BALIKESİR ORMANLARINI TERMİNATÖR BÖCEKLER KORUYOR

BALIKESİR ORMANLARINI TERMİNATÖR BÖCEKLER KORUYOR

BALIKESİR ORMANLARINI TERMİNATÖR BÖCEKLER KORUYOR

Balıkesir Ormanlarını Terminatör Böcekler Koruyor

Balıkesir Ormanlarını Terminatör Böcekler Koruyor

 

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, ağaçları korumak için terminatör böcekler (Calosoma Sycophanta) üretiyor. Bölge Müdürlüğü, ürettiği bu böceklerle Thaumetopoea Pityocampa (Çam Kese Böceği) ile mücadele ediyor.

 

Böcekler Laboratuvarda Üretiliyor

Halk arasında “tırtıl” olarak bilinen Çam Kese Böceği, ağaç yaprakları ile beslenirken ciddi zarar veriyor. Ayrıca, beslenirken ağaçların zayıflamasına da sebep oluyor. Orman Bölge Müdürlüğü, özellikle bu zararı önlemek için, Çam Kese Böceğinin yırtıcısı olan “terminatör böcekler (Calosoma Sycophanta)” üretip doğaya salıyor. Üstelik bunu kendi bünyesinde bulunan Yangın Harekat Merkezindeki laboratuvarında üretiyor.

2021’de 8 Bin Adet Larva 

Bölge Müdürlüğü geçtiğimiz yıl 60 Hektar alana 2393 adet Calosoma larvası salmıştı. Ayrıca, bu yılda 8 bin adet larva salmayı hedefliyor. Terminatör böceklerin en önemli faydası ise, Çam Kese Böceğinin tırtıl ve pupalarını yemesi. Bu nedenle ağaçların korunmasında çok önemli bir rol oynuyor.

Değirmen Boğazına 300 Adet Larva Bırakıldı

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü  laboratuvarda üretilen Calosoma larvaları; Balıkesir’de Değirmen boğazındaki ağaçlara saldı. Ağaçların sağlıklı kalmaları için 300 adet Calosoma larvası Bölge Müdürü Birol Dündar beraberinde; Bölge Müdür Yardımcısı Nejdet Güdül, Balıkesir İşletme Müdürü İlker Çeneli, Orman Zararlıları İle Mücadele Şube Müdürü V. Mehmet Aslan’ın katılımıyla Değirmenboğazına salındı. Laboratuvarımızda üretilen Calosoma larvaları Bölge Müdürlüğünce, Balıkesir’in ormanlarına salınmaya devam ediliyor.

MERHABA-Semra Aman Akyürek

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ