Site rengi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den önemli açıklamalar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den önemli açıklamalar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den Grup Toplantısı’nda önemli açıklamalar

Son dakika haberleri… MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Gara katliamına tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP yanlış yoldadır, HDP suçludur. HDP’nin kapatılması acildir, şarttır” dedi. S-400’ler hakkında ABD’ye tepki gösteren Bahçeli, “Bizler ‘PKK’ya silah vermeyin’ dediğimizde kulak asıyorlar mı?” şeklinde konuştu. CHP ve İYİ Parti’yi de hedef alan MHP lideri Bahçeli, “HDP’ye destek PKK’ya destektir. PKK’ya destek Türkiye’ye ihanettir dedi.

İşte Devlet Bahçeli’nin açıklamalarından derlenenler;

“MHP’nin siyaset anlayışının merkezinde millet vardır. Acısı, sevinci bir olan geleceğini geçmişinin emanetleri üzerine kuran, huzur ve refah arzusuyla dolup taşan, alınteriyle, göz nuruyla rızkını arayan büyük bir milletin sevdalısıyız. Partimiz gücünü ve güvenini milletten alan siyasal düşüncenin savunucusudur. Milletlerin varlığıyla yeryüzünün çehresi değişmiştir. Millet olmanın dinamizmiyle milli devletler doğmuştur.

Milletleşme sonuçlanmış değil, dinamik bir süreçtir. Millet olma hali, toplumun sosyal, kültürel, ekonomik bağın tartışmasız uzlaşma alanıdır. Millet olma şuurunun zemini ve çıkış noktası ise üst kimliktir. Alt kültürlerin, lehçelerin inkarı anlamını da taşımamaktadır. Hiç kimsenin kökenini ve mezhebini öne çıkaran, aşağılayan, engelleyen bir zihniyete yakın durmamız düşünülemeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda da millet kavramı birleştirici bir rol oynamıştır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının her biri Türk milletinin eşit ve saygın fertleridir. Partimiz ülkemizde yaşayan kardeşlerimizi Türk milleti varlığı içinde kucaklamıştır.

“İKİYÜZLÜLÜK”

Mondros Anlaşması’nın imzalanmasından, ilk Meclis’in açılışına oradan da kana boyanmış İzmir Rıhtımı’na kadar ağır suikastlar yapılmıştı. Türk milleti istiklalini kurtarmasını bildi, bunu da milli birlik ruhuyla başardı. Milli siyasetimizin yol haritası tarihle çizilmiş, akılla bezenmiş, ahlakla derinleşmiş, inançla dengelenmişti. Siyasal hedefler milletin manevi değerleriyle birleşmedikten sonra söylenen hiçbir söz millet vicdanında karşılık bulmayacaktır. Millete karşı siyaset anti-demokratiktir. Milli iradeyi silahın vesayetine alan her girişim darbedir. Millet iradesine cephe alan dayatmacı siyasetin karşımıza geçip demokrat pozları vermesi ikiyüzlülüktür.

Cumhur İttifakı millete kulak veren, milletin ruh köküne muvafık siyaset yapan bir hüviyete sahiptir. Bugünün tarihi bir gün yazıldığında, geleceğin Türk nesilleri kimin dürüst, kimin vatansever, kimin demokrasi karşıtı olduğunu idrak ve tescil edecek. Biz müsterihiz. Çiğ süt içmediğimizden dolayı karın ağrısı çekmiyoruz. Mahcup olacağımız, açığımız, eksiğimi olmadığı için rahatız.

ERKEN SEÇİM MESAJI

Erken seçim tartışmalarının sıcak gündemde tutulması, gafillerin 2023 yılının Haziran ayını beklemek durumunda olduklarını hatırlatmayı bir kez daha lüzumlu görüyoruz. Türkiye’nin geleceği heba edilemez, etmek için ortam kollayanlara fırsat verilemez. Bölücü terör örgütü PKK’nın kolu HDP’nin yasak ittifak şemsiyesi altında toplananlar içine düştükleri zilletin beledini ödeyeceklerdir. Hakem ve hakim olan millettir.

2021 yılı İstiklal Marşı’nın 100’üncü yıldönümüdür, aynı zamanda İstiklal Marşı yıldır. Kararımız, kaderimiz budur. Mehmet Akif Ersoy’un satırlara döktüğü İstiklal Marşımız bir cesaretin, ferasetin, vatan ve millet sevgisinin manzum eseridir. Bu milleti korkutacak, sindirecek herhangi bir güç dünya üzerinde ne olmuş, ne de olacaktır. Herkes hesabını buna göre yapmalıdır. Bizim terk edecek bir vatanımız, çizilecek bir sınırımız, bölünecek bir milletimiz, yıkılacak bir devletimiz, vazgeçecek tek bir insanımız yoktur.

“HDP SUÇLUDUR, DESTEKÇİLERİ SUÇLUDUR”

CHP yanlıştadır, İP yanlış ata oynamıştır. HDP ise A’dan Z’ye yozlaşmanın ve terör batağının içindedir. 13 insanımızın kafasına kurşun sıkarak şehit eden teröristlere sahip çıkan parti görünümlü bir suç örgütüne siyaset alanında nasıl yer olacaktır? Küstahça devleti suçlayan, vahşete tek söz edemeyen, milletin hazinesinden geçinenlere sabır göstermek Türk milletine saygısızlıktır. HDP suçludur, destekçileri suçludur, ortakları vebal altındadır.

ABD’YE S-400 TEPKİSİ

ABD S-400’leri Rusya’ya geri vermemizi mi istiyor? Biz ABD’ye PKK’ya silah verme dediğimizde sözlerimize kulak asıyor mu? ABD, Doğu Akdeniz’de neden karşımıza çıkıyor? Dedeağaç’a neden silah yığıyor. Tehdit yoksa silaha da gerek yoktur.

Detaylar gelecek…

.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ