Sıtkı Şeremetli

CHP artık CHP’lileri çıldırtıyor

          CHP’nin 3 Aralık toplantısını başka partilerin eleştirmesini bir kenara bırakın, CHP’lilerin kendisi için bile hayal kırıklığından başka bir manzara yaratmadı.

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, CHP’nin düzenlediği İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun uyuduğu görüntüyü paylaşarak “Heyecan verici bir toplantı oldu…” diye yazdığı için CHP’liler tarafından en ağır küfür, hakaret ve tehditlerle linç ediliyor kaç gündür. Yılmaz Özdil geçtiğimiz gün bu küfür, hakaret ve tehditlerin örnek cümlelerini uzun bir yazıyla köşesine taşıdı.

          Halk TV‘nin Genel Müdürlüğü’nü de yapmış olan CHP’li gazeteci Şaban Sevinç, “Vizyonsuzluk nedir: Amerika’dan birkaç yazar, ekonomi ve bilim insanını telekonferans ile konuşturup İstanbul’da salona doldurduğun CHP’lilere dinletmek” paylaşımı yapmıştı. CHP’lilerin korkusundan bu paylaşımı silmek durumunda kaldı.

          CHP destekçisi Soner Yalçın da “Hâlâ mı; moda popülist söylemler? Hâlâ mı; ezberci klişeler?” diye sorarak “3 Aralık Manifestosu, hem köleliğe karşı çıkıp, hem de köle ticareti yapan Voltaire’e benziyor!” yorumunda bulundu.

Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal ise CHP’nin çok tartışılan toplantısı için “Uzaylıları dinler gibi dinledim. Türkiye küresel ekonomik kriz ile başa çıkarken bir Amerikalının çıkıp akademik üslupla küresel ısınma teorisi anlatması biraz komik geldi. Üstelik bu şahıs Almanya’nın enerji krizi yaşamasının sorumlularından da biri. Somut ve güven verecek bir mesaj yoktu. İki yıldır partide kurultay yapmayan Kılıçdaroğlunun Tek Adam Rejimi’ne karşıyız” demesi de bir başka fıkraydı” değerlendirmesinde bulundu. CHP’nin hâli CHP’nin içinde kaos anlayacağınız… CHP’liler CHP’den umudunu kesmiş durumdadır.

Kemal Kılıçdaroğlu “Türkiye’nin ekonomide ve endüstriyel dönüşümde Şampiyonlar Ligi kadrosu hazır” diyerek bir nevi adaylığını duyursa da daha 6’lı masadan onay alıp doğrulayamıyor.

CHP bugüne kadar tükürdüğü ne varsa yalamış bir partidir.

          2018 yılında AK Parti hükümetinin Kamu Maliyesi Dönüşüm ve Değişim Ofisi’nin çalışmaları için danışmanlık firması McKinsey ile anlaşma yaptığı konuşuluyordu. Sonrasında hükümet böyle bir anlaşmayı yapmaktan vazgeçmişti.

O zaman CHP’nin Sözcüsü Faik Öztrak “Devlet OVP hedeflerini tespit ve izlemek için ekonomik ve siyasi skandallarla batan ENRON şirketinin danışmanlığını yapmış McKinsey’i tutmuş. Bizim bürokratlarımızın neyi eksik de yabancı danışman tuttunuz? Kaç dolara tuttunuz? Bu şirkette bürokrasimizden yetişmiş kaç uzman var?” açıklamasını yapmıştı. Ama gelinen noktada CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD’li Jeremy Rifkin’i ekonomi danışmanı olarak tanıttığı toplantıya katılarak nutuklar attı. Kendi sözlerinin altında ezildi.

ABD’li Jeremy Rifkin CHP’nin kendi ayağına sıktığı kurşun olmuştur. CHP toplantıda onunla hava atacağını sandı ama herkesten önce CHP’lileri çıldırttı. ABD’li Jeremy Rifkin’in çevrim içi konuşması ve “Türkiye’yi Amerika’dan yöneteceğiz” tarzındaki mesajları CHP’nin artık tamamen raydan çıktığının son delili olmuştur.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye’nin ekonomide ve endüstriyel dönüşümde Şampiyonlar Ligi kadrosu hazır” diye sunduğu kişilerin çoğu zihin olarak Türkiye’ye zararlı düşünceler taşımaktadır.

CHP’li Gürsel Tekin gibiler “Jeremy Rifkin yerli ve milli midir?” sorusuna  “Elbette” şeklinde cevap vererek ABD’li danışmanı pazarlamaya çalışsalar da Jeremy Rifkin’in arkasından Rockefeller ailesinin CHP’nin trajikomik hâlini güçlendirmiştir.

Şampiyonlar Ligi kadrosunda bulunan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin tüzüğünde “18 yaşını dolduran kişi Önder Apo’nun demokratik uygarlık çizgisine, parti programına ve yönetmeliğine inanır ve yaşamına uygular” şeklinde madde bulunan terör örgütü PYD için Ne ben ne arkadaşlarım bir yapının terör örgütü olup olmadığına dair bir değerlendirme yapacak istihbari bilgiye ve kurumsal yapıya sahip değiliz” yorumunda bulunan zekâya sahip olması…

Yine Şampiyonlar Ligi kadrosunda bulunan Hacer Foggo’nun Jandarma Özel Harekât’ın Hendek operasyonları sırasında bir sınıfta çekilen ve tahtada “Eğitim sırası bizde J.Ö.H” ifadelerinin yer aldığı bir fotoğrafı “Siz eğitim yaparken “Savaş İstemiyoruz! Çocukları Öldürmenizi İstemiyoruz! Girişimi”ne göre 44 çocuk öldürüldü” notuyla paylaşarak Türk Ordusu’nu çocuk katili gösteren biri çıkması. Terör örgütü PKK ve onun Suriye kolu PYD’ye sahip çıkan açıklamaları…

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ermeni ve yine Şampiyonlar Ligi kadrosunda bulunan Daron Acemoğlu’nun ‘Dar Koridor’ kitabında Atatürk Cumhuriyeti için “despot” yakıştırması yapması, PKK açılımını savunarak “Çözüm süreci biterse ekonomi mahvolur” demiş olması, Ermeni soykırımını reddeden bilgiler içerdiği için, tarih ders kitaplarının toplatılmasını savunan bir bildiriye de imza atmış olması…

Hepsi CHP’nin mevcut hâline yakışan olmuştur. “Türkiye düşmanlığı için şampiyonlar ligi kurdular” dersek inanın tarifte ayıp etmiş olmayız.

CHP’lilerin bu ihanet içindeki hâlini CHP’liler görmeye başladı. Ama Kemal Kılıçdaroğlu ve avanesi makyajla gizlemeye çalışıyor. Oysa CHP’nin bu ihanet yüzü hiçbir makyajı kabul etmemektedir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ