Türkiye deprem haritası

Türkiye deprem haritası

 Türkiye deprem haritası: AFAD ile Türkiye deprem tehlike haritası ve fay hatları geçen şehirler

Bu sabah Van deprem ile sarsıldı. Gelen son dakika haberine göre İran sınırımızda meydana gelen deprem Van’da da hissedildi. Türkiye, bugüne kadar dünyanın en şiddetli depremlerinden bazılarına maruz kaldı. 1999 yılının Ağustos ayında, 7.6 büyüklüğündeki deprem binlerce insanın ölümüne neden oldu ve on binlerce insan evsiz kaldı. Türkiye’de aktif fay hatları son dönemlerde hareketlilik gösterdiği için, vatandaşlar için Türkiye deprem haritası da merak konusu oldu. Peki, hangi şehirlerde ve bölgelerde deprem fay hattı var? Haberimizde, Türkiye deprem haritası ve fay hattı haritası bilgilerine ulaşabilirsiniz. İşte, İran’da yaşanan ve Van’da da 8 kişinin ölümüne neden olan deprem sonrası merak edilen ve AFAD tarafından paylaşılan Türkiye deprem tehlike haritası…

Son Dakika Haberi… Türkiye deprem haritası: AFAD ile Türkiye deprem tehlike haritası ve fay hatları geçen şehirler

Sabah saatlerinde İran’da meydana gelen şiddetli deprem ülkemizde de paniğe neden olurken, acı haber öğle saatlerinde geldi ve 8 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bildirildi. Yaşanan depremin ardından Türkiye deprem haritası, vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Türkiye’de birçok aktif fay hattı bulunuyor. Bu fay hatları da zaman zaman hareket ederek şiddetli ve ölümcül depremlere neden oluyor. 1999 yılında yaşanan Ağustos depreminde 17.000’den fazla insan öldü ve 45.000’e yakın kişi yaralandı. 21. yüzyılda, depremler Türkiye’de devam ederken, yer yer can kayıplarına da neden oluyor. Peki, Türkiye deprem haritası nasıl ve hangi şehirlerin altında fay hattı bulunuyor?

TÜRKİYE DEPREM HARİTASI

Depremleri tahmin etmek çok zordur, ancak depremlerin gerçekleştiği yerlere giderken hazırlıklı olmak ve nasıl güvende kalacağını bilmek önemlidir.
İşte Türkiye’deki depremler hakkında bilmeniz gerekenler ve Türkiye deprem haritasI

fay hatları geçen şehirler

Son Dakika Haberi… Türkiye deprem haritası: AFAD ile Türkiye deprem tehlike haritası ve fay hatları geçen şehirler

Türkiye’de depremler en çok hangi bölgeyi vuruyor?
Türkiye‘nin ana deprem faaliyet kaynağı kuzeyde, batıdan doğuya doğru uzanan ve İstanbul’un güneybatısında yoğunlaşan bir dizi fay hattından gelmektedir. 1999 ve diğer birçok büyük depremlere neden olan fay hattı buydu.

TÜRKİYE DEPREM TEHLİKE HARİTASI İLE İLİGLİ AFAD’IN YAYIMLADIĞI VERİLER

En son 1996 yılında yürürlüğe giren Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası, AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yenilenmiş, 18 Mart 2018 tarih ve 30364 sayılı (mükerrer) Resmi Gazete’ de yayımlanmıştır. Yeni harita 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Yeni harita en güncel deprem kaynak parametreleri, deprem katalogları ve yeni nesil matematiksel modeller dikkate alınarak çok daha fazla ve ayrıntılı veriyle hazırlanmıştır. Yeni haritada, bir önceki haritadan farklı olarak deprem bölgeleri yerine en büyük yer ivmesi değerleri gösterilmiş ve “deprem bölgesi” kavramı ortadan kaldırılmıştır.

Deprem tehlike haritası RİSK haritası değildir. RİSK haritası olması için bu tehlike haritası üzerinde yapıların, nüfusun deprem anında etkilenme durumunu bilmek, ekonomik kayıpları saptamak ve depremin çevreye vereceği zararları hesaplayıp bu zarar ve kayıp sonuçlarını gösteren harita oluşturmak gerekir.

Yeni harita, AFAD Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) tarafından desteklenen ²Türkiye Sismik Tehlike Haritasının Güncellenmesi² başlıklı proje ile kamu ve üniversite işbirliği kapsamında hazırlanmıştır.HABER 7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ