TARİHE KARIŞTI

TARİHE KARIŞTI
  • Manşet
  • 17 Aralık 2021 11:32
  • 908

TARİHE KARIŞTI

İkizcetepeler Barajı’ndan su sağlayan ve yıllardır patlayarak maddi manevi şehre zarar veren ana şebeke hattı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BASKİ’nin çalışmaları sayesinde Nisan 2021’den bu yana patlamıyor. Artık vatandaşların mağduriyetleri ve arızaların giderilmesi için her defasında yapılan yüksek maliyetler tarihe karıştı.
Altıeylül ve Karesi ilçelerinin büyük bir kısmına İkizcetepeler Barajı’ndan su sağlayan ve yaşanan arızalar nedeniyle sık sık vatandaşlara mağduriyet yaşatan 5 bin 604 metrelik su hattı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamen yenilendi. Çalışmaların tamamlandığı Nisan 2021’den bu yana su hattında herhangi bir patlama ya da arıza yaşanmadı. Artık hem vatandaşların mağduriyetleri hem de sık yaşanan arızaların giderilmesi için her defasında yapılan yüksek maliyetler tarihe karıştı.
‘ARTIK PROBLEM YAŞAMIYORUZ’
Sık sık yaşanan patlamalar nedeniyle maddi ve manevi çok sıkıntılar yaşadıklarını, şehrin yarısının günlerce susuz kaldığını hatırlatan Sütlüce Mahallesi sakinleri, yeni hat çalışmalarının tamamlandığı günden bu yana herhangi problem yaşamadıklarını ifade ederek Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür etti.
SUSUZLUK MAZİDE KALDI
2014’ten ve öncesinden bu yana şehir merkezinde çok sık içme suyu arızaları meydana geldiğini belirten Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürü İzzet Günal, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz göreve geldiğinde bize sorduğu ilk soru bu oldu. Bu kapsamda yaklaşık 2 bin 800 metre içme suyu hattı ile mevcut zarar gören atık su şebekesinde rehabilitasyona gitmek durumunda kaldık. Bin 100 metreye yakın kanalizasyon şebekesini yenileyerek bir dönem hayatımızdan hiç çıkmayan ama 2021 yılının Nisan ayından bu yana da ‘bir dönemler su patlağı vardı. Çok susuz kalıyorduk’ sözlerini maziye bırakan bir yatırımı hayata geçirdik. Suyun yönettiği değil suyu yöneten kurum anlayışıyla hizmetlerimize devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ