CHP beslemesi olunca gelen-giden aşağılıyor!

Sıtkı Şeremetli

CHP beslemesi olunca gelen-giden aşağılıyor!

Daha önce CHP’li Bülent Tezcan, Akşener’in yardımcısı Koray Aydın’a “Haddinizi bilin! Sizin varlık nedeniniz biziz!” diyerek, CHP’li İlçe Başkanı İbrahim Turan “İYİ Parti kim? Sokağın çöpçüsü bunlar. Sokağın çöpçüsü” diyerek İP’e bakış açılarını ortaya koymuştu. Bu sözleri siyasi menfaatleri için yutan Meral Akşener “İYİ Parti’yi CHP ve HDP ile yan yana getirme çabasını çirkin, saygısız ve çok ayıp buluyorum” dediği halde gidip terör örgütlerinin yuvası haline gelen CHP ve terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile ittifak yaptı.

Barajı aşamadığı halde CHP sayesinde meclise girebilen İP’in CHP’ye muhtaçlığı bilindiği için gelen-giden CHP’li bunları aşağılamaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içinde de CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “İYİ Parti’nin varlığı Cumhuriyet Halk Partisi sayesindedir” diyerek bu partinin CHP sayesinde yediğini-içtiğini başına kakarak besleme muamelesi yaptı.

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan’ın “İYİ Parti, size söylüyorum: Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka, HDP ve PKK’ya içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP’nin oylarıyla oturuyorsunuz. Bu ittifakta, CHP ile yaptığınız ittifakta HDP’nin oylarının etkisi vardır. Ne yapacaksınız şimdi? Ne diyeceksiniz şimdi buna?” sözlerini yalayıp-yutanlar CHP’ye bir tavır gösterebilir mi? CHP’ye muhtaçlar ve CHP’nin her ihanetini bu yüzden destekliyorlar. CHP’nin apaçık ortada olan terör örgütleriyle ilişkilerine hem susuyor hem de destek veriyorlar. CHP’nin ne kadar ihanet politikası varsa CHP’ye yalakalık için onları meşrulaştırmaya çalışıyorlar.

Dikkat edin, CHP hangi ihaneti gerçekleştirirse, hangi yanlışı yaparsa CHP’lilerden önce bunlar sözcüleri ve trolleri aracılığıyla hemen savunmaya geçiyorlar. CHP sayesinde mecliste olan bu partinin, CHP’nin gözüne girebilmek için yapmadığı şirinlik, atmadığı takla kalmamıştır.

CHP ve HDP ile yanyana gelmeyi “ayıp, çirkin, saygısız” bulan Meral Akşener aylar sonra bu düşüncesini ne karşılığı değiştirmişti? Bunun cevabını her iki parti de çok iyi biliyor. CHP’liler de bunların farkında olduğu için, bunların talepleri arttığı vakit anında “Varlık sebebiniz CHP” diye aşağılıyorlar. Kesinlikle Çanakkale Belediyesi’nden de İP’e 2 müdürlük, 3 şeflik istemişler, CHP’li Belediye Başkanı’nı bunaltmışlardır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Genel Başkan Yardımcısını “Müdür” olarak gönderen Meral Akşener, Çanakkale Belediyesi’ne de Genel Başkan Yardımcısı Mithat Can’ı “Müdür” olarak göndermek istediyse…

Hadi diyelim AK Parti ve MHP 15 Temmuz öncesi siyasi manada kanlı-bıçaklı bir haldeydi. 15 Temmuz sonrası milli konularda birliktelik adına yanyana geldi. Terörle mücadeledeki başarı ortada, Karabağ zaferi ortada, Akdeniz’deki milli duruş ortada, emperyalist güçlere rağmen sınır ötesindeki operasyonlar ortada ve daha birçok konuda başarılı çalışmaları ortaya koymaya devam ediyorlar.

Meral Akşener CHP ve HDP ile neyi başarmıştır? Neyi olacak İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Adana, Ankara Belediyelerini kazanıp, buralardan 2 müdürlük, 3 şeflik kadrosu alıp, bunların ihanetlerini savunma başarısını göstermiştir. Bunu da sonuna kadar yapmaya devam edecektir.

CHP’nin İyi Parti’ye “besleme” muamelesi yapması, İyi Parti’nin bu duruşu sürdüğü müddetçe devam edecektir. Görüldüğü gibi İP’in bundan hiçbir rahatsızlığı yoktur. Bu partinin çoğu MHP’den “milletvekili, belediye başkanı olamadım” diye giden tiplerden oluştuğu için bunlar için öyle ideolojik duruş, inanç falan önemli değildir.

CHP bunları milletvekili, belediye başkanı, belediye meclis üyesi, belediyelerde şef ve müdür yaptığı sürece bunlar siyasi ve kişisel menfaatlerine bakacaktır.

Ömrüne beş parti sığdırmış olan, DYP’de iken “Bozkurt işareti yapmayın” diyen, AKP’nin kurucusu üyesi olduğunda “Eskiden Ülkücüydüm, şimdi demokratım” diyen, MHP’ye geçtiğinde “Balkan Kızı, Asena” olan, İP’i kurduğunda “Diyarbakırlı olup, HDP’yi Kürtlerin temsilcisi olarak gören” ve CHP-HDP ikilisiyle ittifak yapan Meral Akşener’in önderliğinde olsa olsa siyasi menfaatler peşinde koşmak söz konusu olur. Öyle içlerinde “Milliyetçiyiz, Ülkücüyüz” pozları verenlere de bakmayın, beş paralık olmuş itibarlarını bu kutsal sıfatlarla perdelemeye çalışıyorlar.

Bunların içinde bir tane şerefi, haysiyeti olan varsa buyursun CHP’nin terör örgütleriyle olan ilişkisine tepki göstersin. Tunç Soyer’in, Ekrem İmamoğlu’nun, Sezgin Tanrıkulu’nun, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Canan Kaftancıoğlu’nun ve diğer HD(P)KK sevdasına, terörist Demirtaş aşkına çıkıp tepki göstersinler…

Ne tepkisi? Yavuz Ağıralioğlu gibi adamlar “AİHM karar gereği Türkiye’yi zor durumda bırakmayın ve Selahattin Demirtaş’ı hemen serbest bırakın” diyorlar…

Siyasi menfaatleri için yaşayan Meral Akşener ise geçmişte kendisine “geçmişin kirli siyasetçisi” hitabında bulunup “Kişisel olarak ben, Meral Akşener’in geçmişteki, namussuz ve aktif siyaset yaptığı dönemlerdeki duruşunu unutmayanlardanım” diyen tüm terör örgütlerine sevdalı Canan Kaftancıoğlu için “Değerli İl Başkanım” diye hitap ediyordu geçtiğimiz hafta…

CHP beslemesi, HDP yancısı bu partiden başka bir sonuç beklemek mümkün değildir. Kendileri de varlık sebeplerinin CHP olduğunu bildikleri için her lafı yuta yuta yollarına bakacaklardır. Çanakkale Belediye Başkanı yarın bunları çağırıp iki müdürlük, 3 şeflik verirse üste bir de bunlar özür dilerler…

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ