‘AKP ile koalisyon kurulmazsa çok üzülürüm’

Sıtkı Şeremetli

‘AKP ile koalisyon kurulmazsa çok üzülürüm’

          Türk siyasetinin eğlencesi olan Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde “Birisi diyor ki ben milliyetçiyim, öbürü diyor ki ben her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım. Bunlar koalisyon kurmuşlar.” Şeklinde açıklama yaparak Cumhur ittifakını eleştirmiş. Trol zekâ düzeyinde siyaset yapan bu şahıs, 7 Haziran 2015 seçimleri sonrası MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye “Gel MHP, CHP, HDP beraber koalisyon kuralım, sende Başbakan ol” teklifi yaptığını unutuyor sanırım. Kemal Kılıçdaroğlu’nun unuttuğu bir şey daha var. Bugün, “AK Parti ile niye ittifak yaptınız” diyen Kemal Kılıçdaroğlu bir de AKP ile koalisyon kurmak için yalvardığı günleri unutuyor. 35 gün AKP’nin peşinden yalvararak koalisyon kurmak için koşturan Kemal Kılıçdaroğlu’nun her konudaki siyasi ikiyüzlülüğü bu konuda da ahmakları kandırabilecek kadar aktif durumdadır.

Ağlamaklı ses tonuyla ne diyordun Kılıçdaroğlu?

“AKP ile koalisyon kurulmazsa çok üzülürüm”,

“AKP ile ön yargısız, kırmızı çizgisiz, 17-25 Aralık’ı dayatmadan, Türkiye için her türlü ödünü vermeye hazırız”

‘’AKP ile ön yargısız bir şekilde görüşeceğiz; 17-25 Aralık konusunda rövanşist olmayacağız’’

MHP o dönem ilke ve ölçüler koyarak “AKP bu şartlara uyarsa koalisyon kurarız” demiş, sen ise hiçbir ilke, ölçü, şart ortaya koymadan AKP ile koalisyon yapmak için adeta kendini parçalamıştın.

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile koalisyon kurmayı düşünecek kadar midesiz bir politikacıya hangi ilke, ölçü hatırlatması yapılabilir ki?

AKP’nin siyasi sicilinin en çok tartışmalı olduğu o dönem “AKP ile koalisyon kurmazsak çok üzülürüm” ve “AKP ile koalisyon kurmak için her türlü ödünü vermeye hazırız” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerinde olsam CHP’li yöneticilere, CHP’li trollere ve CHP’nin kuyruğu diğer partilere “Arkadaşlar MHP’ye “AK Parti ile niye koalisyon kurdun” propagandasıyla artık soytarılık yapmayın, bakın benim o dönem hangi sözlerim var, bize bunları hatırlatıp rezil ediyorlar” talimatı verirdim.

Ama bir dediği diğerini tutmayan, bir dediğini bir gün sonra inkâr eden biri için rezil olmaya dayalı bir utanç duygusu yoktur.

AK Parti, MHP ile kurduğu Cumhur ittifakı anlayışında terörle mücadelede, Karabağ’ın işgalden kurtarılmasında, Türk dünyası ilişkilerinde, Mavi Vatan projesinde, Ayasofya’nın Batı emperyalizmine rağmen ibadete açılmasında ve daha birçok alanda milliyetçi duruş sergilemişken, şimdi dünlerin yanlışı üzerinden kendi ihanetlerini mi kapatacağını sanıyorsun?

AKP, dünlerde PKK açılımı yaptı. Sen son 6 yıldır PKK açılımı yapıyorsun.

AKP, dünlerde Habur’dan PKK’lı teröristleri karşılattı. Sen, Genel başkan yardımcını ve CHP milletvekilini gönderip Suriye’de YPG saflarında öldürülen teröristi karşılattın.

AKP, dünlerde Ermeni açılımı yaptı. Senin partin bugün Karabağ’ın Ermeni işgalinden kurtarılmasına çamur atarak Ermeni propagandası yaptı.

AKP, dünlerde HDP ile Anayasa hazırlıkları yapmayı konuşuyordu. Bugün HDP ile Anayasa taslakları hazırlayan sensin.

AKP, dünlerde Barzani ile megri megri söylüyordu. Şimdi sen “Barzani’nin bağımsızlık referandumu yapması hakkı” diyerek sözde Kürdistan’a ışık yaktın ve Barzani’ye CHP’li heyet gönderip “Kürt sorununu biz çözeriz” diye emperyalizm selektörü yaptın.

AKP, dünlerde BOP projesine hizmet taşıyordu. Bugün sen “Büyük Ortadoğu Projesini hayata geçireceğiz” dedin.

AKP, dünlerde YPG-PYD’ye yüz veriyordu. Bugün sen “YPG terör örgütü değil vatanını koruyan oluşum” diye savunuyorsun, CHP’li kadronun tamamı ise “PYD terör örgütü değil” diyor.

AKP, dünlerde Türklükle ilgili takıntılarını yansıtıyordu. Sen, bugün Tunceli’de Türk askerinin dağa yazdığı Atatürk’ün “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözünden ortaklarınla beraber rahatsız oldun.

Kemal Kılıçdaroğlu senin yatacak yerin yok ama hala siyasi ahkâm kesmeye çalışıyorsun. Hadi çıkıp bunların hepsi yalan, iftira desene…

Hem PKK’nın, hem Barzani’nin, hem HDP’nin, hem ABD’nin safında duracaksın hem de son 6 yılda gerçekleşen operasyonlarda 18 bin 650 terörist öldürmüş AK Parti hükümetini, Cumhur ittifakını hala Habur, Dolmabahçe, çözüm süreci, Barzani ve BOP üzerinden eleştireceksin. Hadi oradan çizgi film karakterli adam…

Milliyetçilik üzerinden ahkâm kesen, aklınca trol zekalara sinyal gönderen Kemal Kılıçdaroğlu sen PKK’nın kapatılan televizyonu IMC TV’de “Anayasa’nın 2. Ve 3. Maddelerini değiştirelim” diyen adam değil misin?

Anayasa’nın maddelerini bilmiyorsan aç bir oku bakalım. Nelerin değiştirilmesini istiyorsun? Sen kim, MHP’nin kiminle, ne zaman ittifak yapacağını yorumlamak kim?

Kemal Kılıçdaroğlu en çok kiminle “koalisyon kuramadım” diye üzüntülüsün?

AKP mi yoksa HDP mi?

Hadi yine iyisin yerel seçimlerde HDP ile ittifakını kurdun.

Senden mutlusu yoktur.

Bir de utanmadan İstanbul’u, Ankara’yı, İzmir’i, Mersin’i, Antalya’yı, Adana’yı HDP oylarıyla kazandım diye seviniyorsun değil mi?

Siyasi menfaatleri için girmediği kalıp, kılık, atmosfer kalmayan ortağın İP’te senin gibi değil mi?

MHP’nin AK Parti ile kurduğu Cumhur ittifakı hakkında olmadık laf söyleyen, AKP’nin geçmişindeki yanlışlar üzerinden akıllarınca MHP’ye saldıran ortağın İP, 2018 seçimleri sonrası ne diyordu?

İP Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş: “İktidarın Meclis’te tek başına çoğunluğu yok. İttifak kurduğu MHP ile birlikte götürecektir. Ola ki olumsuzluk yaşarsa İYİ Parti ile ittifak olur mu, olmaz mı; onları bilemem ama biz Meclis tıkanmasın, devlet çalışsın noktasında milletin hayrına olan her şeyde elimizi taşın altına koyarız”

İP kurucusu Mehmet Aslan: “Sadece kanun çıkarmakla ilgili Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bir avuç milletvekiline ihtiyacı var. Bunu İYİ Parti’den de alabilir eğer devletin bekası, milletin geleceği ve millet için faydalı bir kanunsa MHP’ye ihtiyacı yok, İyi Parti ile de çıkarabilir”

İP milletvekili ve eski Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan: (AKP ile koalisyon yapma konusu sorulduğunda) “Yaparız. Ben söylüyorum yaparız. Öyle MHP gibi otopark, büfe alıp da koalisyon olmaz. En az 5-6 tane sağlam Bakanlık isteriz”

HD(P)KK’nın yanında sürünen politikalarınızla ne Türk milletine, ne Cumhur ittifakına, ne de MHP’ye bulaşmayın.

Bu siyasi kokuşmuşluk haliniz toplumu gerçekten zehirleyebilir.

Türk milletinin varlığını, geleceğini, birliğini düşünen herkes sizin bu siyasi ihanet ve menfaat çetesi halinizden uzak durması zaruridir.

          “AKP ile koalisyon kurulmazsa çok üzülürüm” diye ağıtlar yakan Kemal Kılıçdaroğlu anladın mı?

En başta da bunu sen yap.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ