Sandıklarımız hep farklı çıktı

Sıtkı Şeremetli

Sandıklarımız hep farklı çıktı

          DYP’de görev yaparken onu bir Türk milliyetçisi sanıyorduk, “Çocuklar Bozkurt işaret yapmayın” dediği, arşivlerde ortaya çıktı.

AKP’ye geçtiği günlerde “Ülkücü Asena AKP’ye geçti” haberleri yapıyorlardı, “Ben eskiden  Ülkücüydüm, şimdi demokratım” dediği ortaya çıktı.

MHP’de iken “Öcalan’ın heykelini dikeceğiz diyenin ellerini kırarız” diyordu. Şimdi terörist Demirtaş ile elleriyle hazırladığı kahvaltı yapma hayali kurduğu ortaya çıktı.

1980 öncesi MHP İl Başkanlığı yapmış abisinden dolayı 1980 olaylarına Başbuğ Alparslan Türkeş’in gözüyle bakar sanıyorduk. Meğerse “1980 öncesi Fethullah Gülen’in dinler arası diyalog modeli uygulansaydı sağdan-soldan ölümler olmazdı” diyerek Fethullah Gülen’in gözüyle baktığı ortaya çıktı.

Yıllarca “Balkan kızı” olarak biliyorduk meğerse babasının ailesi Diyarbakır’dan Yunanistan’a göç edenler çıktı.

6 ay yaptığı İçişleri Bakanlığı dönemini “PKK ile mücadelede efsane bakan” diye pazarlıyorlardı. Terör örgütü PKK’nın uzantısı HDP’yi “Kürtlerin siyasal temsilcisi” gören ve HDP ile yerel seçim ittifakı yapan çıktı.

Daha neler çıktı neler de…

Biz en son “28 Şubat’ın sahte kahramanı ve demokratı” çıkmasına değinelim. Muhafazakâr kesimlerde 28 Şubat’ın kahramanı olarak anılıyordu. Allah var, biz de onu böyle sanıyorduk.

Millî Güvenlik Kurulu’nun 28 Şubat 1997 tarihindeki kararları sonrası 32. Gün isimli programda gazeteci Mehmet Ali Birand’ın sorularına verdiği cevaplara bakınca hiç öyle “28 Şubat’ın kahramanı” olacak biri olmadığı ortaya çıktı.

Mehmet Ali Birand ile arasında geçen şu diyaloğa bakınca “28 Şubat’ın kahramanı olacak ne yapmış ki?” diye herkesin sorgulaması başladı.

Akşener: Ben imza attım Milli Güvenlik Kurulukararlarına, orada katılanlardan birisi olarak. Gönülden inanıyorum, uygulanacak. Uygulanması gerektiğine de gönülden inanıyorum. Eğer bir rezervim olsaydı orada konuşurdum.

Birand: Uygulanmasa bırakır mısınız hükümeti?

Akşener: Başka çaresi yok, uygulanacak!

Birand: Uygulanmadığını gördüğünüz takdirde istifa eder misiniz?

Akşener: Şimdi bakın, İçişleri Bakanı olarak ben, benim görev alanıma düşen ki, büyük bir çoğunluğu da bize düşüyor bu işin. Milli Güvenlik Kurulu kararlarının Milli Eğitime düşen var, Diyanet’e düşen var,Adalet Bakanlığı’na düşen var. Şimdi Adalet Bakanlığı çalışıyor. Onlar da bir genelge yayınladı. Ben uygulayacağım. Milli Güvenlik Kurulu kararları uygulanacak.

Birand: Kıyafet yasası mesela en kolay uygulanacak olan.

Akşener:Evet

Birand:Ve bir türlü uygulanamıyor.

Akşener:Uygulanacak, göreceksiniz uygulanacak.

Mevlana’nın “Ya olduğun gibi görün yada göründüğün gibi ol” sözünü sürekli bu ablaya hatırlatmak gerekiyor demek ki.

Daha olduğundan farklı neler göreceğiz neler…

         “İYİ Parti’yi CHP ve HDP ile yanyana getirme çabasını çirkin, saygısız ve çok ayıp buluyorum” dedikten bir yıl sonra önce CHP ile genel seçim ittifakı, 2 yıl sonra da HDP ile yerel seçim ittifakı yapmış birinin çirkin, saygısız ve ayıp algısı farklı olduğu için onda sandığımız hiçbir konu bizi şaşırtmaz

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ