BUDUR PEYGAMBERİN ÖVDÜĞÜ TÜRKLER, YA ALLAH, BİSMİLLAH, ALLAHÜ EKBER!

Merhum Mustafa Kemal Atatürk’ün anlam ifade eden şu sözleri ile başlamak istiyorum: “Hiç şüphe etmemelidir ki yeni Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri burada atıldı. Ebedî hayatı burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçuşan şehit ruhları, devlet ve cumhuriyetimizin ebedî muhafızlarıdır.”

Bugün; Büyük Hakan Sultan Alparslan’ın, ardında onurla yürüyen Türk’ün Malazgirt’te Cennet Vatan’ın kapısını açtığı gündür. Bugün; Türk’ün cümle cihana, Ya İstiklal Ya Ölüm diye haykırdığı, Başkumandan Mustafa Kemal Paşa’nın Dumlupınar’da Türk’çe duruşla, abideleştiği gündür.

MHP Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Sayın Prof. Dr. E.Semih Yalçın diyor ki: “Malazgirt Zaferi, bin yıllık kardeşlik hukukunun tescillendiği, birlik ve beraberlik olgusunun perçinlendiği olağanüstü bir tarihi hadisedir.”

Ağustos Türk’ün Zafer Ayıdır. Anadolu’yu yurt tutan Sultan Alparslan’ın kararlılığı ile Milli Vicdan dimdik ayaktadır.

MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Sayın İzzet Ulvi Yönter diyor ki: “Malazgirt Zaferi , Anadolu’nun vatan payesi aldığı, Türk milletinin geleceğinin güvenceye alındığı kahramanlık beratı, fedakarlık abidesi, stratejik aklın marifeti, istikbalin harcı ve havisidir…Kutlu olsun…Sultan Alparslan’ı, aziz ceddimizi hürmet ve rahmetle anıyorum…”

Merhum Ebulfez Elçibey Diyor ki: “Türk dünyasını kurduğumuz gün bayram, bayram olacaktır.”

Sarsılmaz bir kararlılıkla, bağımsız Türk Devleti’ni yaşatma iradesini gösteren Milli Siyaset, omuz omuza sürdürülmektedir.

MHP İstanbul İlçe Başkanı Sayın Suat Yılmaz diyor ki: Türk tarihinden süzülerek gelen, Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Ya İstiklal ya ölüm” fikri ile tevekkül zikridir Anadolu’da Türk’ü ayakta tutan..!

Biz Türklerin buluşma yerleri hep aynı, ya Er meydanın da kesişir yollarımız ya da o Yiğit Erlerin ölümsüzlüğe giden kabirleri başında..!

Rüyamda Sultan Alparslan’ı Gördüm… Tarih 25-26 Ağustos 1922 gecesi. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa, emir eri Hasan Ünal’ı çağırdı. “Çay demle, paşaları çağır” dedi. Fevzi, İsmet ve diğer paşalar geldi. Onlara, “Rüyamda Sultan Alparslan’ı gördüm. Evladım bu taarruzu 26 Ağustos’ta başlat.

26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi’yle vatan kurduk, 26 Ağustos 1922 Büyük Taarruz’la vatan kurtardık. Ağustos zafer ve vatan ayıdır. Sultan Alparslan’ı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kutlu ceddimizi, aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Zaferlerimiz mübarek olsun.

Malazgirt 948 yıl sonra yeni bir vuslata, zafer anısının yüksek vakarına şahitlik edip sahne olacaktır. Romen Diyojen’in torunları titreyin, Türklüğün beka umudu, Türkiye’nin beraberlik ufku Dedesi Alparslan’ın emanetlerini yad etmek, zalime meydan okumak için Malazgirt’te…

Alparslan, 26 Ağustos 1071’de Anadolu’yu Türk yurdu yaptı…

Atatürk, 26 Ağustos 1922’de Anadolu’nun Türk yurdu olduğunu hatırlattı…

Türkün başbuğlarına selam olsun. Allah’ım Türk senin hak dinini benimsedi, yüceltti! Sende Türke sahip çık, yücelt!

Seyyit Ahmet Arvasi Diyor ki: Beş bin yıldır Rabbine lafla değil, kanla ibadet ederler. Bilerek yaşar, severek ölürler. İşte bu kutlu ırka TÜRK denir.

Zakir Tercan

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ