Kandil’in kaktüsü olmuş ama yüzsüz!

Sıtkı Şeremetli

Kandil’in kaktüsü olmuş ama yüzsüz!

(Yıldıray ÇİÇEK)

“Çok ilginç bir savrulma içinde. Dün bebek katili dediği bugün Öcalan oldu. Sanırım yakında tırnak içinde ‘Sayın Öcalan’ diyecekler” Bu savrulmanın MHP’ye oy veren her seçmen açısından değerlendirileceğine inanıyorum. Biz durduğumuz yerdeyiz. Bize “PKK’lı” dediler. Sayın Kılıçdaroğlu’na, Temel Bey’e bana. Bugün Kandil’le kim ahbap görünüyor. Yeni bir açılımın gündeme geldiğini bizzat Sayın Bahçeli’nin diliyle ortaya konduğunu görüyoruz”

 Bu cümleler CHP ve HDP’nin yancısı Meral Akşener’e ait…

Yüzü kızaran ve utanma duygusu olan birinin asla kuramayacağı cümleler bunlar…

Bu kadında gerçekten utanma ve yüz kızarması yok…

Daha dün, PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile birleşip CHP’nin adaylarına oy vereceksin ama MHP lideri Devlet Bahçeli’yi böyle bir iftirayla suçlayacaksın…

Oysa MHP lideri Devlet Bahçeli “Teröristbaşı Öcalan ile avukatları” görüşmesi sorulduğunda “Bana sorarsanız avukatıyla görüşsün. Yani görüşmese dahi bunlar Kandil’den haberleşiyorlar zaten.” ironisi yaparak, Meral Akşener gibi yüzü kızarmayan, utanma duygusu bilmeyen kişilere de “Bunu büyüterek, farklı noktalara getirerek hele hele PKK, onun YPG’siyle, onun HDP’siyle iş birliği yapıp, seçim kazanma sevdasına kapılanların ağızlarına böyle bir görüşmeyi almamaları lazım.” diye seslenmişti. Ama yüzsüzlükte zirve yapan Meral Akşener hiç oralı olmadan, cambaza bak oyunu oynuyor.

Cambaza bak” hikâyesini biliyorsunuz değil mi?

Yankesici veya onun iş birlikçisi, cüzdanını çalmayı planladığı adama panayırda cambazlık yapan adamı işaret ederek “Vay be cambaza bak” diyerek “kurbanın” dikkatini cambaza yöneltirmiş, o arada da adamın cüzdanını iç edermiş!

Meral Akşener de işte siyasette yankesicilik yapmaktadır.

Kurduğun partiyi Kandil’in “oy verilecekler” içinde gördüğü ve HDP tabanını yönlendirdiği bir parti haline getirmişsin, sen ne savrulmasından bahsediyorsun?

Terörist Selahattin Demirtaş BDP Genel Başkanı iken  ‘Abdullah Öcalanın heykelini dikeceğiz’ demişti. Sen de MHP’de siyaset yaptığın günler “Ey gafiller! Abdullah Öcalan’ın heykelini yapacakmışsınız. Yapın da görelim. Heykeli yapan o elleri kırarız. Bu irade o elleri kırar” demiştin…

O gün elini kıracağın adam nasıl oldu da bugün cezaevinden “Oyunuzu CHP ve İYİ Parti’ye verin” dedi?

Nasıl demesin ki, HDP ve terörist Demirtaş, Meral Akşener’in kurduğu partiyi kendinden bir parça sayıyor artık…

Siz hiçbir PKK’lı teröristin, bir HDP’linin “Oyunuzu MHP’ye verin, Devlet Bahçeli’ye destek verin” dediğini duydunuz mu?

Ama biz bu seçimlerde CHP-HDP-İP ittifakı için bunu hem duyduk, hem gördük…

Ben de bir HDP’li, bir PKK’lı olsaydım oyumu gönül rahatlığıyla Meral Akşener’e verirdim.

Nasıl vermeyim ki?

Meral Akşener’in partisi kurulurken parti program taslağına yazılan cümle aynen şöyle: Kürtlersiz bir Türkiye asla düşünülmemelidir. Böyle bir durumda, Fırat’ın ötesinin Kürdistan, batısının da Türkiye olarak kalmayacağı asla akıldan çıkarılmamalıdır.”

PKK’lı bir terörist, HDP’li biri etkilenmez mi Meral Akşener’den?

İP’in parti programı açıklanıyor. O da ne! Parti programında teröristbaşı Öcalan’a ait bir kavram olan “Eşit vatandaşlık” kavramı var? Meral Akşener’in gazetesi Yeniçağ’ın yazarı Arslan Bulut bile bu durumu “Eşit vatandaşlık kavramını her zaman kullanan Öcalan’dır. Bu söylemin patenti Öcalan’dadır. “ şeklinde itiraf edip eleştirmek zorunda kalmıştı.

 

Teröristbaşı Öcalan’a “önderim” diyen PKK’lı bir terörist, HDP’li biri etkilenmez mi Meral Akşener’den?

PKK açılımı yapıldığı günlerde en çok destekleyen ve bu desteğini de “Bana göre Öcalan’a daha ılımlı işte bir ev hapsi gibi imkân tanınarak, ister televizyonla, ister telefonla, görüntülü, görüntüsüz, gibi bir ortam sağlanması gerekir”  şeklinde tekliflerle gösteren Mehmet Salim Ensarioğlu gibi birini genel başkan yardımcısı yaparsan…

Demirtaş’ın bu ülkenin birliği, bütünlüğü, demokrasisi, özgürlüğü ve insanımızın kardeşliği için düşüncelerini dikkatle dinleyeceğim” diyen Aytuğ Çıray gibi bir teröristi bu şekilde öven adamı, kurduğu partiye genel sekreter ve sözcü yaparsan…

“HDP onurumuzdur” diyen adamı partine kurucu yaparsan, HDP ve Demirtaş’a seçim müziği yapan Kardeş Türküler isimli müzik grubunun bir alt grubunda vokalistlik yapmış adamı Amerika’dan getirip partine genel başkan yardımcısı yaparsan…

“Biz tek adamlık rejimi yaratacak Afrin operasyonuna İYİ Parti olarak baştan sona karşıyız” dersen

24 Haziran seçimlerinde televizyonlara çıkıp  “MHP % 0 oy alacak” deyip, iştahla “HDP barajı aşıyorrr aşıyor” propagandası yaparsan…

Attığın twitte “Türkiye mozaiktir” dersen…

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en çok “Demirtaş serbest bırakılsın, rahat rahat adaylığını yaşasın” propagandası yaparsan…

Yabancı devlet adamları ziyaretine geldiğinde “Kürt sorununu biz çözeceğiz” dersen…

HDP, Kürtlerin siyasal temsilcisi” dersen…

Parti yöneticilerin, adayların HDP bürolarını ziyaret edip, “Beraber mücadele edeceğiz” derse…

HDP’lilerle ortak konferanslar düzenlersen…

PKK’lı bir terörist, HDP’li biri elbette Meral Akşener’den etkilenir.

O kadar hızlı etkilenmişlerdi ki, HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, cumhurbaşkanlığı seçimi için “2. tura kalması halinde oyumuzu Meral Akşener’e vereceğiz” açıklamasını yapmıştı.

1 yıl sonra da terörist Demirtaş “Oyunuzu CHP ve İYİ Parti’ye verin” diyerek Meral Akşener’in PKK’lılarla nasıl bir uyum içinde olduğunu göstermişti.

Ben 2 yıl önceki bir yazımda Meral Akşener’in kurduğu partiyi “Bu partinin İYİ’liğinin sadece CHP ve HDP’ye olacağı anlaşılmıştır.” şeklinde tarif etmiştim. Hiç yanılmadım. HDP ile ittifak yapıp, başarılarını zaten “Sağdan CHP’ye oy akışını sağladık” diye itiraf ettiler.

HDP ile ittifak yapan, desteğini teröristbaşı Murat Karayılan’dan, Besa Hozat’tan, Selahattin Demirtaş’tan alan bir kadının MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik iftiraları, siyaset tarihine geçmiş bir alçaklık olarak not düşülmüştür.

PKK’nın, HDP’nin kucağına oturup MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin sözlerini çarpıtarak “teröristbaşı Öcalan” üzerinden bu çeşit iftira atması çirkefliğin son noktasıdır.

Ortada “Asena, Dişi Kurt” diye gezerken HDP’nin, Kandil’in, terörist Demirtaş’ın siyasi aşkı haline gelmek de elbette büyük bir kabiliyettir. Bunu başarmış olan Meral Akşener bir de utanmadan “Biz durduğumuz yerdeyiz” diyor.

Kandil’in ahbabı da, dostu da Meral Akşener’dir. Terör örgütü PKK’nın partisi HDP kimi destekliyorsa Meral Akşener oraya ayakçılık yapmaktadır. Daha bir hafta önce PKK’nın en üst düzey yöneticisi Besa Hozat’ın “Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğiz” açıklaması Meral Akşener’in alnından silinmeyecek kara bir lekedir.

Meral Akşener, MHP’den ayrıldığı günden beri PKK açılımı yapmaktadır. Yukarıda birçok örneği sıraladık… Kendisi artık terör örgütü PKK’nın siyasetteki hizmetkârı, HDP’nin yoldaşıdır.

Meral Akşener kirli ağzına MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ismini alma…

Sen, Canan Kaftancıoğlu, Besa Hozat, Selahattin Demirtaş, Kemal Kılıçdaroğlu, Sezai Temelli gibi yoldaşlarınla geçirdiğin evrimi yaşamaya devam et.

Kadına bak ya…

Demirtaş’ın çizgisini çok beğeniyorum” diyen Ekrem İmamoğlu ile birlikte…

HDP’nin gücüne güç katacağım” diyen Tunç Soyer ile birlikte…

Sakine Cansız terörist değil” diyen Canan Kaftancıoğlu ile birlikte…

YPG terör örgütü değil” diyen Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte…

Çıkmış, MHP liderine iftira atıyor, MHP’ye çemkiriyor…

Kandil’in kaktüsü olmuş farkında değil…

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ