Devri zillette neler olacak?

Sıtkı Şeremetli

Devri zillette neler olacak?

Her ne kadar güneşin akşamdan doğması kadar imkânsız olsa da, zillete iktidar verilmesi durumunda neler olacağı, bizzat kendi itirafları ile birlikte ve bütün çıplaklığı ile şimdiden ortaya çıkmıştır. Daha ortada hiçbir şey olmamasına rağmen, Cumhurbaşkanlığı Yardımcılıklarını paylaşıyor, bakanlıkları kendi aralarında dağıtıyorlar. Ve bunu HDP gibi ihanetin ta kendisi, terörün bizzat odağı olan bir partiyle birlikte, hatta onu merkeze alarak yapıyorlar. Başka hiçbir şeye gerek kalmadan, böyle bir hükümetten, böyle bir siyasetten bu ülkeye zerre kadar bir fayda gelebileceğini düşen varsa, aklına şaşarım. Bırakın ortaya herhangi hayırlı bir iş çıkmasını, bunlar 6 ay içinde bütün vatan-millet düşmanlarına yol verir, ülkeyi lime lime doğrar, yağmalar ve yok ederler.

HDP NEDİR?

Bu söylediklerimizde en küçük bir abartı yoktur. Hatta eksiği vardır. Olanlar, olacakların ispatıdır. Siz bugüne kadar HDP’nin bu ülke ve milletin menfaatine olacak bir şeyin içinde olduğunu gördünüz veya duydunuz mu? İstisna cinsinden tek bir örnek gösteremezsiniz. Tam tersine, terör savunur, milli birliğe saldırır, bölünmez bütünlüğe kasteder, Anayasa’yı yok sayarlar. Millet, devlet ve üniter yapıya düşmandırlar. Daha net ve doğru bir ifade ile Anayasa’nın değiştirilemeyeceği gibi, değiştirilmesi teklif bile edilemeyecek ilk 4 maddesi, bunların hedefindedir. Bunların sırtını dayadığı, talimat aldığı terör örgütü PKK yıllardır bunun için kan dökmekte, bebekleri katletmektedir. CHP, İP ve diğerleri işte bu HDP ile iş birliği yapıyor, iktidar hayalleri kuruyorlar. Böyle bir ihtimalin gerçekleşmesi durumunda bu HDP’ye Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ve bakanlık vermeyi taahhüt ediyorlar.

MEŞRUİYETİ OY DEĞİL HUKUK SAĞLIYOR

Dünyada terörün bizzat kendisi olmuş bir partinin siyaset yapmasına izin verildiğinin bir tek örneği yoktur. Bu bir yanlışın ötesinde, ivedilikle hâlledilmesi gereken ağır bir sorundur. Hukuk gereğini mutlaka ve daha fazla geç kalmadan yapmalıdır. Hiç kimse, HDP şu kadar oy alıyor diyerek, bu terör partisine bir meşruiyet sağlamaya ve temize çıkarmaya kalkışmasın. Bir partinin meşruiyetini sağlayan aldığı oy oranı değil, Anayasa’ya, hukuka, kanunlara bağlılık, edilen yemine sadakattir. Dolayısı ile HDP ile iş birliği yapan, onlara taahhütte bulunanlar da en az bu terör partisi kadar vebal altındadır. Bu dün de böyleydi, bugün de böyledir, yarın da değişmeyecektir. Siz, bu HDP’yle nereye varacağınızı zannediyorsunuz? Ele geçirdikleri belediyelerde ne yaptıklarına Türk milleti bizzat şahittir. O belediyelerin bütün imkânlarının terör örgütünün dağdaki eli kanlı katillerine tahsis edildiğini görmediniz mi? Seçilmiş olmaları, onların bu ihanetleri yapmalarını mazur gösterebilir mi? Nitekim, hukuk işlemiş ve hepsi hak ettikleri şekilde yargı önüne çıkarılmışlardır.

İHANET ORTAKLIĞI

HDP’ye bakanlık verilmesi demek, Kandil katillerine ülkenin teslim edilmesi demektir. Bu kadar net, bu kadar kesin, bu kadar açıktır. Bunu bırakın planlamayı, taahhüt etmeyi, aklına getiren, söyleyen ve teklif eden dahi bize göre teröre yardım ve yataklık etmektedir. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmakta, Türk milletini derinden yaralamaktadır. Neresinden bakarsanız bakın, neyi ölçü alırsanız alın, Cumhur İttifakı’nı geçebilmek için HDP’ye sarılmak sadece bir zavallılık değil, aynı zamanda kelimenin tam anlamıyla ihanettir.

HANİ KARŞI ÇIKIYORDUNUZ?

Hani siz Başkanlık Sistemi’ne karşıydınız? Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem istiyordunuz? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni kabul etmekle kalmadınız, bir de sistemi kendinize göre şekillendirip, aranızda pay ettiniz! Böyle bir ihtimalin neredeyse imkânsız olduğunu biliyorum ama velev ki bunlar iktidar olsunlar. Buraya yazıyorum, bugün güya karşı çıktıkları, yerden yere vurdukları Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne herkesten daha çok sarılıp, daha çok sahiplenip, daha sıkı şekilde hayata geçirecekleri iki kere ikinin dört ettiği kadar kesindir. Daha bugünden bunu yapıyorlar.

İŞLERİ GÜÇLERİ FİTNE ÇIKARMAK

Zilletin neresinde tutsanız elinizde kalıyor. Karşımızda bir alternatif yok, bir karanlık var. Ne bir samimiyetleri, ne ciddiye alınacak bir tarafları mevcut. İşleri güçleri fitne çıkarmak, karalamak, vatan-millet düşmanlarını sevindirmek ve ümitlendirmek, kriz ve kaos aramak, olağanüstülüğe yatırım yapmak. Siz zilletin ortağı olan hiçbir partiden, bu ülkenin ve milletin meselelerine yönelik ciddi, tutarlı, ayağı yere basan, Türkiye ve dünya gerçekleri ile örtüşen bir çözüm önerisi duydunuz mu? Tam tersine, çözümsüzlüğü taahhüt ediyor, teröre yatırım yapıyorlar. Bu hâlleriyle de Türk milletinin kendilerine inanmasını, güvenmesini ve iktidar vermesini bekliyorlar. Bunlar Türk milletini ne zannediyor, nasıl bu kadar ileri gidebiliyorlar çok merak ediyorum. Hadi yenilmeye doymadınız, sayı saymasını da mı bilmiyorsunuz?

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ