Zorlama propaganda acizlikleri

Sıtkı Şeremetli

Zorlama propaganda acizlikleri

Milliyetçi Hareket Partisi, Sivas, Bursa, Kayseri ve Erzurum mitinglerinden sonra Konya mitinginden de yüz akıyla çıkmıştırZorlama propaganda acizlikleri

Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Milliyetçi Hareket Partisi, Sivas, Bursa, Kayseri ve Erzurum mitinglerinden sonra Konya mitinginden de yüz akıyla çıkmıştır. MHP mitingleri başlayana kadar, MHP hakkında ahkâm kesenler, MHP’nin oy oranı konusunda atıp tutanlar dikkat ediyorsanız artık bu konulara hiç girmiyorlar.

Anketçiler hem AK Parti’nin hem MHP’nin oy oranının arttığına dair yorumlara başlamışlardır. Gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış programları, gerek MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin mitingleri kalabalıkları bünyesinde toplayınca anketçiler “Bittiler, tükendiler” yerine “Oyları artmaya, toparlanmaya başladılar” yorumlarına başladılar.

Hem hükümetin hem Cumhur İttifakı birlikteliğinin meselelere çözüm odaklı yaklaşması, dış politikada Türkiye’ye yakışır pozisyon alması bu yorumların sık sık dile getirilmesini sağlamaktadır.

CHP ve ortakları hesabına çalışan KONDA Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır bile bu durumu “Türkiye kabul edelim eleştirelim eleştirmeyelim ayrı ama sonuçta Türkiye ve iktidar Rusya, Ukrayna savaşında gerçekten dünyada da dikkati çeken bir etkin bir rol oynadı. Dünyanın bu gidişatı ve bu gidişatının Türkiye için ürettiği risk ve fırsatlar konusunda altılı masa veya Cumhuriyet Halk Partisi şimdiye kadar kayda değer yeni bir vizyon üretti de bir sen ben mi duymadık? Bu vizyon yoksa neden gidersiniz?” şeklinde değerlendirme yapmak mecburiyetinde kalmıştır.

CHP ve ortaklarının aday belirsizliği, onların HDP merkezli politikaları, milli konularda hep ihaneti tercih etmeleri, CHP’li belediyelerin çapsızlığı, vizyonsuzluğu ve ABD kapılarında icazet aramaları Türk milleti önünde gerçekleştiği için bir arpa boyu kadar ilerleme gösterememektedirler.

Cumhur İttifakı olarak bizim artık bunları tarif etmemize gerek kalmadan görüldüğü gibi içler acısı hâllerini kendileri tarif etmeye başlamıştır.

Cumhur İttifakı’nı milletin gözünde itibarsız hâle getirmek için her yolu deneseler de her eylem ve söylemleri sinek vızıltısı ötesine geçememektedir.

MHP mitinglerindeki kalabalıklardan kimyası bozulanlar, kalabalıklar üzerinden bir şey üretemeyince zorlama konu aramak durumunda kalıyorlar. MHP’nin Konya mitinginde de bu manada kendilerini zorlayarak tek haber yaptıkları konu, MHP Lideri Sayın Bahçeli’nin konuşurken kısa bir süreliğine prompter cihazının arızalanması olmuştur. CHP ve kuyruk medyasının MHP Konya mitingine dair tek haberi bu olmuştur. Birçok siyasetçinin başına gelen bir hadiseyi sadece MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin başına gelmiş bir felaket gibi anlatmaları yok mu? Tam bir acizlik örneği olmuştur.

Arızalanan prompter cihazı üzerinden MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye kara propaganda yapan muhalefet acaba aynı duruma Meral Akşener’in düştüğünü unuttu mu? Ya kâğıttan bile okumakta sıkıntılar yaşayan, illeri ülke yapan Kemal Kılıçdaroğlu’nun hâlini nasıl akıllarından çıkardılar?  Ama niyetleri günü ve anı kurtarmak olduğu için klasik propaganda hâllerini gösteriyorlar. MHP mitingi hakkında başka malzeme bulamayanlar prompter cihazının arızalanmasını çok büyük mesele hâline getiriyorlar. Ne yapsınlar zekâ ve karakter düzeyleri başka da üretim yapamıyor. Çünkü öyle bir çukura düştüler ki, oradan çıkmak için âdeta debeleniyorlar. Cumhur İttifakı’na vurmak için sinekten bile yağ çıkarma uğraşı veriyorlar. Geçtiğimiz günlerde de 22 yıl önceki MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin katıldığı 32. Gün programına ait videodan kendi ihanetlerine alan açma şeytanlığını denemişlerdi. Önünü-arkasını keserek yaptıkları bu propagandada da rezil olmuşlardı. Seçimlere kadar her şeyi deneyecekler, çünkü 2023 seçimlerinin son şansları olduğunu kendileri çok iyi biliyor. MHP mitinglerindeki kalabalığı gördükçe ruh sağlıkları bu yüzden çok bozuluyor. Hâllerini çok iyi anlıyoruz. O yüzden kendi hâllerine bırakıyoruz onları…

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ