Sizden istifa eden de aynısını söylemedi mi?

Sıtkı Şeremetli

Sizden istifa eden de aynısını söylemedi mi?

          Menfaatleri için her değeri satabileceklerini her şart ve zeminde gösteren İP’lilerin Bingöl’de çoban kardeşini PKK’nın bombasıyla kaybeden şehit yakınına ettiği küfür Türkiye’nin en çok tartıştığı gündem olmuş, ortaya konan ahlaksızlığa sağduyulu herkes tepki göstermişti. Bu ahlaksızlığa CHP’nin, İP’in, Davutoğlu’nun, Babacan’ın, Karamollaoğlu’nun bir tepkisi olmamıştı. Oysa bunların hepsi terörist Demirtaş’ın eşinin namusuna yönelik hakaret olduğunda ortalığı yıkmışlardı. İP, şehit yakınına küfür eden Lütfü Türkkan’ı sadece Grup Başkanvekili görevinden alarak hamamın namusunu kurtardıklarını sanıyor ama HDP-terörist Demirtaş ile kurdukları namussuz ilişki hep tartışılacaktır.

Bacısına küfür ettikleri Kürt kökenli şehit yakını Meral Akşener’i ne için eleştirmişti?

          “Benim kardeşimin bütün vücudu parçalandı. Günlerce ayaklarını aradık. Ama HDP’yi, Selo’yu savunan bir kadın bu. HDP ile ortaklık yapıyorsunuz, Demirtaş ile kahvaltı yapmak istiyorsunuz.”

Şehit yakınını bu sözlerinden dolayı provokatörlükle suçluyorlar.

Bu sözlerde yalan, iftira nerede?

HDP ile ittifak yaptınız, terörist Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istediniz, onunla kahvaltı yapabileceğinizi söylediniz.

Şehit yakını sizin HDP, terörist Demirtaş ilişkinize tepki gösterdiği için onu provokatörlükle suçlayıp, küfür ediyorsunuz. Sizin parti kurucusu, milletvekili, il başkanı, belediye başkanı, meclis üyesi olup HDP-terörist Demirtaş ilişkinizi eleştirerek istifa edenlere ne diyeceksiniz?

          İP Kurucular Kurulu üyesi Hediye Akdere: Bölücülerin; Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olduğunu beyan eden, bünyesindeki Ülkücüleri tasfiye eden İYİ partinin toplumdaki karşılığı ortada.

          İP Kurucular Kurulu üyesi Tuğgeneral Ali Aydın: Ellerinde şehit kanı bulunan HDP’yi ‘Kürt siyasi hareketinin temsilcisi’ olarak nitelendirmesi hem yüce Türk milletine hem de yüce Türk devletine gönülden bağlı Kürt kardeşlerimizi derinden yaralamıştır.

          İP Kurucular Kurulu üyesi Hayrettin Barut: Bir Türk milliyetçisi ve hayatını bu uğurda vakfetmiş biri olarak bardağı taşıran son damla bölücü bir partinin Kürt kökenli vatandaşlarımızın siyasi temsilcisi olarak nitelendirilmesi, bu suretle hem Kürt kardeşlerimize hakaret edilmesi hem de bölücülük yapılması kabul edilebilir bir husus değildir.

          Elazığ İP Kurucu İl Başkanı Abdulvahap Erdem: Son olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde eşit şartlarda yarışmak adına Demirtaş’ın tahliyesinin istenmesi ve yine HDP’nin Kürt siyasal hareketinin temsilcisi olarak görülen bir zihniyetle aynı çatı altında olmam mümkün bulunmadığından.

          İP İstanbul İl yönetim kurulu üyesi aynı zamanda Şehit Anaları Derneği Basın Sözcüsü ve Onursal üyesi Beyza Tufan: Akşener’in ‘Kürt hareketinin siyasi temsilcisi HDP’ açıklamasının dil sürçmesi olduğuna inanmak istedik. Ama şuan daha iyi anlıyorum. Evet kadrolarda da bunlar yer alsın deniyordur. Akşener’e şehit aileleri olarak en başından beri destek verdik. Üzgünüz, hayal kırıklığı yaşadık.

          İP Manisa Milletvekili Tamer Akkal: Bu sürecin en başından beri karşı çıktığım; önce iş birliği denen ve sonra adı yine Millet İttifakı olarak değişen bu oluşum bizlerde tedavisi mümkün olmayan bir tahribat yaratmıştır. Bir Türk milliyetçisi olarak terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olan partinin birçok büyükşehirde aday çıkarmayarak bu ittifaka destek olacağını açıklaması, daha önceden düşündüğüm İYİ Parti’den istifa kararımı bugün netleştirmeme sebep olmuştur.

          İP Milletvekili İsmail Ok: Sayın Akşener’in CHP ve HDP işbirliğinden en ufak rahatsızlık duyduğunu ifade eden bir beyanı olmadığı gibi, tam tersine bu konuda şahsımı yaralayıcı ithamlarla sözlerini bitirmiştir. HDP’yi PKK’nın yanına koyuyorsunuz. Peki PKK’nın yanına koyduğunuz HDP’nin CHP ile ittifakından hiç mi rahatsız olmuyorsunuz?

          İP Milletvekili İsmail Koncuk : Akşener ve ekibi seçimleri kazanmak için PKK talebine bile evet der.

          İP Milletvekili Ümit Özdağ : Siyasi omurgasızlarla, HDP’yle masaya oturanlarla, HDP’nin kapatılmasına karşı çıkanlarla, Türk gençlerini aldatanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir.

          İP Milletvekili Tuba Vural Çokal: Parti içinde Türk milliyetçilerinin ve ülkücülerin ikinci sınıf birey yapılmaya ve dışlanmaya çalışılması, söylemlerle eylemlerin birbirini tutmaması ve milliyetçiliğin seçmeni elde tutmaya yönelik bir söyleme dönüşmesi hayal kırıklığına neden olmuştur.

          İP Mardin İl Disiplin Kurulu üyesi Ali İhsan Uğurlu: Şehidimizin emaneti olan yakınlarına ağza alınmayacak şekilde küfretme hadsizliği ve terbiyesizliği cesaretini gösteren hiçbir parti ve milletvekilini, aziz şehitlerimizin kanlarıyla kurulan Meclis’imizde görmek istemiyoruz.

          İP Kurucular Kurulu üyesi Cezmi Polat: Gidilen yolun yanlış, uygulanan politikaların hatalı olduğunu belirttiğimiz uyarı ve değerlendirmelerimizin dikkate alınmadığı, aksine yanlışta ısrar edildiği, Türk milliyetçilerinin onur ve gururunu rencide edecek anlaşmaları imzalayan bir siyasi partide kalmanın ve ısrarcı olmanın kimseye bir şey kazandırmayacağı aşikardır.

          İP Kurucular Kurulu üyesi Prof. Dr. Ahmet Azmi Yetim : Parti kurulurken Türk Milletine verilen sözlerin neredeyse hiç birisi yerine getirilmediği gibi, partilerinden koparılan ilkeli, omurgalı vefalı ve liyakatli ülkücüleri ve yol arkadaşlarını zaman içerisinde partiden dışlanarak siyasetin çöplüğüne atılmıştır.

          İP Kurucular Kurulu üyesi Mehmet Fatih Eryılmaz: Ortaya koydukları ilkeleri ilk kendileri çiğneyenler, çiğnedikleri ilkelerle beraber, ülkenin her yerinde bu harekete umut bağlayan masum insanların umutlarını da yok etmişlerdir. Söylemlerin ve eylemlerin taban tabana zıt bir hale geldiği bu tabloda ahlâklı ve ilkeli siyaset yapmanın imkânsız olduğunu üzülerek gördüm.

          İP Kurucular Kurulu üyesi Reşat Erdoğan: Türk milliyetçiliği fikri, partinin hiçbir politikasında dikkate alınmamıştır. Popülist anlayış parti politikalarının belirlenmesi ve uygulanmasında en belirleyici unsur olmuştur.

          İP Basın-Propaganda Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya: İYİ Parti ve HDP gizli anayasa planladı. Ayrılıkçı, azınlıkçı gruplara müdahale eden bir örgüt İYİ Parti’ye çöreklendi.

***

Bu sözlerle istifa eden daha birçok İP yöneticisi var. Yer darlığından hepsini koyamıyorum. Ama görüldüğü gibi hepsi de bu partide nasıl bir ihanet yaşandığına dair vurgu yapıyorlar. Meral Akşener ve partisinin, HDP ve terörist Demirtaş ilişkisi birçoğunun ortak istifa tepkisi…

Şimdi şehit abisine küfür ve hakaret edenler, beraber yola çıktığı bu kişilerin bu suçlamalarına ne cevap vermişti. Ağızlarını bile açamadılar.

Küfür ettiğiniz şehit yakını malûmu ilâm etmiştir. HDP ve terörist Demirtaş sevdası İP’in normalleşen ihanetleridir. O iğrenç küfrünüz bumerang gibi dönüp sizi vuracaktır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ