PKK’YI akladılar FETÖ’ye kucak açtılar

Sıtkı Şeremetli

PKK’YI akladılar FETÖ’ye kucak açtılar

Kadir  YILDIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İP Başkanı Meral Akşener aynı gün farkı televizyon kanallarına konuk oldular. PKK’yı aklama yarışına giren ittifak ortakları sözde ‘soykırım’ ifadeleri üzerinden araları açılan HDP’nin gönlünü almaya çalıştı. Her iki isim de 15 Temmuz darbe girişimi üzerinden FETÖ’cüleri savundular. Kılıçdaroğlu Altan kardeşler ve Ilıcak’ı korurken, Akşener de içeride yatanların ‘gariban’ olduğunu söyledi.PKK’YI akladılar FETÖ’ye kucak açtılar

03.05.2021 10:00 

Kadir Yıldız / TÜRKGÜN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 yıl 8 aylık hapis cezası Yargıtay tarafında onanan ve terör soruşması kapsamında yargılaması devam eden terörist Selahattin Demirtaş’ı savunmayı sürdürdü. Kılıçdaroğlu, Demirtaş’a ‘haksızlık’ yapıldığını belirterek “İçeride boşu boşuna yatıyor” dedi.

‘DEMİRTAŞ BOŞU BOŞUNA YATIYOR’

KRT TV yayınında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu’nun Atatürk üzerinden Selahattin Demirtaş’ı savunması ise dikkat çekti. Terörist Demirtaş’ın haksız bir şekilde içeride yattığını ve sorumlusunun hükümet olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, ‘Burası Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’dir sana pabuç bırakmaz’ diye konuştu. Terörist Selahattin Demirtaş ve 15 Temmuz yargılamalarına değinen Kemal Kılıçdaroğlu, “Neden bu kadar uzun süre içeride kaldılar? Bazıları ellerini kollarını sallayarak geziyorlar halen. Gazeteci olarak görüp görmemem değil konu. Selahattin Demirtaş da Osman Kavala da dahil olmak üzere pek çok haksızlık var. Boşu boşuna yatıyorlar içeride” ifadelerini kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu daha önceki bir çok konuşmasında terörist Selahattin Demirtaş’ı savunmuş ve içeride yattığı süreninin göğsünde taşıyacağı şeref madalyası olduğunu söylemişti.

FETÖ’YE KUCAK AÇTILAR

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İP Başkanı Meral Akşener katıldıkları TV yayınında FETÖ’ye sahip çıktılar ve tutuklu bulunanları aklamaya çalıştılar. KRT TV’de Kılıçdaroğlu’na yöneltilen “Size de sert eleştiriler var. Mesela, Fetullahçı örgütün ve kumpas dönemlerinin en başta gelen mimarlarından Taraf denen gazete bozuntusunun yönetmeni Ahmet Altan ve yine o Fetullahçı örgüte hizmet eden Nazlı Ilıcak’a neden sahip çıkma gereği duydunuz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” demekle yetindi.

Sunucunun, “Siz bu insanlara haksızlık yapıldığını mı düşünüyorsunuz?” sorusuna ise CHP lideri, “Evet. Neden bu kadar uzun süre içeride kaldılar?” yanıtını verdi. Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra da ‘kontrollü darbe’ ifadesini kullanmış ve 1milyon insanın suçsuz yere cezalandırıldığını söylemişti. Ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminden 5 ay sonra Adana mitinginde FETÖ’den hüküm giyen Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak’ı CHP’lilere alkışlatmıştı.

 

TERÖRİST DEMİRTAŞ 142 YILLA YARGILANIYOR

HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 5 ayrı ilde 12 dosya açıldı. Pek çok suçtan hapis cezasına çarptırılan Demirtaş, 142 yılla yargılanıyor. Yasin Börü ve 36 insanın vahşice katledildiği 6-7 Ekim olaylarının fitilini ateşledi. Ayrıca yatığı birçok konuşmasında terör örgütü PKK’yı ve elebaşını övmüş, özerklik ifadeleri ile Türkiye’nin üniter devlet yapısını bozmaya yönelik söylemlerde bulunmuştu.

‘HDP ÜZERİNDEN TEST EDİLİYORUZ’

İP Başkanı Meral Akşener yaptığı açıklamalara PKK’yı Kürtler ile eşitleyerek aklamaya çalıştı. HDP’ye söylenen ağır sözlerin Kürtlere söylendiğini düşünen Akşener ‘HDP üzerinden bizi test ederek Kürtlere hakaret ediliyor’ dedi. Haber Türk TV yayınında soruları yanıtlayan Meral Akşener HDP ile yaptıkları ittifakı meşrulaştırmak için Kürt kökenli vatandaşlarımızın tamamını PKK ile ilişkilendirmeye çalıştı. Yaptığı açıklamada, “Acı olan ne biliyor musunuz? İYİ Parti ve Meral Akşener, HDP üzerinden hep test edilir oldu. HDP ile Meral Akşener’i, İYİ Parti’yi terbiye, test edeyim derken, Kürtlere hakaret ediliyor bu ülkede” diye konuştu. HDP’yi Kürtlerin temsilcisiymiş gibi lanse ederken PKK’nın uzantısı olan kravatlı uzantılarını aklamaya çalıştı.

‘GARİBANLAR İÇERİDE’

İP Başkanı Meral Akşener ise Haber Türk TV programında 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan gelişmeleri hukuk eleştirileri üzerinden değerlendirdi. Darbe girişimi sonrası garibanların tutuklanıp hapse atıldığını söyledi. 15 Temmuz hain ve kanlı darbe girişimini aklamaya yönelik sözleri sosyal medyada büyük tepki topladı. Akşener darbe sonrasında büyükbaşların yurtdışına kaçtığını ve şuan tutuklu olanların ise garibanlar olduğunu söyledi. Akşener hukuk eleştirileri üzerinden yaptığı değerlendirmede, ‘15 Temmuz darbesinde de aynı şey oldu. Esas büyük başlar yurtdışına kaçtı, içeride yatanlar garibanlar’ dedi. Akşener’in 15 Temmuz darbe girişimine bizzat katılan ve çatı davasında yargılanıp müebbet hapse mahkûm edilen darbecilerin hangisini gariban olarak gördüğü ise kafalarda soru işareti bıraktı.

 

KÜRTLERE HAKARET ÜSTÜNE HAKARET

Kürt kökenli vatandaşlarımızı PKK ile irtibatlandırmaya çalışarak hakaret eden Akşener dur durak bilmedi. Konuşmasının devamında yaptığı açıklama ise çok dikkat çekiciydi. Akşener, “Ben Güneydoğu’yu gerçekten bilen Batı’da doğmuş politikacılardan birisiyim. Ben evlerde kalırdım. Çoğunuzun tanıdığı isimlerin evinde kalırdım. O evlerde nasıl karşılarlar sizi biliyor musunuz? Kocasız, yalnız gitmişseniz, evin en büyüğü, yaşlı kadın, yere yatak serilir, orada yaşlı kadın yatar, odanın kapısının dışında sandalyede bir genç elinde sopa ile sizi korumak için bekler” dedi.

Akşener’in burada neyi kastettiği merak konusu haline geldi. ‘Kocasız giden kadın’ ve ‘elinde sopa ile kapının önünde korumak için bekleyen genç’ imalarıyla ne demek istedi? Kapıdaki genç kimi kimden korumak için bekliyordu? Terör dolayısı ile koruyorsa elinde sopa değil silah olması gerekmez miydi? Yoksa bu korumanın altında başka bir ima mı yatıyordu? Bu sorular Akşener için açıklık getirilmesi gereken cümleler olarak kaldı.

HDP’Yİ AKLADI, DEMİRTAŞ’LA KAHVALTI PLANLADI

Meral Akşener 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinden önce Cumhurbaşkanlığı yarışının eşit şartlar içinde yapılması gerektiğini söyleyerek terörist Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istemişti. Akşener 24 Haziran seçimlerinden sonra yaptığı açıklamada da HDP’yi ‘Kürt hareketinin siyasi temsilcisi’ olarak tanımlamış ve bu tanımlama partisinden birçok istifa yaşanmasına yol açmıştı.

Terörist Selahattin Demirtaş’ın kahvaltı çağrısına olumlu yanıt veren Meral Akşener kapısının açık olduğunu belirterek kahvaltı masasında buluşmaya hazır olduğunu açıklamıştı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ