Sıtkı Şeremetli

Tunç Soyer, o siciline Atatürk maskesi hiç olmuyor!

          Uğur Mumcu’nun “Bu ülkede banka soyarken kar maskesi, ülke soyarken Atatürk maskesi takılır” sözü vardır. CHP’nin mahallesinden bir yazar olan merhum Uğur Mumcu’nun bu sözüyle girdim ki, ülkeyi her manada soymaya çalışan CHP’yi daha iyi anlatmak için…

          “Soyma” deyince sadece maddi olarak anlıyorsanız CHP’li Belediyelerdeki vurguna bakmanız yeterli olacaktır. Yandaşlara ihale, yolsuzluk, vurgun düzeni, sanatçı ve festivallere, reklamlara su gibi akıtılan trilyonlarca para… Ama ben “Soyma” derken tüm değerlerin içini boşaltma ve bunu yaparken de Atatürk maskesini kullanmalarından bahsedeceğim.

Son günlerde bu konuda en popüler olanı CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’dir… Düzenlediği Tarkan konserli programdan beri onun yaptığı Bu toprakları yönetenler, gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içindeydi” içerikli konuşması tartışılıyor. Söyleyene bak, kurduğu cümleye bak… İleri de “İzmir’i kim yönetti?” diye Türkiye Cumhuriyeti tarihine not düşülse “İzmir’i yöneten Tunç Soyer, gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içindeydi” cümlesiyle cevap verilecektir.

Şimdi böyle birisi nasıl olurda Osmanlı’yı hedef alabilir?

Tunç Soyer “HDP’nin gücüne güç katmaya geldim” derken HDP’yi Cumhuriyetçi, Diyarbakır / Sur’daki PKK’lı teröristlere sahip çıkarken onları Mustafa Kemal’in askerleri mi sanıyordu?

Yerine kayyum atanarak görevden alınan ve PKK’ya yardım ve yataklık yapmaktan tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ile konferans verirken onu Atatürkçü aydın mı sanmıştı?

Yunanlı komutanların ismine sahip çıkarken onları Atatürk’ün silah arkadaşı mı sanmıştı?

Atatürk’ün denize döktüğü Yunanlıları sürekli yücelten, İzmir’i Yunanlaştırmaya çalışan Tunç Soyer, Yunanlıların Osmanlı zamanı Türk yurtlarına saldırdığını bilmiyor mu?

Nerden bakarsak bakalım Tunç Soyer ne Osmanlı çocuğudur, ne Cumhuriyet çocuğudur. Sürekli PKK’lılara, Yunanlılara sahip çıkanın ne çocuğu olduğunu tarih ona “Gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içindeydi” notunu düşerek verecektir.

Sicili PKK, HDP, YPG, Kıbrıs, Yunan konusunda bu kadar bozuk olan Tunç Soyer aklınca kendini Vahdettin ve Damat Ferit üzerinden bir tartışma çıkararak aklamaya çalışmaktadır.

Ben de bunun için geçtiğimiz hafta başyazım içinde Tunç Soyer, Vahdettin ve Damat Ferit’i kastediyorsa (Şimdi öyle diyor) kendisinin onlara rahmet okutacak biri olduğunu unutuyor demektir“ şeklinde değerlendirmede bulunmuştum.

Tunç Soyer “Atatürk’ün yazdığı Nutuk’tan ilham aldım” diyor. Türkiye Cumhuriyetini yıkıp ABD köpeği olacak bir sözde Kürdistan kurmaya çalışan HD(P)KK’lılara sahip çıkarken Atatürk’ün Nutuk’una bakmayı hiç mi akıl edemedin?

Madem Atatürk’ten ilham alıyorsun niçin onun ‘‘Efendiler, Kıbrıs düşman elinde bulunduğu sürece ikmal yollarımız tıkanır. Kıbrıs’a dikkat ediniz. Bu ada bizim için çok önemlidir…’’ sözünden ilham almayıp, “Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakırsak, en doğrusu bu olacak. Ancak hiç bırakmıyoruz. Adayı Kıbrıslılara bırakmak lazım. Kaderlerini kendileri belirlemeli” diye vizyonsuz, çapsız ve verkurtulçu bir duruş sergiliyorsun?

        Osmanlı döneminin en zayıf yönetim halkası olan Vahdettin ve Damat Ferit üzerinden kendini aklama kurnazlığını bırak da, bugünün ihanetleri adına sen hesap ver…

          İlber Ortaylı, Halil İnancık, Turgut Özakman, Murat Bardakçı, Nihal Atsız, Erhan Afyoncu, Sinan Meydan, Emrah Safa Gürkan, Ümit Doğan gibi tarihçilerin kimi Vahdettin’i hain, kimi aciz, kimi zavallı, kimi beceriksiz, kimi Atatürk’le işbirliği yapan olarak görür.  Vahdettin üzerinden 100 yıl geçti de, seni nasıl görecekler Tunç Soyer onu düşünüyor musun?

HDP’nin “İzmir için tam aradığımız profil” demesiyle, senin “HDP’nin gücüne güç katmaya geldim” demeni, “Kıbrıs’ı verelim” saçmalığını, Yunan aşkını tarihçiler nasıl değerlendirecek Tunç Soyer?

Birçok CHP’li gibi “Atatürk maskesi takar Türkiye’yi soyarım” diyorsun değil mi?

Vahdettin hain olsa da olmasa da günümüz CHP’si ona her türlü rahmet okutur.

Atatürkçü görünüp Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetini yıkmaya çalışanlarla işbirliği yapan, Yunanistan’la kavgamızda Yunan, Ermenistan’la kavgamızda Ermeni, Barzani ile kavgamızda Peşmergeli, YPG ile kavgamızda YPG’li, Amerika ile kavgamızda Amerikancı olan CHP’yi tarihçiler Atatürkçü mü gösterecek şimdi?

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli “Nutuk’tan değil, Atatürk’ten değil, küresel çıkar ve ihanet merkezlerinden ilhamını alanların akıbetleri böylesine mefluçtur.” Derken tam CHP tarifi olmuyor mu?

          “Tak Atatürk maskesi kurtul” dönemi geçti artık… O Atatürk maskelerinizi paramparça edeceğiz… Tüm terör örgütleriyle bir olup Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkma planlarınızı başınıza geçireceğiz. Osmanlı subayı Atatürk’ün de, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Atatürk’ün de ruhu ancak böyle şad olur.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ