Provogasyon!..

Provogasyon!..

SK’nın tekrar sayım kararını fırsat bilen kirli güçler; AK Parti ve CHP’lileri sokağa dökmek için sosyal medyadan provokasyona başladı
Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasında kıyasıya bir yarışa sahne olan İstanbul’un sonuçlarını partilerin yaptığı itiraz başvuruları belirleyecek. Ancak geçen bu süreçte sonucu YSK’ya bırakmak yerine bazı provokatörler yine devreye girip süreci baltalamaya başladı. Özellikle sosyal medyada yapılan paylaşımlar her geçen gün dozunu arttırmaya başladı.
Ağırlıklı olarak FETÖ’cü, PKK’lı ve marjinal grupların devreye girdiği sosyal medyadan provokasyon mesajları yağdırdı.

Atılan mesajların muhteviyatı ise çok benzer… Gezi türü kalkışma planlayan hainler sadece bir kesimi değil her iki partiyi de provoke etmeye çalışıyor. Hedefleri ise taraftarları sokağa taşıyıp karşı karşıya getirmek…

Gezi’de yapmaya çalışıp beceremediklerini bu seçim döneminde hayata geçirmek…

Kirli güçler bu hedefler üzerine plan yaparken siyaset adamları daha temkinli açıklamalar yapıyor.

AK Parti cephesi özetle “Kesinleşen sonuçları da hepimiz kabulleneceğiz” diyor. Kamu vicdanının rahatlaması gerektiğini kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Tehditvari yaklaşımlarla sokağı işaret etmesi, başka imalarda bulunması bir devlet adamına, bir siyasetçiye yakışmaz, sağduyulu olmak durumundayız. Bu süreçlerin sonunu takip etmek durumundayız. Seçim kurullarından çıkacak sonucu hepimiz görmemiz ve bu sonuca göre de davranmamız gerekir” dedi.

Gerçeğin ortaya çıkacağına inandıklarını vurgulayan Yavuz, “Kesinleşen sonuçları da hepimiz kabulleneceğiz. Bu demokrasinin gereğidir. Ama müsaade edilsin önce bu itiraz süreci sonlandırılsın ve yargı süreçleri adamakıllı işletilsin. Daha şimdiden aradaki oy farkı 29 binlerden 20 binin altına indi. Süreci takip ediyoruz” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak ise “Hakkıyla kazanan kim olursa olsun saygı gösterip tebrik ederiz” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu da kurulan cümlelere, yazılan mesajlara dikkat edilmesi gerektiğini belirterek “Algı oluşturulmak isteniyor, bu 16 milyon insana saygısızlıktır” dedi.

Şimdi sağduyu ile hareket edip tahriklere kapılmadan, soğukkanlı bir şekilde YSK’nın nihai kararını bekleme vakti…

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ