Sıtkı Şeremetli

VATAN SEVGİSİ
(Ramazan KARACA)
İnsanoğlunun yaşamı boyunca sıkı sıkıya sarıldığı vazgeçilmezleri vardır. Hayatının önemli evrelerinde yaşadığı vazgeçilmezleri olan bu sevdalar kişilere göre değişir. Birçok sevdamız vardır, ama Millet olarak hepimizin bir ortak sevdası vardır; o da “Vatan Sevgisi”dir. Türk Milletinin önemli hasletlerinden birisidir. Dinimizce de çok önem verilmiştir vatan sevgisine… Çocukluktan itibaren bize verilen ve benimsediğimiz bu sevdamız için, bu milletin nasıl fedakârlıklar yaptığını biraz tarih bilen herkes kabul etmektedir. Hain olmadığı müddetçe ülkemiz insanlarının taviz vermediği olgulardan birisidir; vatan sevgisi…
Elbette başka ve çok önem verdiğimiz sevdalarımız da var…Bunlar da önemlidir ve insanların hayatında kayda değer bir yer tutar. Hatta tutku ile bağlandığımız bir alışkanlığımıza bile, “Bir sevdadır benim için” diyebilirsiniz. Ama bütün bunların çok çok üstündedir; başında belirttiğim, vatan sevgisi…
“ Mevzubahis vatansa, gerisi teferruattır.” Ne kadar güzel anlatıyor bu söz vatan sevgisini… Bu söz olarak kalmayıp, zamanında Türk Milleti tarafından icra edilmiştir. Bugün de herkesin bu söz doğrultusunda hareket edeceğinden hiç şüphemiz yoktur. Tarih bunları hep göstermiştir. Bu millet vatanına hep sevdalıdır ve bu sevdasının gerektirdiğini yapmıştır, yapacaktır. Tek affedilmemesi gereken vatana yapılan ihanettir. Bu konuda internette gezinirken Hz. Ali’nin bir sözünü gördüm. “Şahsınıza kötülük eden bir düşmanı affediniz, lakin vatanınıza ve milletinize kötülük eden bir kimseyi asla affetmeyiniz” diyor Hz. Ali… Yine Mete Han “Benden eğerimi isteyin vereyim, atımı isteyin vereyim, çadırımı isteyin vereyim, fɑkɑt vɑtɑnımdɑn hiç kimse bir karış toprak istemesin vermem, veremem.” Ne kadar önemli bir cümle, vatanı olmayan insanların halini görüyoruz. Vatanından uzak kalmak zorunda kalan insanları görüyorsunuz. Türk Milleti tarih boyunca vatanını terk etmemiş, onun için Kurtuluş Savaşı yapmıştır.
Bunlar tarihin içinde yaşadığımız ve bütün dünyanın şahit olduğu olaylardır. Günümüzde ise daha başka yöntemlerle vatan üzerine oynanan oyunlar mevcuttur. Bugün vatan topraklarına yönelen tehlikeleri bertaraf etmenin en önemli faktörlerinden birisi, her manada güçlü olmaktır. Yetişmiş insan sayımızın artmasıdır. (Bu konunun önemini geçen hafta yazdığım ”Çocuklarımız, Gençlerimiz ve Geleceğimiz” başlıklı yazımda uzun uzun anlatmıştım.) Teknoloji ve gelişmeyi üst düzeyde tuttuğumuz takdirde bizim üzerimizde kimse oyun oynayamaz diye düşünüyorum. Ama bütün bunlar için vatan sevgimizin ve sevdamızın hiç eksilmeden devam etmesi zaruridir. Çünkü vatan çalışkan insanların omuzlarında yükselir. Bunun örnekleri tarih içinde yine çoktur. Tembellik konusu çok ayrı bir konudur, eyvallah ama vatanın müdafaasında ve yükseltilmesinde çok önemlidir. Memlekette çalışkan insanların sayısı mutlaka artmalıdır. Tembel insanlar her toplumda ve meslekler içinde bulunmaktadır. Bunların da bir an evvel bu tembellikten kurtulmaları lazımdır. Tembel insanlar aynı zamanda kendileri çalışmadığı gibi, çalışan ve üreten insanları da kıskanmakta ve önüne köstek olmaktadır ki, en kötüsü de budur.
Sözün kısası, toplumlar ve milletler vatan sevgisi sayesinde varlıklarını devam ettirirler. Türk Milleti bunun en önemli örneğidir. Bütün dünyanın gözünün ülkemizin üzerinde olduğu bu günlerde bizim de aklımızdan çıkarmamamız gereken en önemli unsur budur. Bizim milletimiz bunun bilincindedir; gereği neyse yüz yıllardır yapmıştır ve bundan sonra da yapacaktır.

(Çok hararetli bir şekilde gerçekleşen 31 Mart yerel seçimleri geçti. Kazananları tebrik ediyor, kaybedenlere de geçmiş olsun diyorum. Ülkemiz, şehirlerimiz ve mahallelerimiz için hayırlara vesile olsun inşallah. Artık normale dönerek herkes kendisi, ailesi, mahallesi, şehri ve vatanı için en üst düzeyde gayretlerini sürdürmelidir.)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ