Marka Şehir Balıkesir için ikinci adım: “Gastronomi şehri Balıkesir”

Marka Şehir Balıkesir için ikinci adım: “Gastronomi şehri Balıkesir”

Marka Şehir Balıkesir için ikinci adım: “Gastronomi şehri Balıkesir”

Balıkesir’in markalaşması için başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ederken, Marka Şehir Balıkesir projesi lansmanının ardından Balıkesir’in ikinci marka teması “Gastronomi Şehri Balıkesir” Projesi’nin protokol imzaları gerçekleştirilen bir törenle atıldı.
İş Birliği Protokol İmza Törenine Vali Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Erdoğmuş ve GMKA Genel Sekreteri Hasan İskender katıldı.

Ayrıca İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, TÜRSAB Bölge Temsilciliği, Rehberler Odası Temsilciliği, Lokantacılar Odası, Altıeylül ve Karesi Belediyeleri ve Kaymakamlıkları ile özel sektör temsilcileri de katıldı.

Vali Şıldak protokol imza töreninde yaptığı konuşmada; “İmza törenimiz İlimiz için çok önemli bir adım teşkil ediyor. Bunun anlamı çok fazla, herşeyden önce güç birliği ve iradeyle ortaya çıkıyoruz. Söz konusu projeler Balıkesir’in yol haritasını, ilerlemesini, gelişmesini, önümüzdeki statejik planı ortaya çıkarıyor. Ayrıca bu çalışmalar Balıkesir’in turizm şehri olma yolunda ki adımları. Çok kısa bir geçmişte marka şehir idealini hayata geçirmek üzere bir araya gelmiştik. Marka Şehir Projesi de; turizm, tanıtım, geleceğe yönelik güçlü adımlar demek, İlin aynı kanaldan yürümesi demek.

Balıkesir Her Bakımdan Çok Zengin Bir İl
Balıkesir; çok kapasiteli, her alanda zenginliklere sahip ama çok geniş bir coğrafyaya yayılmış bir İl. Çok iyi koordine edilmesi gerekiyor. Kopuklukları olan kendi içinde bazı yetersizlikler yaşayan bir yapı arz ediyor. Oluşturulan bu güç birliği ve  koordinasyon içindeki çalışmalar, bizlerin öncülüğünde, burada bulunan bütün kurumların işbirliği ile gerçekleşecek süreçler, dağınıklığa izin verilmeden katılımcı bir yaklaşımla İlimizin gelişmesine katkı sağlayacaktır.
Balıkesir’de Çalışmaktan Gurur Duyuyorum
Ben de Balıkesir’de çalışmaktan gurur duyuyorum. Göreve başladığım günden bu yana bütün ilçelerimizi gezdim, gördüm. Gastronomi şehri olmak için yola çıkan bu şehrin hiç de boş bir hayalin peşinde koşmadığını samimi bir şekilde söylemek istiyorum. Gastronomi şehri zaten olmuşuz. O kadar özüne sahip değerli öğelerimiz var ki, hepsi orijinal haliyle yaşatılıyor. Kültürü zengin bir şehirdeyiz. Bu bir kıvılcım, asıl çalışmalar bundan sonra başlayacak. Dinamik bir süreç başlıyor. Bunun heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.
Her İlçemiz Ayrı Hazine
Bizim “Gastronomi Şehri” ünvanını alacağımızı düşünüyorum. İlimizin gelişim hareketine çok büyük katkı, büyük bir ivme  sağlayacak. Bu çalışmalarla birlikte turizm şehri gelişimimiz daha da güçlenecek. Marka şehir zaten bu yolda önemli birleştirici bir adımdır. Bu hamleleri de onun alt başlığı olarak düşünebiliriz. Her İlçe birden çok değere sahip. Her ilçe ayrı bir hazine barındırıyor.  Tüm bu girişimlerin de bütünüyle bir sinerji oluşturduğu muhakkak. El birliği ile çalışmalara devam etmek istiyoruz. Bu ve bunun gibi bütün projelerimizin İlimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
Balıkesir’in gastronomik zenginliklerini ilk etapta Türkiye’ye, sonrasında ise tüm dünyaya tanıtmak isteyen Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Ticaret Borsası ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı güçlerini “Gastronomi Şehri Balıkesir” projesi için birleştirirken, gastronomi turizmi, yaz turizminden bağımsız bir turizm değeri olarak turizm sektörünün önemli bir kaldıracı olarak dikkat çeken bir gelişim göstermektedir. Bu tematik turizm konsepti, yerelin kültürel miras öğelerini koruyan ve destinasyon kimliğini güçlendirici bir özelliğe sahiptir.  Gastronomi sektörü,  istihdamı artırmada önemli bir araçtır.
Balıkesir sahip olduğu tarımsal ürün çeşitliliği, yeme-içme alışkanlığı ve zengin mutfağı ile gastronomi turizmi aracılığıyla bu zenginliği misafirleriyleriye paylaşabileceği güçlü bir ortam barındırıyor. Pek çok coğrafi işaretli ürünün yanısıra Balıkesir ile özdeşleşmiş çok sayıda ürün önemli bir potansiyel oluşturuyor. Balıkesir’de üretilen Edremit, Burhaniye ve Ayvalık zeytinyağlarının coğrafi işareti bulunmakta olup, önemli bir turizm sembolü olarak öne çıkıyor.Bunun yanında Balıkesir höşmerim tatlısı, Edremit yeşil çizik zeytini, çeşnili zeytinyağları, Gönen baldo pirinci, Gönen eti, Balıkesir Kuzu Eti, Manyas kelle peyniri, Susurluk ayranı, Susurluk ve Ayvalık tostları, Ege otları, deniz ürünleri ve Balıkesir kaymaklısı Balıkesir’in ulusal çapta bilinen en önemli gastronomik değerleri oluşturuyor.
Aynı zamanda Marka Şehir Konseptini de destekleyecek olan bu yeni girişim, Balıkesir’in enerjisini güçbirliği anlayışı içinde birleştireceği ve turizm şehri özelliğini ön plana çıkaracağı yeni bir gelişim alanı oluşturuyor.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ