İP’in müdiresinin İP’i kopuk, sicili bozuk

İP’in müdiresinin İP’i kopuk, sicili bozuk

İP’in müdiresinin İP’i kopuk, sicili bozuk

HDP eski Eş Genel Başkanı Demirtaş için özgürlük isteyen Akşener, ülkücülerin hapse atılması için her fırsatta savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’nin bölücü söylemlerine tek kelime etmeyen Akşener, vatan sevdalısı ülkücüler için ağız dolusu hakaretleri hiç düşünmeden sıralıyor.

KADİR YILDIZ / TÜRKGÜN

ÜLKÜCÜLERİ “haydut” olarak niteleyen İP’in müdiresi Meral Akşener’in siyasi geçmişi, vefasızlık ve Türk milliyetçilerine hakaret ve iftiralarla dolu. Terör örgütüne yardım ve yataklıktan tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için özgürlük isteyen Akşener, ülkücülerin hapse atılması için her fırsatta savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’nin bölücü söylemlerine bir tek kelime etmeyen Akşener, vatan sevdalısı ülkücüler için ağız dolusu hakaretleri hiç düşünmeden sıralıyor. Son kurultayda partisindeki bütün ülkücü ve milliyetçileri tasfiye etti.

Meral Akşener daha önce ülkücüler için “Bir sürü gerizekalı” ifadesini kullanmış ve bozkurtlara “Bozkoyun” diyerek hakaret etmişti. 5 parti gezen ve MHP dışında gittiği yerlerde ülkücü olmadığını, milliyetçilik ve ülkücülüğün bittiğini söyleyen Meral Akşener kendisini, “Ülkücü değil demokratım” diye tanımladı. DYP’de siyaset yaptığı dönemlerde bozkurt işareti yapan gençleri “O işareti yapmayın” diye uyardı. Meral Akşener’in ülkücülere olan düşmanlığı 3-4 Ağustos tarihlerinde yapılan partisinin 4. Olağanüstü Kongresinde zirve yaptı. Ülkücüleri “haydut” olarak niteleyen Akşener, partisinde milliyetçi kıyımı yapmaya devam etti. İP’in 3. Olağanüstü Kurultayı’nda kendisine karşı bayrak açan ve CHP ile yapılan iş birliğinden dolayı kendisini eleştiren isimleri tasfiye etmişti. Her fırsatta MHP ve ülkücü düşmanlığını gösteren Meral Akşener TBMM 27. Yasama yılı ilk döneminde İP milletvekillerinin MHP lideri Devlet Bahçeli’yi selamlayarak elini öpmesine sert tepki göstermişti. Parti genel başkanlığı pamuk ipliğine bağlı olan Akşener, zayıf kalan liderliğini örtbas etmek için milletvekilleriyle TBMM’de basına kapalı toplantı yapmış ve “Gerekirse giderim” diyerek kendini acındırmıştı. Bu toplantı sonrası Meral Akşener’e karşı çıktığı için aforoz edilen İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz ise MHP lideri Bahçeli’nin çağrısı üzerine baba ocağı MHP’ye dönmüştü.

MİLLİYETÇİ-ÜLKÜCÜ İSİMLERDE HAYAL KIRIKLIĞI

24 Haziran seçimlerinin ardından gerçekleştirilen 3. Olağanüstü Kurultay’da kendisini milliyetçi-ülkücü olarak tanımlayan isimler, partililer tarafından darp edilmiş ve İP ile yolları ayrılmıştı. İP’in HDP ile olan yakınlığı milliyetçi-ülkücü isimlerde hayal kırıklığı oluşturmuş birçok parti kurucusu Meral Akşener’in “Kürtlerin siyasi temsilcisi HDP” söyleminden sonra partisinden istifa ettiğini açıklamıştı. 24 Haziran seçimlerinde Meral Akşener’in yüzde 7,4 oy alması Meral Akşener’in sorgulanmasına yol açmış, istifa sesleri yükselmişti. Akşener’in istifa etmemesi için partililer evinin önünde toplanmış yoğun bir ikna çabası göstermişti. İkna çabaları ve evde ülkücülerin tasfiye edilmesine yönelik yapılan pazarlık sonuç vermiş ancak bu çaba Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın şok ifadeleri sonrası geri planda kalmıştı. Koray Aydın, Meral Akşener’in evinin önünde yaptığı basın açıklamasında “Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli” diyerek adeta Meral Akşener ile dalga geçmişti. 24 Haziran seçimlerinde CHP ile yapılan ve 31 Mart seçimlerinde HDP ile taçlanan ittifak sonrası “CHP ile ittifak yapmak yanlıştı” diyerek partisini eleştiren ve Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden, Ümit Özdağ ise 4. Olağanüstü Kurultayda GİK üyeliğine aday olmayan isimler arasında yer aldı.

ÇARŞAFA DOLANDILAR

Çarşaf liste ile GİK üyelerinin belirleneceğinin ifade edilmesine karşın Meral Akşener tarafından kendisini ülkücü olarak tanımlayan isimlerin tamamıyla partiden tasfiyesi için GİK üyeliğine isimlerin belirlendiği ortaya çıktı. Kongrede oy verme işlemi başlamadan önce Divan Başkanı’nın MDK listesinin ilk 18 sırasının genel başkanın teklifi olduğunu açıklaması sözde çarşaf liste masalının milliyetçi-ülkücü kıyımından başka bir amacının olmadığını gözler önüne serdi. MHP lideri Bahçeli’nin 1 Ağustos tarihinde İP içindeki milliyetçi- ülkücülere yönelik yaptığı çağrının büyük bir yankı getirmesi sonucunda İP’e kayıtlı resmi 1060 delegenin 219’u kongreye katılmadı. Kongreye katılan 841 delegenin ise 48’i kongreyi protesto ederek oy kullanmadı. Bahçeli’nin çağrısının ardından toplam 267 delege İP yönetimine karşı bayrak açtı. Parti içinde huzursuzluğa neden olan, kendini milliyetçi- ülkücü olarak tanımlayan isimler ise delegelerden yeterli oyu alamadı. İP’in 4. Olağanüstü Kongresi’nde Genel Başkanlık seçimlerinin yapılmamasının nedeni olarak ise milliyetçi-ülkücü yapının tasfiye edilip bir sonraki kongrede Meral Akşener’e karşı rakip olmasının önüne geçilmesi olarak değerlendirildi.

KUCAKLAŞMA ÇAĞRISI KİMYALARINI BOZDU

İP’in gündemindeki tek konu ise MHP lideri Bahçeli’nin kucaklaşma çağrısının ardından yaşanacak kopuşlardı. İP’in kulislerinde olası bir ayrılıkta yer alacak isimler konuşulmaya başlandı. Milletvekillerinin yanı sıra kazanılan az sayıdaki belediyelerin de gideceğinden duyulan endişe, İP Genel Merkezinde konuşulan konular arasında yer aldı. İP’ten dönüşlerin ve baba ocağı MHP ile kucaklaşmanın Kurban Bayramı ile başlayacağı tahmin ediliyor. İl ve ilçe teşkilatlarında yaşanacak istifaların önüne geçilmesi için ise Parti Genel Merkezi bir genelge hazırladı. MHP liderinin çağrısı İP’te kopuşların ve baba ocağı MHP’ye dönüşlerin yolunu açtı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ