Sıtkı Şeremetli

ABD ve tasma taktığı YPG’nin sahtekârlığı

          Yüzsüz, pişkin ABD Ankara Büyükelçiliği İstanbul’daki terör saldırısından sonra “ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Misyonu olarak, bugün öğleden sonra İstanbul’da meydana gelen patlamadan derin bir üzüntü duymaktayız. Hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten taziyelerimizi sunar, yaralılara acil şifalar dileriz” açıklamasında bulundu. ABD’nin bu tavrı olay yerine gelip herkesten çok ağlayan ve kendini gizlemeye çalışan katil gibi…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD’nin bu ikiyüzlülüğüne karşı tokat gibi şu tepkiyi göstermişti: Biz bize verilen mesajı aldık, mesajın ne olduğunu da biliyoruz. Amerikan Büyükelçiliğinin taziye mesajını kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Kobani’yi, terör bölgelerini besleyen, oradan Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa, kendi senatolarından para gönderen bir devletle müttefikliğimiz elbette tartışılmalıdır. PYD’yi orada kim besliyorsa, PKK’ya kim iç istihbarat sağlıyorsa fail odur. Piyonları çok fazla tartışmanın bir anlamı yoktur. Dünyada çok fazla piyon bulunur. 

***

Bunun üzerine ABD Ankara Büyükelçiliği Sözcülüğü, “ABD terörün her şeklini kesin olarak kınamaktadır ve değerli NATO müttefikimiz Türkiye ile dayanışma içinde hareket etmektedir” şeklinde cevap vermiş… Dünyada ABD kadar yüzsüz, pişkin, ikiyüzlü olabilen başka bir devlet yoktur.

Tüm dünya biliyor ki, terör örgütü YPG/PYD’nin tüm silahlarını ABD veriyor. YPG/PYD’nin teröristlerini ABD’nin askerleri eğitiyor.

YPG’nin başındaki teröristbaşı Mazlum Kobani’nin bizzat ABD tarafından bir devlet başkanı gibi muhatap alınması ortada iken, ABD’nin “Türkiye ile dayanışma içindeyiz” açıklaması bir karaktersizlik örneği değil midir?

Türkiye yıllardır terör örgütü YPG/PYD ile mücadele ediyor. Mücadele ettiği terör örgütünün elindeki silahı ABD veriyor. Aynı ABD, terör örgütü YPG/PYD’nin mensubu bir teröristin İstanbul/Taksim’de patlattığı bomba için çıkıp bir de taziye yayınlıyor. Süleyman Soylu ABD’nin maskesini düşürünce utanmadan hâlâ “müttefiklik-dayanışma” nutukları atıyorlar. Terör örgütü YPG, ABD’nin eline tutuşturduğu silahlarla yüzlerce askerimizi şehit etti. Elbette Türk devleti de 2016 yılından itibaren terör örgütü YPG’ye çok büyük darbe vurmuştur.

YPG’nin yatırım sahibi ABD olduğu için bu yüzden Türkiye’ye büyük öfke duydukları da bir gerçektir.

Ama işte kâğıt üzerinde “müttefik, stratejik ortak” gibi rollerini oynamayı sürdürdükleri için böyle taziye olaylarını da kaçırmıyorlar.

ABD bu rolü oynarken, tasmasını taktığı YPG’ye de Taksim olayında rol vermiş olmalı ki “Olaydan sonra AKP ve MHP hükümeti, güçlerimizin bu patlamayı gerçekleştirdiğini iddia etti ve gerçeklikten uzak hayali bir senaryo oluşturmaya başladılar. Bu asılsız iddiaları tamamen reddediyoruz, Ahlam Albeşir adlı terör saldırısını gerçekleştiren teröristle hiçbir ilişkimiz yok. Tüm dünya, güçlerimizin yönteminin, insan haklarını korumak ve terörle mücadele olduğunu biliyor. Sivilleri hedef alan her türlü saldırıyı kınıyoruz” açıklamasını yaptırdı.

Ama Kandil’deki teröristbaşı Duran Kalkan da “PKK’nın kuruluş ayı Kasım’dayız. Şimdiden kutlamalar, büyük eylemler oluyor. Değişik yöntemlerle, farklı alanlarda sürekli eylem halinde olacağız. Kadın da eylem içinde olacak” açıklamasını yaptı. Mersin’deki ve İstanbul’daki terör eyleminde kadınların kullanılması da bu açıklamayı doğruluyor.

PKK’nın Suriye kolu YPG’nin açıklaması da aynı ABD’nin taziye mesajı gibi ikiyüzlüdür. Yöntemlerinin “İnsan haklarını korumak ve terörle mücadele” olduğunu söyleyen, sivilleri hedef alan her saldırıyı kınadıklarını ifade eden açıklama sahtekârlık değil de nedir?

Kundaktaki bebeği dahi öldürmeyi misyon edinmiş PKK’nın kanlı sicilinde hep sivilleri bu yöntemle öldürmek vardır. Ankara ve İstanbul’da birçok kez bombalı terör eylemi gerçekleştirmişlerdir.

ABD ve onun tasma taktığı terör örgütü YPG bu masalları kendine saklasın…

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ