2020 Yılı Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinin Son Müteşebbis Heyet Toplantısı Yapıldı

2020 Yılı Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinin Son Müteşebbis Heyet Toplantısı Yapıldı
  • Manşet
  • 30 Aralık 2020 11:45
  • 631

2020 Yılı Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinin Son Müteşebbis Heyet Toplantısı Yapıldı

Vali Hasan Şıldak, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısına katıldı.
Sanayi Odası Rona Yırcalı Toplantı Salonunda yapılan 2020 yılının son toplantısına Vali Şıldak’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey ve Pakize Mutlu Aydemir, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Nazmi Yarış ve AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran katıldı.
Toplantının ilk bölümünde Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay’ın katılımı ile Gümrük Müdürlüğü protokolü imzalanırken, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hakan Büyükdede’nin video konferans yöntemiyle katılımıyla da Atık su Arıtma Tesisi’nin yapım sözleşmesi imza altına alındı.
Vali Hasan Şıldak toplantıda yaptığı konuşmasında; “Bugün iki imza attık, ikisi de çok önemliydi. Ama bunun ötesinde anlam taşıyan bazı gelişmeleri de Organize Sanayi Bölgemiz özelinde yaşadık. Ben de bu gelişmelerden heyecan duyuyorum. Organize Sanayi Bölgesi şehrimiz için çok önemli. Balıkesir tarım, kültür, turizm ve eğitim şehri diyoruz. Ama aynı zamanda bir sanayi şehridir. Buna şahitlik etmek isteyenlerin görmesi gereken bir yer. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi, diğer organize sanayi bölgelerimizle birlikte ilimizde kurulmuş, faal olan ve faaliyete geçmeye hazırlananlarla birlikte yolunda en güçlü şekilde yürüyor. Bugün atılan bu iki adım bizi bu manada daha da güçlendirecektir. Bunlardan bir tanesi Gümrük Müdürlüğünün burada kurulmasıdır. Gümrük, Lojistik Köy ile birlikte çok anlamlı bir yatırım oldu. Yine atıksu arıtma tesisinin hayata geçecek olması, ikinci OSB ile birleşmemiz çok anlamlı bir süreç. Bu kapsamda burada gerçekleştirilen işler düşünüldüğünde Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinin mevcut alanının ötesine geçip üç etaplı genişleme hamlesinin de sonuçlanmasıyla birlikte inşallah burası ülke düzeyinde parmakla gösterilebilecek OSB alanına kavuşmuş olacak. Yönetimimizle, güçlü kadromuzla ve buraya yeni adım atacak sanayicilerimizle ülkemizin gururu olacak bir tabloyla karşılaşacağız diye düşünüyorum. 1977’lerde başlayan serüven son yıllarda hızlanarak koşar adım bir maratona dönüşmüş durumdadır. Bu süreçte görev alan, sorumluluk üstlenen, gerek son dönemde yönetimimizde bulunan Sanayi Odası Başkanımız, Ticaret Odası Başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız, değerli sanayicilerimiz, bütün müteşebbis heyetimiz ve şimdiye kadar bu adımların güçlenmesinde katkı sağlayan bütün yöneticilerimiz ile sanayicilerimizi şükranla anıyoruz, teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
Ülke olarak pandemi döneminde de yatırımlara ara verilmeden devam edildiğini dile getiren Vali Şıldak; “Ülkemiz hakikatten güçleniyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde örnek bir pandemi yönetimi sergiliyor. Ülkelerin; yakın coğrafyamızda ve dünyanın dört bir yanında sıkıntılar yaşadığı, krizlere sürüklendiği bir dönemde Türkiye Cumhuriyeti hem bu süreci çok iyi yönetti hem de yatırımlarına da hiç ara vermedi. Her gün, her hafta bir yerde önemli bir mega projenin ya açılışı yapılıyor ya da temeli atılıyor. Bugün burada da yapılacak olan girişimler ve önümüzdeki süreçte OSB olarak gerçekleştireceğimiz faaliyetler bunun bir başka örneğidir. Ülkemiz aynı zamanda bunları yaparken bir taraftan da içeriden ve dışarıdan yapılan bütün yıpratma hamlelerine göğüs geriyor, terörle mücadele ediyor. Büyük devlet olmanın başka izahı yoktur. Büyük devlet, dünya devleti olmak işte böyle bir şeydir. Emeği geçen, üretime, istihdama yansıyacak olan hamlelere destek veren başta milletvekillerimiz olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, yeni yılın pandemiden uzak, sağlık ve mutluluk getirmesini, hepimize bereket, bolluk, ilimize ve ülkemize huzur getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ