadolu Lisesi’nden biridir. 3 büyük il dışındaki bu sistemle öğretim yapan tek okuldur.
Okuldan şimdiye kadar 5 bin 400 öğrenci mezun oldu. Mart 2020’de değişen deprem yönetmeliğine uygun olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı alınan okul, aynı yerine ikinci defa yapmak üzere Rona Yırcalı tarafından 10 Mart 2020 tarihinde Balıkesir Valiliği ile bir protokol yapıldı. 27 Eylül 2020 tarihinde temeline ilk harç dökülmüş İnşaat pandemi dönemine rağmen 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı. Konumlandığı 30 bin metre kareye uygun olarak okul için özel tip bir proje çalışması yapılmış ve bu sayede tüm mekânların gün ışığından faydalanılması sağlandı. Toplam 10 bin 200 metrekarelik bir inşaatı kapsayan tüm SYAL Kampüsü projesi iç bahçeler sosyal alanlar ve açık hava toplantılarına imkan veren forumla donatıldı. İlave maliyetlere rağmen 4 metre tavan yüksekliği tüm mekânlarda sağlanarak sınıflarda daha temiz hava ve doğal ışığın içeriye girmesi sağlandı. Bu çalışmada Şehrin en önemli tarihi binalarından Balıkesir Lisesi örnek alındı.
Bu projeyi yine SYAL’den mezunu olan 4 kişiler gerçekleştirdi. Bu öğrenciler;
Mimar Sinan Balcı 1988 yılı mezunu
İnşaat mühendisi Oğuz Yılmaz 1994 yılı mezunu
Makine mühendisi Ertuğrul Kahraman 2000 yılı mezunu
Evren Köybaşı elektrik mühendisi 2008 yılı mezunu…
Rona Yırcalı yapılan basın açıklamasında İnşaat’ın maliyetinin bugün için 40 milyon 250 bin lira olduğunu belirtti.
Toplam inşaat alanının 7 bin 135 metrekare olduğunu belirten Rona Yırcalı, okulda 32 derslik 4 adet laboratuvar (fizik kimya biyoloji ve bilgisayar) “Kütüphanesi, spor dersliği, öğretmen odaları, resim, müzik, robotik kodlama sınıfları, idari bölümler, rehberlik birimleri olarak hizmet verecek. Bu arada yine 365 kişi kapasiteli bir konferans salonu olacak. Bu konferans salonu sinema düzeni formunda, sahnesi, hazırlık odaları ses ve ışık düzenine sahip bir yapı olacak” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ